FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Varianta surprinzătoare oferită de Marin Condescu pentru falimentarea clubului Pandurii Tg. Jiu: „Au dispărut brusc 4 milioane de euro”

Articol de - Publicat miercuri, 01 martie 2023 20:30 / Actualizat miercuri, 01 martie 2023 21:01

Marin Condescu, fost președinte și principalul creditor al celor de la Pandurii a fost invitat la „Prietenii lui Ovidiu”. Acesta a vorbit deschis despre cum a fost reținut în urmă cu zece ani pentru 24 de ore, după ce a fost audiat la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Gorj.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare săptămână, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

Atunci, poliţiştii au verificat toate documentele în baza cărora Condescu a obţinut credite de la bănci pentru a împrumuta clubul sportiv Pandurii, precum şi actele în baza cărora preşedintele CA al echipei şi-a recuperat banii de la club. Condescu s-a apărat în emisiunea GSP spunând că totul a fost un caz politic prin care s-a încercat arestarea lui. Mai mult, susține că falimentarea clubului gorjean s-a făcut tot la ordine politice.

- Domnule Condescu, ce faceți?
- Ca persoană fizică sunt pensionar. Ca ocupație sunt creditor și am încercat după 2016, odată cu intrarea în insolvență a clubului Pandurii, să salvăm echipa să nu intre în faliment. Dacă am reușit din punct de vedere financiar, n-am reușit legal.

- De ce a ajuns Pandurii în situația asta?
- Cineva a avut interes ca Pandurii să falimenteze!

- Cine?
- Factorul politic. Președintele Consiliului Județean, Călinoiu. Clubul, în ianuarie 2014, avea în conturi 4 milioane de euro și toți antrenorii și jucătorii aveau banii încasați. Acești bani au rămas în cont, iar după doi ani a intrat în insolvență. Apoi, banii s-au dus altundeva...

- Păi, dacă erau 4 milioane, unde au dispărut?
- Nu știu unde au plecat, să caute instanțele abilitate!

„Marin Condescu, la București s-a hotărât să fii arestat!”

- Acum Pandurii nu mai există, dar...
- Dar avem jumătate de milion în conturile clubului, deși noi suntem în faliment. Din cauza proceselor foarte lungi am intrat la faliment, pentru că am depășit termenul insolvenței. La Înalta Curte de Casație avem un proces cu Administrația Financiară, cel mai mare dușman al clubului, care s-a terminat în noiembrie 2022, totul pornind din 2019. Pe judecător nu l-a interesat! Noi, ca agent economic în insolvență, nu ne-am putut plăti datoriile. Acum societatea este în faliment, nu este radiată, și chiar avem lichidități.

- Ați fost acuzat că ați falimentat clubul!
- Instanța penală a ajuns la concluzia că n-a fost fraudat clubul. În baza acestei hotărâri s-a decis că am de primit 1,5 milioane de euro. Sunt sigur că nici n-o să-i iau pe toți. Eu sunt cel mai important creditor, pentru că n-am lăsat ANAF-ul să-și facă de cap. Atât de vinovat am fost încât am de luat bani! La ora când vorbim, clubul are bază sportivă de peste 3 milioane de euro. Clubul trebuie să-și achite creditorii din valorificarea bunurilor pe care le are.

- Inclusiv dumneavoastră ați fost reținut în 2013.
- Lucrurile au fost destul de simple. A venit președintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, care era și primarul Tg. Jiu, și mi-a spus: "Marine, la București s-a hotărât să fii arestat! Îndepărtat de la club și de la mișcarea sindicală!". Eu niciodată nu m-am înțeles cu PSD-ul și patru rânduri de alegeri le-au pierdut datorită mie. Simpatia noastră fiind către altă latură politică.

Condescu: „Ponta mi-a răspuns la mesaj: «N-am fost implicat»”

- Nu vreau să facem politică în emisiune...
- Nu facem, dar ca să înțelegi subiectul. Noi l-am votat pe Traian Băsescu și am schimbat istoria Gorjului, când pentru prima dată n-a mai fost roșu în Oltenia. Arestarea mea n-are nicio legătură cu vreo fraudă produsă la Pandurii.

- Și-ați fost condamnat cu suspendare.
- Din cauza dosarelor secretizate la care n-am avut acces. Judecătorul avea doar ce i se prezentase și chiar și așa n-a avut cum să mă incrimineze.

- Erați un om influent, n-ați aflat cine a ordonat arestarea?
- Când a venit la mine primarul, am pus mâna pe telefon și i-am dat mesaj domnului prim-ministru, Victor Ponta, deputat de Gorj! „Domnule prim-ministru, a venit la mine primarul Cârciumaru și mi-a spus că ați dat dispoziție la București să fiu arestat, reținut sau orice se poate ca să fiu îndepărtat". Mi-a răspuns la mesaj: "Eu niciodată n-am fost implicat". Dar la mine a venit un membru oficial și așa s-a și întâmplat! M-au reținut!

CITEȘTE ȘI:

Marea dezamăgire a lui Florin Răducioiu: „Cred că retragerea mea de la națională n-a fost o idee bună și-ar fi trebuit să lupt mai mult”
PRIETENII LUI OVIDIU
Marea dezamăgire a lui Florin Răducioiu: „Cred că retragerea mea de la națională n-a fost o idee bună și-ar fi trebuit să lupt mai mult”
Marian Iancu, detalii din dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani: „Eu sunt patronul Lukoil?! Ca și cum nici nu mă chema Iancu, ci Goldovsky”
PRIETENII LUI OVIDIU
Marian Iancu, detalii din dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani: „Eu sunt patronul Lukoil?! Ca și cum nici nu mă chema Iancu, ci Goldovsky”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
22cea
22cea  •  02 Martie 2023, 01:34

Politicul a dat , politicul a luat ,politicul fie laudat !

romeomocan668
romeomocan668  •  01 Martie 2023, 22:28

Domnul Ioanitoaia are o slăbiciune pt pușcăriabili..Marian Iancu…acum Condescu…chiar nu gasiti oameni care pot fi dati exemple pozitive? Sau aveti un target de promovare a ***?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează