LIGA 1    •   RAPID

“Maşinuţă” pentru Ligă

Articol de — Cătălin Popescu Sambata, 14 Iunie 2008

Juliano Spadacio (27 de ani), ultima achiziţie a giuleştenilor, e poreclit “Maşinuţa”, pentru că aleargă foarte mult.Rapidul a parafat primul transfer al verii. După ce se în­ţeleseseră cu oficialii clu­bu­lui Nacional Madeira pentru bra­zilianul Juliano Spadacio, alb-vi­şi­niii au obţinut şi semnătura ju­că­to­rului. Transferul i-a costat 1,7 mi­lioane de euro, iar Juliano va cîştiga în Giuleşti 200.000 de euro pe an, devenind cel mai bine plătit ra­pidist, alături de camerunezul Piere Boya.

Celălalt jucător de la Nacional dorit de Rapid, fundaşul Ricardo Fernandez (30 de ani), are şanse mici să ajungă în Grant din cauza impresarului său, care solicită un comision prea mare.

“Un adevărat brazilian”
Cum e văzut Spadacio (27 de ani) de presa lusitană? “Este foarte tehnic, pasează bine şi e ca­pabil să cîştige singur un meci. Dacă va avea în echipă un atacant cu care să se înţeleagă bine, atunci Rapidul va avea o mare forţă o­fensivă. E un fotbalist brazilian a­devărat, adică este inventiv şi spec­taculos. Totuşi, nu e constant, avînd momente cînd dispare din joc”, l-a carecterizat Nuno Martins, jurnalist la cotidianul sportiv Re­cord.

În Portugalia, Juliano Spadacio a fost preferatul fanilor lui Na­cional. Ei i-au găsit şi o poreclă: “Maquininha”, care în română înseamnă “maşinuţa”. De ce? Pentru că, deşi nu are un fizic im­presionant (1,80 metri şi 70 kg), aleargă nonstop.

4 goluri a marcat Spadacio pentru Nacional sezonul trecut. El a jucat 29 de meciuri, toate ca titular, fiind integralist în 27 dintre acestea

Unde va juca
Juliano Spadacio poate evolua atît în banda stîngă a liniei mediane, cît şi pe postul de mijlocaş ofensiv. Cum în centru îl are contracandidat la un loc de titular pe Pancu (foto), foarte probabil brazilianul va juca în banda stîngă, iar Cesinha ar putea fi urcat în atac.

Comentarii (1 ) Adaugă comentariu

 •  14 Iunie 2008, 08:41

un transfer bun

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase
Agenda
14:45
Snooker • Eurosport 1

Home Nations: Belfast

16:00
Tenis, ATP • Digi 2, Telekom 2

Turneul Campionilor

18:00
Fotbal, Liga 2 • Digi 1, Telekom 4

ASU Poli - Sportul Snagov

21:00
Fotbal, Liga 1 • Digi 1, Telekom 1, Look

Gaz Metan - FC Voluntari

Program TV complet

banner300x600.jpg