FOTBAL  »  Superliga  »  ROMÂNIA

Marius Șumudică anticipează dezastrul în Liga 1: „Fotbalul românesc este într-un regres”

Marius Șumudică (50 de ani) FOTO Imago
Marius Șumudică (50 de ani) FOTO Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 aprilie 2021 12:24 / Actualizat vineri, 23 aprilie 2021 13:20

Marius Șumudică (50 de ani) a analizat partidele din runda a 2-a a play-off-ului din Liga 1 și crede că nivelul campionatului a scăzut față de edițiile precedente. 

Marius Șumudică este antrenorul care a adus singurul titlu al celor de la Astra Giurgiu în Liga 1, iar acesta crede că nivelul campionatului a scăzut foarte mult față de sezoanele anterioare, mai ales că echipe precum Viitorul sau Dinamo au ratat din nou calificarea în play-off.

Marius Șumudică: „În play-off lipsește spectacolul”

„Sunt jocuri disputate, cu o anume încărcătură. Lipsește spectacolul, trece pe planul 2. Acum contează cele trei puncte. Mi s-au părut trei partide destul de intense, în special jocul celor de la Universitatea Craiova care au evoluat la Botoșani. Au întâlnit o echipă super motivată, care a dat totul pe teren și le-a pus mari probleme. Nu au putut să câștige cei de la Craiova s-au îndepărtat. În rest, CFR Cluj a jucat specific cu Sepsi. A marcat un gol, a deschis foarte bine. E o echipă solidă, are experiență. Știe să mențină rezultatul, iar dacă au marcat e foarte greu să îi întorci. FCSB trăiește prin realizări individuale. Nu au un joc consistent, chiar e în scădere.

FCSB trăiește din sclipirile lui Tănase sau al lui Oaidă. Tănase se vede că e crescut de Gică, majoritatea jucătorilor au abecedarul ăsta. Trebuie să pună masă musculară și să se maturizeze. Cu siguranță o să ajungă jucători de valoare pentru că au experiență. Însă, nivelul din Liga 1 este într-o continuă scădere. De la an la an, nivelul scade în România. Un club ca Viitorul este foarte bine structurat, iar din momentul în care Gică s-a dat la o parte, au avut niște probleme de lot. O echipă care dădea culoare prin fotbal, dădea culoare play-off-ului. Nu avea voie să lipsească”, a spus Marius Șumudică la ProX. 

Marius Șumudică: „Fotbalul românesc este într-un regres”

„În play-out, dacă ai două eșecuri, ințri în zona nisipurilor mișcătoare. Dacă Viitorul a ajuns în play-out, clar campionatul României este într-o scădere. Nu vreau să îi jignesc pe cei de la Clinceni, e meritul lor, meritul antrenorului. În momentul în care Viitorul și Dinamo sunt în play-out, chiar și Astra, unde am lucrat și știu ce înseamnă. Nu au reușit să remedieze situația, chiar dacă au avut rezultate pozitive, dar fotbalul românesc este într-un regres. Însă, din România am plecat, probabil aici o să mă întorc. Vreau să fiu puns la punct cu orice detaliu”, a mai declarat Marius Șumudică pentru sursa citată.

2 sezoaneconsecutive a ratat Viitorul calificarea în play-off

2016/17este ultima stagiune în care Dinamo a fost prezentă în play-off

VIDEO. Robert Niță despre certurile cu Marius Șumudică: „N-ai ce-i face! Așa e omul!”

Citește și alte știri din fotbalul intern:

CSA Steaua București, ghinion la tragerea la sorți » FRF a stabilit ordinea pentru barajele de promovare

FCSB, mai aproape de primul titlu după 6 ani » Premieră pentru „roș-albaștri” în play-off

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
gazistu
gazistu  •  23 Aprilie 2021, 17:27

daca nu ne zicea Sumi, nu stiam!! :))) am scazut de cand Steaua de atunci a luat bataie de la Partizan,

1_0_1_0
1_0_1_0  •  23 Aprilie 2021, 16:20

Wow, ce isteț e șumi. Nu ne-am fi dat seama fără el. Bună dimineața!

toss
toss  •  23 Aprilie 2021, 13:31

Sumudica e un regres...in afara de circ , nu stie altceva.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează