FOTBAL  »  Superliga  »  TURCIA

Marius Șumudică laudă pe toată lumea » Budescu, Alibec, Andone, Rădoi, Contra, FRF și cum i s-a dus vestea lui Florinel Coman în Turcia

Articol de GSP - Publicat marti, 05 noiembrie 2019 11:17

Marius Șumudică (48 de ani), antrenorul lui Gaziantep, urmărește atent campionatul românesc și este cu ochii pe preferații săi, Constantin Budescu (30 de ani) și Denis Alibec (28 de ani), dar le-a vorbit turcilor și despre Florinel Coman (21 de ani), jucătorul de la FCSB dorit de Manchester City. 

„Budi” a înscris un super-gol pentru Astra Giurgiu în victoria cu Poli Iași, 4-0, dar pe Marius Șumudică nu l-a surprins deloc execuția fostului său elev.  

„Am văzut golul și mi-am adus aminte de Al-Batin. Mi-a dat un gol identic în Arabia Saudită. Nu e întâmplător ceeea ce face. Budescu este un jucător special, dar lui îi trebuie un mediu propice, un mediu în care să se simtă bine. Vedeți și Alibec joacă foarte bine. Sunt jucători speciali”, a spus Marius Șumudică, la TV Digi Sport.  

„Șumi” are cuvinte de laudă și pentru cumnatul său, Bogdan Andone (44 de ani), antrenorul Astrei Giurgiu: „Mă bucur pentru Bogdan, pentru că am avut o discuție cu domnul Niculae și cu Dani Coman, m-au întrebat și le-am spus că este antrenorul noului val, mi-a plăcut atitudinea lui. L-am avut secund, știam că vrea să ajungă principal. Avea un loc călduț ca secund lângă Șumudică, dar nu a vrut asta”. 

„Nu e ușor să lucrezi la FRF”

În ceea ce privește convocarea lui Alibec și a lui Budescu la echipa națională, Marius Șumudică nu vrea să intervină în treburile selecționerului Cosmin Contra căruia îi ia apărarea și laudă munca depusă atât de el la prima reprezentativă, cât și de Mirel Rădoi, la naționala U21.  

„Sunt jucători buni, dar acum nu pot eu să vorbesc. Contra știe cel mai bine. Nici nu e normal să vorbești, pentru că acolo sunt niște oameni care decid. Eu pot să îmi dau cu părerea că i-am antrenat. Acolo sunt și Stanciu și Ianis Hagi... fiecare antrenor are filosofia lui. Chiar au șanse de calificare și mi-aș dori să se califice și să continue Contra. Nu e ușor să lucrezi la FRF, imediat ești contestat. Să știți că în ultimul timp au făcut rezultate și cu Rădoi și cu Contra, iar în Turcia se vorbește despre rezultatele echipei U21, pe cuvântul meu. Și chiar și de rezultatele pe care le-a avut Contra”. 

Lui Florinel Coman i s-a dus vestea și în Turcia 

Informația că Manchester City este interesată de Florinel Coman a ajuns și în Turcia, iar Marius Șumudică este convins că prezența la Campionatul European U21 l-a ajutat pe jucătorul de la FCSB să ajungă în postura în care este astăzi. 

„Eu am un analist turc care a văzut pe rețelele de socializare și chiar mă întreba cine e Coman ăsta: «E adevărat? Îl vrea Guardiola?». Știrile apar și asta trebuie să ne facă mândri. Pe Coman l-a ajutat foarte mult ceea ce a făcut la U21. Dacă nu avea turneul final cu Rădoi la U21 nu știu dacă putea să crească atât cât a crescut acum. Cred că l-a și maturizat, l-a si responsabilizat și l-a făcut să tragă mai tare.

Echipele naționale i-au ajutat pe jucători cu rezultatele, pentru că noi am dus lipsă de rezultate. Ceea ce s-a întâmplat la U21 este extraordinar pentru România. Avem obligația să scoatem în evidență rezultatele de la copii și juniori. Chiar au fost rezultate. Chiar trebuie să fim subiectivi, pentru că suntem români. Lumea nu mă percepe ca fiind de la Gaziantep, lumea îmi zice pe stradă «ruman, ruman» și mă mândresc cu asta”, a mai spus Marius Șumudică. 

VEZI ȘI:

ANKARAGUCU - GAZIANTEP 1-2 // Marius Șumudică și-a setat obiectivul după ultima victorie: „Cred că vom reuși s-o facem”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează