FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO

FCSB - DINAMO. VIDEO EXCLUSIV Marius Lăcătuș, amintiri despre rivalitatea cu Dinamo și influența lui Valentin Ceaușescu: „Nu-i conveneau astea! Nu-i plăceau”

Articol de GSP - Publicat sambata, 03 octombrie 2020 15:52 / Actualizat sambata, 03 octombrie 2020 16:30

Marius Lăcătuş, unul dintre cei mai importanți jucători din istoria Stelei, a fost invitatul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”, moderată de directorul Gazetei Sporturilor, Ovidiu Ioanițoaia, difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00.

  • FCSB și Dinamo, cele mai importante echipe din Liga 1, se întâlnesc de la ora 21:00 în Derby de România. Meciul e liveTEXT, video și foto pe GSP.RO și în direct pe Look Plus, Digi Sport și TV Telekom Sport.

Legenda formației roș-albastre a vorbit despre derby-urile cu Dinamo, influența celor două echipe, a dezvăluit episoade neștiute cu Valentin Ceaușescu și a povestit cum l-a salvat pe Andone după ce-a făcut gesturi obscene într-un meci cu Steaua.

- Marius, pe vremea aia cine avea influența mai mare? Steaua sau Dinamo? 
- Nu pot să spun Steaua. Nu avea cum să fie. Cum să fie Steaua? Și prin cine? 

- Prin Valentin Ceaușescu
- Valentin nu era genul de om care să facă lucruri prin care să avantajeze pe cineva în momentul în care nu merită acest lucru. El nu se implica în discuții cu adversarul sau cu arbitrii ca să rezolve un joc. Doamne, ferește! Nu-i conveneau aceste lucruri, nu-i plăceau. 

- Dar nu au fost momente...?
 - Nea Ovidiu, întotdeauna spunea că dacă merităm, să câștigăm! Mai erau jocuri în care adversarii veneau în Ghencea și le era teamă să nu le dăm multe. Se rugau de noi să îi batem la numai 2-3 goluri diferență. Dacă era și în preajma jocurilor europene ne convenea să nu fim întinși la maximum. Valentin nu suporta nici asta! Și ne-a certat de două-trei ori bine de tot... Iar o lună, o lună și ceva n-a mai venit la stadion, în urma unui astfel de meci.

- E adevărat că el l-a pus pe Lucescu la Dinamo?
 - Nu știu. Eu am avut o singură discuție că nea Mircea și și-ar fi dorit într-o anumită perioadă să vină în Ghencea, iar Valentin nu a fost de acord!

- Vreau să lămurim un aspect. Finala din 1988. Cine l-a influențat pe Valentin Ceaușescu să vă scoată de pe teren? 
- Valentin nu putea să fie influențat de nimeni. Țin minte că după jocul ăla ne-a spus că a fost decizia lui pentru că golul marcat a fost regulamentar și anulat pe nedrept. El a considerat să suntem adevărații câștigători ai Cupei și nu mai are sens să continuăm. După meci, am fost împreună, la masă... Cupa a luat-o Dinamo imediat după partidă, apoi ne-au adus-o nouă, însă Cristi Gațu a renunțat la ea. 

- Dar gesturile obscene ale lui Andone la meciul ăla din campionat? 
- Valentin mi-a spus că atunci el nici măcar nu era în tribună, era la toaletă! I s-a relatat după aceea ce s-a întâmplat și ceea ce-a făcut Ando. Valentin nu le-a pus la suflet! Și, oricum, decizia de suspendare a lui Andone a luat-o Dinamo, de teamă să nu fie suspendat pe nu știu câți ani. L-au suspendat ei înainte de o decizie a Federației.

- Totuși... 
-Nea Ovidiu, dacă Valentin era o persoană ranchiunoasă sau răzbunătoare, cum putea Ando să fie titular la partida cu Danemarca? Andone a jucat la acel meci, iar Bumbescu a rămas pe bancă. Valentin nu i-a impus niciodată lui nea Imi, nici la Steaua, nici la națională, vreun jucător.

- Zi-mi cum i-ai împăcat pe cei doi?
 - După victoria cu Danemarca, care ne-a calificat la Mondialul din '90, l-am întrebat pe Valentin dacă vrea să vorbească cu Ando. Evident, l-am întrebat și pe Ando înainte, ca să terminăm cu nebunia asta. Era cel mai bun moment să se lămurească lucrurile. Au discutat împreună la o masă, Valentin i-a explicat că n-are nimic cu el. Eu am mediat întâlnirea dintre cei doi.

VIDEO Marius Lăcătuș: „Steaua nu avea cum să fie mai influentă ca Dinamo! Valentin Ceaușescu nu intervenea, nu-i convenea, nu-i plăcea"

FCSB - Dinamo, echipele probabile

FCSB: 99. A. Vlad - 44. G. Enache, 17. I. Cristea, 4. Miron, 3. Panțâru - 20. Vână, 23. Ov. Popescu, 10. Fl. Tănase - 11. Moruțan, 9. Sg. Buș, 21. Buziuc
ANTRENOR: Toni Petrea
REZERVE: 33. R. Udrea, 5. G. Simion, 18. Soiledis, 25. Perianu, 28. Pantea, 30. Horșia, 31. Istrate, 40. Cană, 98. D. Man
ABSENȚI: Briceag, (COVID-19), L. Filip, Fl. Coman, Nedelcu, Oaidă (accidentați), Olaru (suspendat)

DINAMO: 1. Mejias - 21. Gonzalez, 66. Puljic, 27. R. Grigore, 18. Isma Lopez- 7. Camara, 5. Răuță, 55. Gol, 22. Sorescu - 17. Nemec, 28. Borcea
ANTRENOR: Cosmin Contra
REZERVE: 33. Hinojo, 6. Ehmann, 10. Valle, 23. I. Șerban, 29. Măgureanu, 30. Fl. Bejan, 31. Fabbrini, 38. Bani, 98. Mihaiu
ABSENȚI: Vl. Achim, Moldoveanu, (accidentați)

FOTO. Cele mai tari imagini din meciurile FCSB - Dinamo

+45 FOTO

Citește mai multe știri despre FCSB - Dinamo:

Puțini au reușit asta în fața lui Gigi Becali » „Câinii” se prezintă la derby-ul de diseară cu un as în mânecă!

Paradoxul istoriei: FCSB e peste Dinamo! Dinamo e peste Steaua!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
171875491077582
Costel Chelaru  •  03 Octombrie 2020, 19:00

Oricum..dincolo de rivalitati..ce meciuri erau..,ce frumusete..,nu ca acum ca te ia somnul la televizor. Steaua si Dinamo fac parte din istoria fotbalului romanesc.

171875491077582
Costel Chelaru  •  03 Octombrie 2020, 18:37
Postat de doardinamo1948 pe 03 Octombrie 2020, 17:17

Au ieșit la 1-1, marcase Balinț dar golul a fost anulat pe motiv de offside.

Balint a marcat dupa o minge respinsa in fata de Moraru, era in pozitie regulamentara. Scorul era 1-1. Ce sa mai spui cand Lucescu zice ca Dinamo juca corect..,au retras aia gheata de aur..cat de ipocrit poti fi sa afirmi ca doar adversarul folosea mijloace neloiale cand tu aveai un sistem intreg

johhny_cage
johhny_cage  •  03 Octombrie 2020, 17:45

Alo, GESEPe, nu mai mixa contentul legat de Steaua București cu meciul lui dinamo de diseară cu echipa fcfcsb din berceni. E ok, lumea deja știe diferențele, Steaua tocmai a bătut cu 3-1 pe Dinamo 2 in L3, pentru steliști derby-ul a fost rezolvat.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează