FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Șumudică schimbă radical lotul lui CFR Cluj! Ce obiective i-a trasat conducerea, ce durată are contractul și cum arată staff-ul antrenorului

Șumudică, 50 de ani, se întoarce în Liga 1, din care plecase în iunie 2017, când a trecut de la Astra la Kayserispor
Șumudică, 50 de ani, se întoarce în Liga 1, din care plecase în iunie 2017, când a trecut de la Astra la Kayserispor

Articol de - Publicat marti, 01 iunie 2021 19:57 / Actualizat marti, 01 iunie 2021 22:29

Marius Șumudică (50 de ani) e la un pas de CFR Cluj. Antrenorul va avea ca obiective câștigarea campionatului și calificarea în grupele Europa League.

Vișiniii negociază de cinci zile cu antrenorul care l-a refuzat recent pe Becali și părțile mai au de pus la punct doar detalii înainte să semneze contractul, o formalitate care ar trebui bifată miercuri.

Campioana s-a orientat după ce a rămas fără Edi Iordănescu, a deschis negocieri cu Marius Șumudică și l-a și convins să meargă la Cluj. Dacă nu vor apărea probleme de ultim moment, Șumi va semna miercuri contractul cu vișiniii, un acord valabil doi ani.

CFR Cluj și Marius Șumudică s-au înțeles în toate privințele

Antrenorul în vârstă de 50 de ani a insistat recent că urma să meargă în Arabia Saudită, de unde ar fi fost ofertat cu un milion și jumătate de dolari pe an, însă el preferă să se întoarcă în campionatul românesc, o competiție în care nu a mai lucrat de când a plecat de la Astra. 

Cu giurgiuvenii a câștigat campionatul în 2016 și după un an a plecat în Turcia, la Kayserispor. Din Turcia revine acum în România, după ce le-a condus în sezonul acesta pe Gaziantep și pe Rizespor, ambele din Super Liga turcă.

Șumudică e atras de ocazia de a lupta pentru titlu și de participarea în preliminariile cupelor europene. CFR va intra în primul tur din Champions League. Obiectivul asupra căruia au convenit conducerea și tehnicianul îl constituie accesul în grupele Europa League. Clujenii nu consideră Conference League o opțiune mulțumitoare.

Staff-ul lui Marius Șumudică la CFR Cluj

Marius Șumudică și președintele Marian Copilu au stabilit și staff-ul alături de care va lucra tehnicianul. Șumi vine cu secunzii Cristi Petre și Gabi Mărgărit și cu preparatorul fizic Ciprian Moscu

Rămân, din vechea conducere tehnică, preparatorul fizic Cristian Dragotă și antrenorul de portari Daniel Tudor, fostul goalkeeper de la Dinamo și de la Urziceni.

Cantonament în Austria, lot schimbat cu mult

Ce îl va aștepta pe Șumudică la CFR? Echipa va efectua un stagiu de pregătire în Austria, în care va disputa patru sau cinci meciuri amicale. Peste o lună va fi prima partidă din traseul european, în primul tur preliminar din Champions League.

Dacă iese din UCL, Clujul coboară în Europa League. Eliminat și de acolo, cade în Conference, așa că șansele de calificare măcar în grupele celei de-a treia competiții sunt foarte mari.

Noul antrenor va trebui să asambleze rapid o nouă formulă, cu un lot schimbat cu mult în vara aceasta. Dispar mulți jucători aflați la finalul contractelor: Arlauskis, Sandomierski, Vinicius, Ben Youssef, Latovlevici, Luis Aurelio, Hoban, William, Pereira. Achiziții certe: portarul Cristiano, fundașul Bouhenna, mijlocașii Jonathan Rodriguez și Tahiri și extrema Denis Rusu.

Marius Șumudică a refuzat-o pe FCSB

Șumudică a negociat de curând și cu FCSB, imediat după ce Becali a anunțat plecarea lui Anton Petrea, „principalul” din sezonul trecut. 

Tratativele lor au mers până la redactarea unui contract, apoi antrenorul a refuzat să semneze documentul, conștient de criteriile după care decurge activitatea unui tehnician în clubul lui Gigi, cu patronul stăpân peste alegerea titularilor și peste operarea schimbărilor din timpul partidelor.

La Cluj nu au existat probleme de genul acesta, cu o singură excepție. În primul mandat al lui Edi Iordănescu, patronul Varga a dictat înlocuirea lui Arlauskis într-un meci cu Malmo. Edi nu a executat sarcina și a fost demis. 

Au demisionat, solidari cu el, și președintele Copilu, și asistenții lui, Mara și Bilașco. După revenirea în club a conducerii demisionare, Varga nu s-a mai implicat nici peste Petrescu, nici peste Iordănescu în acest al doilea mandat.

7 meciuria rezistat Șumudică pe banca lui Rizespor, formația turcă pe care a condus-o recent. El a demisionat din cauza relației proaste pe care ajunsese să o aibă cu jucătorii. La Gaziantep, echipa pe care o antrenase anterior, a înregistrat rezultate excelente, dar a intrat în conflict cu patronatul

Cosmin Tilincă, radiografia unui sezon aproape perfect pentru CFR Cluj: „Secretul echipei? Liniștea”

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

Cum arată calculele pentru cupele europene: CFR, 99% în grupe! FCSB, favorită! Craiova și Sepsi caută o minune

CFR Cluj anunță o revenire importantă: „I-a fost puţin mai greu să accepte ideea”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (64)
jabs
jabs  •  02 Iunie 2021, 14:42
Postat de magic4ever pe 02 Iunie 2021, 11:00

Foarte bine ca vine Var-ul pt ca FCSB conform statisticilor GSP a fost CEA MAI AVANTAJATA ECHIPA DE ARBITRAJE...dar na, hotii striga hotii...

serios ??? voi trebuia de 2 ani sa jucati la matineu...

charlie
charlie  •  02 Iunie 2021, 11:56
Postat de andreidim2001 pe 02 Iunie 2021, 06:41

Fiți ar Stoaia sa iti fir de ras. Păi ba voi ăștia fani ai ciobanului FARISEU cand vreo data sa vina Sumudica la voi sa faca sa va antreneze? *** nu a vtut sa fie sluga sau *** sef la ***. Nu va e clar ca ciobanul si a mai luat putin ***. Dar vad ca ii place asta este ca in bancul cu ursu ori , ori. :)))). Dar cred ca ii place. Hai sa va trăiască Todoran succes la locul 4 sau 5 ca primele sunt deja antamate. Oricum nimeni din antrenorii cu personalitate nu o sa vina.

Chill ca-ti pleznește vreo vena! Sumudica este un super antrenor pentru primele 6 luni. După, intra in conflict cu toata lumea. Nici nu contează. Jucători, arbitrii, conducători. Omul e coleric de fel. Faptul ca o asemenea persoana vine intr-un loc cunoscut pentru "încetineala si calm" va pune oarecum in dificultate. Asta se tot vorbește de fapt. Rămâne de văzut.

boerbist
boerbist  •  02 Iunie 2021, 11:32

Una din calitatile lui Sumudica este ca are ochi bun la jucatori. Daca este ascultat si lasat sa aleaga, chiar se pricepe. Nu stiu cum se va potrivi cu stilul de management de acolo, sunt cateva necunoscute. El este obisnuit sa se descurce in conditii dificile si cu bani putini, dar sa aiba putere mai mare de decizie. La CFR sunt bani, dar este si un nucleu destul de puternic in conducere. Daca rezoneaza cu ei, va avea rezultate. Oricum, e ciudata plecarea lui Edi totusi.

Vezi toate comentariile (64)
Comentează