FOTBAL  »  Superliga  »  TRAGEDIE

Martin Tudor va fi înmormântat vineri, la Drăgășani » Doar 8 persoane pot asista la ceremonia funerară

Martin Tudor a fost unul dintre jucătorii importanți din istoria recentă a Stelei +22   FOTO
Martin Tudor a fost unul dintre jucătorii importanți din istoria recentă a Stelei

Articol de GSP - Publicat joi, 02 aprilie 2020 07:54

Decedat luni, 30 martie, la numai 43 de ani, Martin Tudor va fi înmormântat mâine, la Drăgășani, localitatea natală a părinților fostului portar al Stelei. 

La ceremonia funerară vor participa maximum 8 persoane, conform Ordonanței Militare emise de autorități. Sorin Radu, coleg cu Tudor la Jiul, a anunțat că în memoria lui, va organiza un meci demonstrativ pe 16 septembrie.

Martin Tudor a suferit un infarct

Aflat la Reșița, acolo unde trăia alături de iubita sa, Martin Tudor a suferit un infarct luni dimineață. Acesta se afla la masă, iar după ce s-a ridicat s-a simțit rău și nu a mai putut fi salvat de medicii de pe ambulanță. 

Martin Tudor s-a născut la Avrig, pe 10 iunie 1976. A debutat la Jiul Petroșani la 21 de ani, iar în 1997 a semnat cu Olimpia Satu Mare. După doar doi ani a ajuns la Steaua și s-a impus rapid în poarta echipei roș-albastre, câștigând duelul cu Eugen Nae și Tibi Lung și fiind decisiv în victoriile Stelei.Martin Tudor a jucat de-a lungul carierei la Jiul, Olimpia Satu Mare, Steaua, CFR Cluj și U Cluj. S-a retras în 2010 și a devenit antrenor cu portari. A antrenat la FCSB, U Craiova, Al Ittihad, Daco-Getica, CSM Reșița, FC Voluntari, Sportul Snagov, CSU Craiova și naționala României. Ca jucător are trei trofee cu Steaua: 2 titluri de campion (2001, 2005) și o Supercupă (2001).

Vestea dispariției fostului portar de la Steaua i-a tulburat pe foștii săi colegi și adversari, care și-au găsit cu greu cuvintele când au vorbit despre Martin Tudor.

  • „Vă rog să mă credeți că nu pot să îmi revin. De două nopți îl visez doar pe Martin Tudor. Nu mai pot! Eram buni prieteni. Am lucrat împreună în staff-ul lui Piți la Steaua, Universitatea Craiova, Al Ittihad și am foarte multe amintiri cu el” - Eugen Neagoe
  • „Eu am fost coleg cu el la Steaua între 2004 și 2005. După, pentru că aveam nevoie de un băiat serios, am decis să-l iau cu mine la CFR Cluj! Era un om minunat, un băiat serios, muncitor. Și foarte tânăr. Sunt dărâmat de această veste, nu mi-a venit deloc să cred... Este o tragedie. Singura lui problemă era că fuma, dar n-avea cum să i se tragă nenorocirea asta de la așa ceva. Dumnezeu să-l ierte" - Dorinel Munteanu
  • „Un caracter incredibil. Cât am împărțit vestiarul Stelei nu l-am auzit să supere pe nimeni ori să fie cineva supărat pe el. Iubit de toți jucătorii, antrenorii și, mai ales, suporterii Stelei. O pierdere imensă. Dumnezeu să-l odihnească” - Sorin Paraschiv
  • „Nu pot să-mi revin. A suferit mult de tot, e o dramă, un dezastru.  Încerc să-mi revin şi parcă nu reuşesc, atât de tare m-a bulversat şi m-a năucit această tragedie. Sunt dezorientat complet.  L-am avut ca fotbalist, apoi a lucrat alături de mine în ultimii ani. Eram atât de apropiat de el şi aveam o relaţie atât de bună, încât repet, îl percepeam ca şi pe copilul meu” - Victor Pițurcă

VIDEO Suporterii stelei i-au adus un omagiu fostului portar Martin Tudor

Citește mai multe știri despre dispariția lui Martin Tudor:

Fiica lui Martin Tudor, mesaj sfâșietor: „Tăticul meu, spune-mi că e doar un coșmar”

Marcel Pușcaș rememorează cum l-a adus pe Martin Tudor la Steaua: „Ești nebun? Vrei să-i dau afară pe ăștia și să iau rezerva?”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează