FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA, DUMINICĂ, 17 OCTOMBRIE, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Marius Lăcătuş despre primul Derby de România ca antrenor al Stelei, din 2008: "Cel mai dureros meci!"

Articol de , - Publicat sambata, 09 octombrie 2010 00:00

Marius Lăcătuş spune că partida Dinamo - Steaua 2-1, din mai 2008, cînd Steaua a pierdut titlul, constituie cel mai negru moment al carierei lui de antrenor.

Pentru Lăcătuş, derby-ul cu Dinamo de duminica viitoare va fi al doilea ca antrenor al Stelei pe care îl va disputa pe terenul marii rivale. Precedenta vizită în Ştefan cel Mare a fost şi meciul pe care "Fiara" îl consideră cel mai greu de digerat din întreaga lui carieră de tehnician, începută în urmă cu 10 ani.

Pe 4 mai 2008, în penultima etapă a campionatului, Steaua mergea în Groapă avînd două puncte avans faţă de CFR şi "directe" mai bune. Cu un punct în meciul cu Dinamo devenea teoretic campioană. A pierdut însă cu 2-1, iar Lăcătuş vorbeşte azi cu mare greutate de acea partidă.

"Atunci, ni s-a spulberat un vis!"
"A fost dureros rău de tot atunci. Şi acum îl consider cel mai dureros meci al carierei mele de antrenor pentru că am pierdut definitiv şansa de a deveni campioni. S-a spulberat atunci un vis", îşi aduce aminte Lăcătuş, povestind totul cu capul în pămînt.

Totuşi, Lăcătuş spune că nu vede în derby-ul de săptămîna viitoare prilejul perfect pentru a se răzbuna. "Nu voi lua în calcul absolut deloc acea partidă în pregătirea jocului de acum şi o să le spun şi jucătorilor din lot care au fost şi atunci sub comanda mea să facă la fel", a declarat Lăcătuş pentru Gazeta Sporturilor şi stelisti.ro.

"Ar fi cea mai mare greşeală să privim derby-ul cu Dinamo de acum ca o revanşă pentru acel derby din 2008. Să uite acel meci e sfatul meu pentru jucătorii de atunci care mai sînt şi acum în lot
Marius Lăcătuş, antrenor Steaua

6 jucători mai sînt acum la Steaua dintre cei care se aflau în lot şi în sezonul 2007-2008, cînd s-a pierdut titlul în Ştefan cel Mare: Zapata, Nicoliţă, Baciu, Bicfalvi, Emeghara şi Surdu

Lăcătuş e 30% din Derby de România
Antrenorul Stelei face parte din istoria celui mai important meci din fotbalul românesc. Dintre cele 122 de partide între Steaua şi Dinamo, disputate în campionat, "Fiara" a fost implicat direct în nu mai puţin de 36, adică în fix 30%. În 33 de Derby-uri de România a fost jucător, iar în restul antrenor.


1 punct
a despărţit-o pe Steaua de CFR la finalul campionatului 2007-2008. La egalitate de puncte, roş-albaştrii ar fi cîştigat titlul datorită rezultatelor din meciurile directe

Ce echipă a avut Steaua atunci
Zapata - Nicoliţă, Rădoi, Baciu, Neşu - Ov. Petre, Lovin - Neaga, Dică, Mendoza - Pepe Moreno

Ce echipă va avea acum
Tătăruşanu - Bonfim, Gardoş, Geraldo, Latovlevici - Ricardo, I. Apostol - Nicoliţă, B. Stancu, Tănase - Bilaşco (Kapetanos)

Azi, amical cu CS Tunari
Steaua va disputa în această dimineaţă o partidă de verificare în compania echipei CS Tunari, din Liga a 3-a. Meciul va avea loc pe unul dintre terenurile de antrenament din Ghencea şi va începe la ora 11:00, însă nu va fi permis accesul spectatorilor. Deşi are 11 jucători la diverse echipe naţionale, plus pe Emeghara accidentat şi pe Szekely scos din lot de Becali, Lăcătuş va putea alinia o formaţie de mare valoare: Zapata - Bonfim, Abrudan, Martinovici (Geraldo), Latovlevici - Ricardo, Bicfalvi - Nicoliţă (Marinescu), Surdu (Onofraş), Brandan - Kapetanos.

Pe Szekely nu-l mai vor colegii titular
Gigi Becali şi Helmuth Duckadam l-au desfiinţat pe Szekely. "Nu va mai juca deloc la prima echipă deoarece nu poate avea 80.000 de euro peste Stancu şi Tănase ca salariu. De fapt, colegii lui nu-l mai acceptă ca titular dacă nu e de acord cu un salariu mai mic", a spus Becali, completat de Duckadam: "Noi i-am zis clar că nu negociem cu el, ci îi propunem o scădere de la 225.000 de euro la 150.000. El a zis nu, că vrea banii, şi noi i-am interzis să mai joace".

Şi Napoli amendată
Nu numai Steaua a avut de suferit de pe urma Comisiei de Disciplină a UEFA. Şi Napoli a fost amendată cu 8.000 de euro din cauza torţelor pe care fanii echipei italiene le-au aprins în peluza din Ghencea şi pe care le-au aruncat înspre suporterii Stelei. Şi Marius Ianuli, "Mache", a fost amendat cu 5.000 de euro pentru protestele de la finalul jocului.

- "Încă n-am emoţii pentru derby-ul cu Dinamo, probabil voi avea doar în ziua meciului respectiv, nu vreau să ajung să mă îmbolnăvesc cum a făcut Cristi Borcea", a spus Gigi Becali la GSP TV.
- Helmuth Duckadam a spus că "jucătorii au salariile şi primele la zi, mai sînt unele probleme la angajaţi, dar sper să le rezolvăm în perioada următoare".
- Emeghara a reluat antrenamentele uşoare la sala de forţă şi staff-ul medical estimează că ar putea fi apt de joc la finalul acestei luni.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (4)
ass_1q
ass_1q  •  09 Octombrie 2010, 09:22

Castiga bani lucrand de acasa 3-4 ore pe zi si vei vedea cum poti face 75-100$ pe saptamana. Ce iti trebuie? Internet si calculator conectat la retea si un minim de cunostinte in accesari de site-uri on-line...restul, depinde doar de tine si de cat de multa staruinta iti dai. Pentru informatii suplimentare, trimite-mi un e-mail cu subiectul "LUCRU" pe adresa de e-mail [email protected] uitati sa scrieti la subiect cuvantul "LUCRU". Cu cat muncesti mai mult cu atat castig

fotbalvvv
fotbalvvv  •  09 Octombrie 2010, 05:22

Cititi Jurnalul de Fotbal - editoriale, cronici, rezumate, anchete. Fara scandaluri false, petarde sexy fasaite, presedinti analfabeti sau impresari interlopi. Fotbal in stare pura. Cautati Jurnalul de Fotbal pe net, ca sa nu dam nume aici.

boolq
boolq  •  09 Octombrie 2010, 03:12

bicfalvi d-abia a jucat aseara meci in anglia...nu cred ca va juca...oricum e cam de steaua 2

Vezi toate comentariile (4)
Comentează