FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Oficialii clujenilor reacționează după ce Ciprian Deac nu a intrat în planurile lui Mirel Rădoi pentru meciurile naționalei

Ciprian Deac în tricoul echipei naționale
Foto:Imago
Ciprian Deac în tricoul echipei naționale Foto:Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 august 2021 12:06 / Actualizat miercuri, 25 august 2021 12:08

Marius Bilașco, oficialul campioanei României, a comentat decizia lui Mirel Rădoi de a nu-l convoca pe Ciprian Deac pentru meciurile naționalei României din preliminariile Campionatului Mondial.

Bilașco a prezentat mai multe argumente pentru care consideră că Rădoi nu l-a mai trecut pe listă pe mijlocaşul echipei pe care o reprezintă.

„Este o întrebare la care nu pot să răspund, aş fi subiectiv. E decizia selecţionerului. Probabil că sunt situaţii în care selecţionerul se bazează strict pe anumiţi jucători. Analizează adversarii şi ia anumiţi jucători la acţiune, în funcţie de analiza adversarului. 

A fost voba şi de întinerirea lotului, că vin jucători care au făcut parte din echipa de tineret. Avem şi noi jucători acolo, cu experienţă, cred că îi pot ajuta pe cei tineri. Jucătorii noştri vin cu un anumit ritm la naţională, sunt pregătiţi pentru naţională şi cred că pe viitor vor mai veni şi alte convocări”, a declarat Marius Bilaşco pentru Look Sport.

Cristi Manea și Denis Alibec sunt singurii jucători din lotul campioanei României care au fost convocați la prima reprezentativă.

Lotul României pentru meciurile din septembrie

  • PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 6/0), Andrei Vlad (FCSB, 1/0);
     
  • FUNDAȘI: Mario Camora (CFR Cluj, 4/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 64/0), Virgil Ghiță (Farul Constanța, 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 10/1), Ionuț Nedelcearu (Crotone/Italia, 15/2), Andrei Rațiu (Huesca/Spania, 0/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 6/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 25/0);
     
  • MIJLOCAȘI: Alexandru Cicâldău (Galatasaray/Turcia, 14/2), Andrei Cordea (FCSB, 0/0), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 18/1), Dennis Man (Parma/Italia, 9/1), Marius Marin (Pisa/Italia, 0/0), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 30/2), Dragoș Nedelcu (Fortuna Dusseldorf/Germania, 2/0), Darius Olaru (FCSB, 1/0), Dorin Rotariu (Ludogoreț/Bulgaria, 10/1), Deian Sorescu (Dinamo București, 2/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10), Florin Tănase (FCSB, 9/1);
     
  • ATACANȚI: Denis Alibec (CFR Cluj, 19/2), Denis Drăguș (Standard Liege/Belgia, 2/0), Jovan Markovici (Universitatea Craiova, 0/0).

Programul României din luna septembrie:

  • 2 septembrie: Islanda – ROMÂNIA, ora 21:45 – Laugardalsvollur (Reykjavik)
  • 5 septembrie: ROMÂNIA – Liechtenstein, ora 21:45 – Arena Națională (București)
  • 8 septembrie: Macedonia de Nord – ROMÂNIA, ora 21:45 – Tose Proeski Arena (Skopje)

Toate partidele pot fi urmărite în format liveTEXT pe GSP.ro și în direct la ProTV.

Șanse minime să ne calificăm la Mondialul din 2022

Suntem în plină campanie pentru accederea la Campionatul Mondial din Qatar, care va avea loc în noiembrie și decembrie 2022, adică peste un an și jumătate. Singura variantă prin intermediul căreia am putea să ne calificăm sunt preliminariile, dar am ratat startul în grupa din care facem parte. 

Ne-a bătut Armenia și după 3 etape suntem doar pe locul 4. Doar prima poziție merge direct la Mondial, în vreme ce ocupantele locurilor secunde vor fi la baraj. Tot la baraj mai au acces încă două echipe grație Ligii Națiunilor, însă România nu are nicio șansă fiindcă nu a câștigat grupa din care a făcut parte. 

De exemplu, Ungaria, care s-a impus într-o serie complicată, cu Serbia, Turcia și Rusia, poate prinde barajul pentru Qatar datorită Nations League. Dacă nu vom fi nici anul viitor la CM, atunci vom bifa nu mai puțin de 6 ediții consecutive la care nu luăm parte. Ultima a fost în 1998, în Franța, când am ieșit și din grupă.

Cătălin Munteanu va face parte din staff-ul lui Bogdan Lobonț la România U20

Citește alte știri despre fotbalul românesc:

Marius Croitoru reacționează după ce Federația i-a interzis să mai dea indicații: „Am jucat până la 38 de ani! Când să fac școala?”

Dovada că Becali și Todoran nu se pricep :) » Fotbaliștii criticați au impresionat la debutul lui Iordănescu la FCSB

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
mihaiviteazul
mihaiviteazul  •  25 August 2021, 16:59
Postat de Claus Claus pe 25 August 2021, 13:04

In sfarsit un selectioner care ii vede adevarata valoare…adica zero barat…Deac nu este nu a fost si niciodata(daca se mai gandeste sa revina) nu va fi un om de nationala.Este un impiedicat de care se loveste mingea si mai are doar momente, rare ce e drept, cand arata o umbra de cunostinte despre fotbal. In rest nimic…Respect Radoi si bafta????

Zi-i pă ăia care-s zmei în mintea ta.

sibelius
sibelius  •  25 August 2021, 16:14
Postat de ciprianbirtea pe 25 August 2021, 15:31

În articol scrie că Mario Camora e la CFR Cluj.

Invatam sa citim un articol cap-coada? "Cristi Manea și Denis Alibec sunt singurii jucători din lotul campioanei României care au fost convocați la prima reprezentativă."

ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  25 August 2021, 15:31
Postat de sibelius pe 25 August 2021, 14:33

Domnu' ziarist, Camora s-a transferat la alta echipa?

În articol scrie că Mario Camora e la CFR Cluj.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează