FOTBAL  »  Superliga  »  MARIUS LĂCĂTUȘ #59

EXCLUSIV „Atunci mi-am dat seama de ce i se spune «Fiara»!” » Marcat după ce l-a văzut pe Marius Lăcătuș: „Parcă intra în pielea altui om!”

Marius Lăcătuș, în „Templul” modernizat din Ghencea / FOTO: Cristi Preda +15   FOTO
Marius Lăcătuș, în „Templul” modernizat din Ghencea / FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 06 aprilie 2023 00:00 / Actualizat joi, 06 aprilie 2023 00:52

Marius Lăcătuş, unul dintre cei mai importanți jucători din istoria Stelei, a împlinit miercuri 59 de ani.

Devenit între timp analist TV, după o serie de experiențe nu tocmai reușite în antrenorat, Marius Lăcătuș rămâne, indiscutabil, un tehnician care și-a pus amprenta pe majoritatea fotbaliștilor pe care i-a pregătit, indiferent de numele vestiarului prin care a trecut. 

E și cazul lui Alin Chița, actualul „secund” al lui Adrian Mutu de la Rapid, pe care „Fiara” l-a antrenat la UTA, în 2007. Fostul fundaș central al „Bătrânei Doamne”, care a evoluat mult timp și pentru FC Argeș, i-a făcut portretul lui Lăcătuș într-un interviu acordat Gazetei în urmă cu aproape trei ani.

Amintiri cu Lăcătuș: „La antrenamente mi-a dat seama de ce i se spune «Fiara»!”

„El m-a transferat la UTA. Nicidecum nu era «Fiară»! Dar când intra pe teren, că participa și el la antrenamente, la miuțe, mi-am dat seama de ce i se spune «Fiara»! 

În momentul în care intra pe teren, că mai jucam tinerii împotriva «bătrânilor», era alt om, nu-l mai interesa statutul de antrenor, pur și simplu se transpunea în fostul Marius Lăcătuș - jucătorul. Dădea 100%, făcea alunecări, trăia intens fiecare fază. 

Atunci am observat...chiar am rămas impresionat, fiindcă l-am văzut cum era în vestiar, ce încerca să ne transmită. Un om blajin, care încerca să te înțeleagă, dar și să te facă să înțelegi ce stil vrea să-ți imprime. Iar când se băga cu noi la miuțe, era alt om. Parcă intra în pielea altui om. Am copilărit și am trăit cu Marius Lăcătuș, era exact cum îl știam eu”, povestea Alin Chița, în interviul acordat Gazetei. 

+11 FOTO

Marius Lăcătuș, legendă veritabilă la Steaua

Marius Lăcătuş este, de departe, fotbalistul cel mai reprezentativ din istoria roş-albaştrilor. A jucat timp de 13 sezoane pentru trupa din Ghencea, 1983-1989 şi 1993-2000, iar palmaresul său este unul greu de egalat: a cucerit 10 titluri de campion și7 Cupe al României!

În plus, Lăcătuş are cele mai multe meciuri disputate în cupele europene pentru roş-albaştri, 72, înscriind de 17 ori. A cucerit Cupa Campionilor cu Steaua, în 1986, în finala cu Barcelona, atunci când a şi transformat unul dintre penalty-uri. În 1987, a cucerit şi Supercupa Europei în faţa lui Dinamo Kiev.

„Atunci mi-am dat seama de ce i se spune «Fiara»!” » Marcat după ce l-a văzut pe Marius Lăcătuș: „Parcă intra în pielea altui om!”
infografie Steaua 86

VIDEO Cine are cel mai mare merit pentru rezultatele Stelei '86? Lăcătuș, răspuns surprinzător: „Știu povestea... El este artizanul performanței!”

Citește și alte știri de actualitate: 

EXCLUSIV Aici excelează Charalambous! Ce a remarcat cipriotul care a jucat în Liga 1 după debutul antrenorului la FCSB: „Îl știu foarte bine”

Președintele UEFA a anunțat decizia în „cazul Belarus” » Ce se va întâmpla cu adversara „tricolorilor”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
Normal
Normal  •  06 Aprilie 2023, 12:17

Un simplu jepcar care a facut parte dintr-un club de jepcari care actionau fara scrupule avand familia ceausescu in spate !

laur33
laur33  •  06 Aprilie 2023, 08:18

Eu mi-am dat seama de ce i se spune fiara în '99 când i-a rupt piciorul lui Ardeleanu la un meci în Ghencea și i-a încheiat cariera.

Hcm27
Hcm27  •  06 Aprilie 2023, 07:38

La mulți ani, Marius Lăcătuș!Asa știe GSP sa publice articole despre legende:la miez de noapte sau deloc, când își serbează ziua de naștere

Vezi toate comentariile (4)
Comentează