FOTBAL  »  Superliga  »  CARACTERIZARE

VIDEO / EXCLUSIV Marko Dugandzic, despre antrenorii cu care a lucrat în România: „E fantastic!” + Despre cine a spus: „E favoritul meu”

Articol de , - Publicat marti, 26 decembrie 2023 16:47 / Actualizat marti, 26 decembrie 2023 17:05

Marko Dugandzic (29 de ani) a fost ales în cadrul Anchetei Gazetei Sporturilor, „Cel mai bun fotbalist străin” al anului 2023. Din Arabia Saudită acesta a oferit GSP.ro un interviu în care vorbește despre antrenorii cu care a lucrat în România. Acesta le face o caracterizare lui Marius Croitoru, Dan Petrescu, Adrian Mutu și Cristiano Bergodi.

- Marko, spune-ne ceva despre antrenorii cu care ai lucrat în România. A fost și Croitoru, cum era el? Descrie-l în câteva cuvinte. 
- Ce pot să spun? El m-a adus acolo, a insistat să vin. A jucat un rol important în cariera mea și în revenirea mea în fotbal. A crezut în mine din prima zi. Ce să mai spun despre el?, e un antrenor fantastic, are o viziune foarte bună a fotbalului. 

- Doar că este cam...
- Nu prea poate să se controleze, pentru că are foarte multe în cap. Știe fiecare fotbalist din lume, e incredibil! Am doar vorbe bune pentru el. A fost o parte importantă din cariera mea, împreună am făcut lucruri istorice la Botoșani. E grozav, într-adevăr!

- Dar acum nu e într-un moment bun al carierei.
- Da, am urmărit ce a făcut la Craiova, Argeș și Botoșani. Nu știu ce să zic, e încă tânăr. Ca orice club sau jucător, și antrenorii au perioade slabe. Sper să iasă cât mai curând din această situație și să găsească un club bun, să-și arate adevăratul potențial.

- Dan Petrescu, descrie-ni-l un pic. Un om nervos!
- Nu chiar, așa e stilul lui de viață. Așa cum am zis și de Marius, e un profesionist, știe multe despre fotbal, trăiește prin el. E un stil specific al antrenorilor, poate nu e chiar genul meu, dar așa e el. L-am respectat din prima zi, el m-a respectat pe mine. Așa cum am zis, la CFR problema n-a avut legătură doar cu fotbalul.

Am lucruri pozitive de zis despre Dan Petrescu Are un stil specific, e mai de modă veche, pentru că și el e un pic mai în vârstă decât, de exemplu, Croitoru sau Mutu. E un mare profesionist, pot spune doar lucruri de bine, n-am nimic împotriva lui, am avut o relație așa cum trebuie cu el, dar, din motive despre care vorbeam, nu a mers atât de bine fotbalul la CFR
Marko Dugandzic, atacant

- Vreau să te întreb dacă a încercat clubul să te ajute.
- Da, bineînțeles, bineînțeles! Nu neapărat cu psihologi, dar, în ziua în care s-a întâmplat, Petrescu m-a întrebat dacă am nevoie de ajutor, mi-a zis că pot să le spun dacă am. Pe lângă asta, patronul Varga a trimis șoferul să mă ducă în Croația. A condus șapte, opt ore. M-au ajutat cu orice mi-a trebuit încă de la început. E un moment bun, nu le-am mulțumit atunci. Au fost solidari cu mine când m-am întors, și jucătorii la fel. M-a ajutat foarte mult asta.

- Hai să vorbim puțin despre Mutu.
- Antrenorul meu favorit!

Câți bani a primit Adrian Mutu ca să plece de la Neftchi: azerii dezvăluie cifrele despărțirii
AZERBAIDJAN
Câți bani a primit Adrian Mutu ca să plece de la Neftchi: azerii dezvăluie cifrele despărțirii

- De ce e favoritul tău?
- Sunt multe lucruri de spus. Înainte să vin la Rapid, m-a sunat de două ori ca să mă cheme. Cumva ne-am conectat din prima zi, nu știu. Încă din prima zi ne-am simțit ca și cum ne cunoșteam de mai mult timp, a fost grozav să lucrez cu el, să îi fiu alături, să primesc sfaturi de la el. 

- Spune-mi, te rog...
- Soția lui e pe jumătate sârboaică, sau ceva asemănător. Croația și Serbia seamănă. Știa câte ceva și despre cultura mea și cred că m-a înțeles foarte bine. A jucat și el în Italia, are mare experiență, a fost și atacant. Deci m-a ajutat mult și pe teren, și în afara lui. Un antrenor extraordinar și la începutul carierei, se va îmbunătăți de la an la an.

- Și despre Bergodi? Care e diferența dintre Mutu și Bergodi?
- M-a surprins Bergodi. A lucrat mult în România, părea antrenorul italian de modă veche, toți se așteptau să joace mult în apărare și credeau că nu se vor marca prea multe goluri. Domnul Bergodi e foarte OK, în fiecare sens. E un gentleman și îmi place, pentru că sunt atacant, că are un joc ofensiv, vrea să înscrie mai mult decât adversarii, chiar dacă primește și el gol. N-am lucrat mult cu el, cred că vreo două luni, dar a fost o perioadă foarte bună. Și eu m-am descurcat. Nu i-a fost așa ușor la început, a venit destul de târziu.

- A fost greu și cu fanii care-l cereau pe Șumudică...
- Da, exact.

Marko Dugandzic (stânga) și Cristiano Bergodi. Foto: Facebook @Rapid1923
Dugandzic a marcat o singură dată în Arabia Saudită
A scris istorie în Superligă, acum trăiește luxul din Dubai » Limuzină și piscină de 5 stele între zgârie-nori
https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/de-nerecunoscut-marko-dugandzic-718777.html?utm_medium=intern&utm_source=top-stories&utm_campaign=stories-link
Marko Dugandzic - viața în Orientul Mijlociu
Marko Dugandzic - viața în Orientul Mijlociu
+43 FOTO

- A fost multă presiune pe Bergodi? Ați simțit și voi, jucătorii, presiunea?
- La Rapid mereu e o formă de presiune. Bergodi, așa cum am zis, a încercat să ne transmită calm, să nu simțim asta, să jucăm relaxați, ceea ce e cel mai important, pentru că dacă joci sub multă presiune, picioarele nu-ți mai funcționează. În final, cred că își face treaba foarte bine. Are, în continuare, probleme cu accidentările, dar mai e mult timp pentru obiective. Sper că își vor atinge obiectivele, pentru că domnul Bergodi e foarte priceput.

Citește și:

Croatul care s-a îndrăgostit de România: „M-am simțit ca acasă din prima zi. Doar că Botoșaniul era la capătul lumii!”
DEZVĂLUIRI
Croatul care s-a îndrăgostit de România: „M-am simțit ca acasă din prima zi. Doar că Botoșaniul era la capătul lumii!”
Drama care i-a marcat cariera lui Marko Dugandzic, cel mai bun fotbalist străin în Ancheta GSP: „N-am vorbit deloc despre asta. Nici măcar acum nu mă simt bine!”
STRĂINUL ANULUI 2023
Drama care i-a marcat cariera lui Marko Dugandzic, cel mai bun fotbalist străin în Ancheta GSP: „N-am vorbit deloc despre asta. Nici măcar acum nu mă simt bine!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
ssLazio
ssLazio  •  26 Decembrie 2023, 17:38

*** a numitului Mutu, sa nu ramana prea mult pe langa fenomen, ca are familie mare si nevasta tanara.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Normal
Normal  •  26 Decembrie 2023, 16:00

Intradevar Bergodi este, probabil, cel mai bun antrenor din Liga !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează