FOTBAL  »  Superliga  »  AMINTIRI

VIDEO Marius Pena și povestea golului care a decis un titlu în Liga 1: „Știam unde vine centrarea. Am simțit! Ne cunoșteam bine”

Articol de , - Publicat joi, 04 iunie 2020 19:42

Marius Pena (35 de ani) a rememorat anul titlului câștigat de Oțelul. Știe cu exactitate cum a înscris golul decisiv, cu FC Timișoara.

Retras din activitate în 2018, Marius Pena își amintește cu bucurie de cele mai importante două goluri din cariera sa. Primul, cel cu FC Timișoara, din finalul sezonului 2010-2011, reușită care a adus victoria decisivă pentru Oțelul, 2-1, succes ce a trimis titlul la Galați. Al doilea a fost în sezonul următor, în Champions League, contra lui FC Basel, meci din care gălățenii n-au scos însă nimic. 

„Golurile cu Poli Timișoara și FC Basel sunt cele mai relavante din cariera mea. Cel cu Timișoara ne-a adus campionatul. O sărbătoare de nedescris după meci. Iar golul din Champions League a fost încununarea muncii de cu un an înainte. În marea majoritate a meciurilor din acea perioadă, Dorinel mă ținea rezervă. Eram arma lui secretă. Reușeam să intru pe parcurs și să înscriu goluri". 

Arma preferată: contraatacul 

Contraatacul era arma secretă a echipei lui Dorinel Munteanu, iar Pena, rezervă mai mereu, cel care se afla la capătul firului. Atacantul a explicat golul înscris în poarta bănățenilor: "Am simțit cu Poli Timișoara că vine centrarea acolo. Știam! Laurențiu Buș a centrat. Știu că noi înscriam des pe contraatac. Așa s-a marcat golul. Cei de la Timișoara avuseseră un corner înainte, iar pe contraatac noi i-am surprins și am marcat. Ne cunoșteam bine, eram uniți". 

Momentul-cheie: victoria cu Rapid 

Titlul Oțelului e una dintre marile surprize din fotbalul românesc de după anii '90. Perioada petrecută la Oțelul a fost cea mai bună din cariera lui Pena, cea în care a reușit să-și treacă în palmares titlul și supercupa. Pena crede că fanii de atunci au avut și ei un mare aport la respectiva performanță: "Era un vibe foarte bun. Suporterii erau numeroși în acea vreme. Stăteau pe blocuri, pe nocturnă. Asta ne-a dus direct spre victorie", a explicat fostul atacant, care știe și care a fost momentul psihologic al acelui campionat

 „Am început să ne gândim la titlu după primele etape din retur. Am câștigat cu Rapid acasă, 1-0, iar de atunci am început să visăm la titlu. Au fost și momente mai grele, fără victorie vreo 4 etape. A fost foarte greu atunci. Ne gândeam că nu putem duce ritmul. Până la urmă, am reușit să facem față presiunii". 

2011e anul în care echipa Oțelului a câștigat singurul titlu de campioană a României

„Sunt legat de fotbal. Asta am făcut mereu, îmi doresc mult să rămân în fotbal. Am început să studiez, termin curând facultatea de management sportiv, am luat și licența B de antrenor. O iau treptat. Nu-s hotărât ce cale aleg. Tocmai de asta merg în paralel”

„E o senzație de nedescris să joci pe Old Trafford. Terminaserăm încălzirea și vorbeam cu colegii. Era foarte puțină lume în stadion. Deja ne gândeam că oamenii nu vin să vadă Oțelul. Iar când am ieșit de la vestiare, surpriză, stadionul era plin. Undeva la 78.000 de oameni”
- Marius Pena, fost campion al României cu Oțelul

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1:

VIDEO Din Liga Campionilor, la șefia unei terase: „Nu m-am gândit la profit, am încercat să susțin angajații”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează