FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - CFR CLUJ 3-1

Marius Șumudică, depășit de Marko Dugandzic! Croatul bate la porțile unui clasament legendar pentru Rapid

Marko Dugandzic a reușit o „dublă” cu CFR Cluj // foto: Raed Krishan, GSP
Marko Dugandzic a reușit o „dublă” cu CFR Cluj // foto: Raed Krishan, GSP

Articol de , - Publicat marti, 02 mai 2023 11:04 / Actualizat marti, 02 mai 2023 16:55

Cu cele două goluri din Rapid - CFR Cluj 3-1, Marko Dugandzic (29 de ani) a ajuns la borna 19 în această stagiune și s-a apropiat la o singură reușită de TOP 5 cele mai productive sezoane din istoria clubului alb-vișiniu.

La primul sezon în tricoul Rapidului, Dugandzic a zguduit plasele adversarilor în 19 rânduri. Ultima oară a făcut-o luni seara, în Rapid - CFR Cluj 3-1, când a reușit o „dublă” în prima repriză.

Lecție de la „Briliant” » Adrian Mutu a explicat cum și-a transformat fotbalistul în numărul 1 din campionat: „L-am învățat anumite mișcări”
RAPID
Lecție de la „Briliant” » Adrian Mutu a explicat cum și-a transformat fotbalistul în numărul 1 din campionat: „L-am învățat anumite mișcări”

Cu 19 goluri, croatul l-a egalat pe Ștefan Auer, care marcase de 19 ori pentru Rapid în sezonul 1939/1940. Totodată, s-a apropiat la o singură reușită de TOP 5 sezoane de vârf din perspectiva productivității.

TOP 5 cei mai buni marcatori într-un sezon pentru Rapid

SezonJucătorNr. goluri
1947/'48Bazil Marian32
1965'/66Ion Ionescu24
1935/'36Ștefan Barbu II23
1940/'41Ion Bogdan21
1962/'63Ion Ionescu20

Totodată, cele 19 goluri înscrise de Marko l-au transformat pe acesta în jucătorul rapidist cu cele mai multe reușite într-un singur sezon de la Revoluție încoace. Până luni seara, Dugandzic împărțea recordul cu Marius Șumudică, care înscrisese de 17 ori în sezonul 1998/1999.

Marko Dugandzic este cel mai bun marcator al Rapidului pe durata unui sezon de L1 din ultimii 57 de ani, mai exact de la Ion Ionescu 1965/66, stagiune în care golgheterul all-time al giuleştenilor a înscris de 24 de ori şi a terminat pe prima poziţie în ierarhia marcatorilor.

Adrian Mutu: „Marko este foarte bun în ansamblu”

După 3-1 cu CFR Cluj, Adrian Mutu, antrenorul Rapidului, a explicat cum l-a transformat pe Dugandzic într-un veritabil marcator.

„El este un jucător foarte bun în ansamblu. Muncește foarte mult pentru echipă, se pune în slujba ei. Eu cred că i-am dat liniște, moral, l-am învățat anumite mișcări pe care trebuie să le facă.

El, din fabrică, are anumite mișcări prea largi. Aleargă mult pe margine, ceea ce am încercat să corectez de-a lungul acestui sezon, spunându-i să se demarce pe lățimea careului de 16 metri. De fiecare dată când jucăm pe margine și vine o centrare sau o pasă în adâncime, trebuie să-l avem pe el la finalizare, ca atacant.

Cred că a înțeles, 19 goluri sunt multe. Putea să aibă și mai multe, dacă nu rata penalty-uri (n.r. - râde), dar mă bucură foarte mult atitudinea lui și a băieților”, a precizat Mutu la finalul meciului cu CFR Cluj, la OrangeSport.

Nouă reușite din penalty pentru Marko Dugandzic

Nouă dintre golurile lui Marko Dugandzic au fost înscrise din penalty. Restul 10, în felul următor: două cu capul, 4 cu piciorul stâng, 4 cu dreptul. Iar 10 dintre toate golurile croatului au venit în acest an calendaristic. 

Tot nouă reușite din penalty are și Andrea Compagno, rivalul lui Dugandzic la titlul de golgheter.

VIDEO: declarațiile lui Marko Dugandzic după Rapid - CFR Cluj 3-1

Mai multe știri despre Rapid: 

Stadionul din Giulești, înțesat de vedete la Rapid - CFR Cluj » Soliști cunoscuți și oameni de televiziune, fanii bucureștenilor la meciul câștigat de trupa lui Adrian Mutu în fața campioanei

Mutu, întrerupt de Petrescu în timpul interviului: „Îl înțeleg, îi mulțumesc pentru asta”

Scene incredibile în stadion, după Hermannstadt - Poli Iași! Sibienii își acuză echipa de non-combat: „Blatiștilor!”

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (12)
supereduardo10
supereduardo10  •  05 Mai 2023, 10:01

Sunt mai multe meciuri acum deci nu e mare performanta. Oricum nu este in top 6

Eliyahu
Eliyahu  •  02 Mai 2023, 20:48
Postat de lefter_popescu pe 02 Mai 2023, 15:14

Amice, asta e cusurul tău...ești dezinformat și raspandac. Nu te comporta ca un fraier stricat. Pt. ca Steaua rosie stalinista condusa de Valentin Ceaușescu își arvunise mai multe echipe decat surata roșie (tot stalinista)Dinamo (atunci s-a format cooperativa ) câștiga campionatul și cupa , surata nu mai avea nimic de obtinut și cu știința conducerii de partid și de stat, s-a hotărât ca Dianamo , prin dromaderul Cămătaru sa câștige gheta de aur .Asa s-a întâmplat ca in ultimele 7-8 etape Haplea în chiloți sa dea 100 de goluri. Chiar și tu , scapi un gugustiuc, ca sute de fundași se dădeau la o parte. Toni Polster nu s-a prezentat la decenarea ghetelor. Deja UEFA primise un semnal de alarma iar când Mateuț (cel care se suia pe scaun ca sa spele parchetul de înalt ce era ) a venit și el ca sa -si ia gheata, UEFA a zis stop pt câțiva ani ...Asta s-a întâmplat pana ce le-a venit ideea cu procentele de 1/1 ;1/1,5; sau 1/2 ca la noi ...adică dai 2 goluri si iti este considerat 1 . Nu are nicio legătură cu destrămarea CCCP -ului. Mai fa cercetări și nu deturna realitatea ca Mihai Roller.

Respect!

arnautull
arnautull  •  02 Mai 2023, 19:15

pai in ultimii 57 de ani mai mult au stat prin B, usor de atins recorduri, nu prea a fost inghesuiala de marcatori pe la Prunaru

Vezi toate comentariile (12)
Comentează