FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA / CORESPONDENŢĂ DIN AUSTRIA DE LA TRIMIŞII GSP

Meciul cu Rubin, ultimul la Steaua » Chiricheş alege unde pleacă! Ce variante are

Articol de , - Publicat duminica, 23 iunie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 22 iunie 2013 22:23

Giovanni Becali a ajuns aseară în cantonamentul roş-albaştrilor din Austria pentru a-i prezenta stoperului ofertele pe care le are


La mai puţin de două săptămîni de momentul în care l-a cedat pe golgeterul echipei în Spania, la Sevilla, Steaua e foarte aproape de a mai pierde încă un fotbalist de bază. E vorba chiar de Vlad Chiricheş, jucătorul cel mai bine cotat din lotul lui Reghecampf.

Ioan Becali, agentul său, a mers ieri în Austria, pentru a urmări amicalul Stelei cu Rubin Kazan, însă scopul vizitei a fost cu totul altul: a-i prezenta lui Chiricheş propunerile de transfer pe care le are.

Rubin Kazan a întrebat de el, dar s-a speriat de preţ
"Pînă nu se face nu o să spun de unde sînt", a declarat Giovanni, însă, conform apropiaţilor agentului, există interes din Italia, de la două echipe, din Anglia, dar şi din Rusia, Rubin Kazan fiind una dintre formaţiile interesate de el, însă preţul de 8 milioane de euro, stabilit de Ioan Becali, nu i-a încîntat pe cei din Tatarstan. Opţiunea jucătorului va cîntări decisiv, însă indiferent ce va alege, transferul se va realiza aproape sigur în săptămîna care urmează.

În ultima săptămînă, Ioan Becali a tot repetat că se află în discuţii avansate cu mai multe formaţii care îl doresc pe Chiricheş. "Ceea ce pot spune e că e ca şi transferat", a susţinut mereu Giovanni, care a urmărit amicalul de ieri alături de managerul Stelei, Mihai Stoica.


17 selecţii are Chiricheş în echipa naţională a României, avînd bifate şi 4 jocuri în naţionala de tineret

Folosit 30 de minute ca închizător
Chiricheş a evoluat ieri titular în echipa Stelei şi a fost integralist. El s-a refăcut complet după grava accidentare pe care Strătilă i-a provocat-o pe 10 mai în derby-ul cu Dinamo, cînd a avut entorsă de genunchi. Mai mult, din minutul 60, Reghecampf l-a urcat pe Chiricheş la mijloc şi l-a folosit ca închizător.

Reghe: "Nu e treaba mea"
Antrenorul Stelei a fost ieri extrem de iritat cînd a fost întrebat de iminenta plecare a lui Chiricheş. "Altă întrebare", a reacţionat el, dar după ce reporterii au insistat a spus: "Eu am spus că m-aş bucura pentru orice fotbalist care ar pleca la mai bine, dar nu e treaba mea acest lucru. Deci nu mă întrebaţi pe mine de negocieri, de echipe care sînt interesate deoarece, repet, chiar nu e treaba mea!".


"Chiricheş face între 7 şi 10 milioane!"

Ioan Becali confirmă că stoperul Stelei e ca şi vîndut şi explică de ce varianta Atletico Madrid n-a fost luată în seamă

- Domnule Becali, pînă la urmă ce se întîmplă cu Chiricheş, va pleca de la Steaua?
- Eu cred că da, e un fotbalist care a impresiona şi, dacă ar fi să pronostichez, aş spune că sînt 70% şanse ca el să plece.

- La Atletico Madrid?
- Nu, nu. A fost o ofertă de acolo, însă am refuzat-o. Nici măcar n-am prezentat-o Stelei pentru că nu era ceea ce ei doresc.

- Adică?
- Spaniolii au oferit două milioane pentru un împrumut de un an de zile şi încă 10 milioane dacă va confirma. Practic, îl luau în probe un sezon. Păi, Chiricheş mai are ceva de demonstrat?

- Dar care ar fi o ofertă corectă pentru el?
- Domnule, nu eu fac preţul. Fotbalistul valorează atît cît se oferă pe el! Poate 7 milioane, poate 8, 9 sau chiar 10. Nu e treaba mea asta. Eu negociez contractul fotbalistului.

- Dar aţi spus că va pleca pe 8 milioane?
- Nu e adevărat. După douăzeci şi ceva de ani în meseria asta n-aş putea să fac o astfel de eroare.

- Aţi venit în Austria să negociaţi transferul lui?
- (Rîde) Acum se va spune că îl ia Rubin Kazan, nu? Pentru că am venit eu la meci sau cum? Vedeţi că e posibil să vin şi cu Videoton, veţi specula că-l vor şi maghiarii?

- Şi atunci de ce aţi venit în Austria?
- Ca să mă distrez, sînt în vacanţă. De aici plec la Kitzbuhel.

De zece ori preţul plătit de Steaua
În cazul în care trupa din Ghencea va încasa în schimbul lui Chiricheş 8 milioane de euro, va realiza, probabil, cea mai bună afacere all-time. Stoperul a fost adus în urmă cu un an şi jumătate pentru doar 800.000 de euro, de la Pandurii Tg. Jiu. Cum Steaua va mai achita 500.000 de euro reprezentînd minimumul procentelor la revînzare pe care gorjenii le mai aveau, rezultă un profit net de 6,7 milioane de euro.

"Eu am ajuns în ţările arabe pentru că Steaua a cerut sume prea mari pe mine şi mi-e teamă să nu se întîmple acelaşi lucru şi cu Chiricheş. Eu nu cred că se pot lua pe el mai mult de 7-8 milioane de euro"
Mirel Rădoi, fost jucător Steaua

Ar bate toate recordurile
Dacă pe Chiricheş se vor încasa 8 milioane de euro, atunci se va bifa cel mai mare transfer din Liga 1 în străinătate. Recordul e deţinut de Săpunaru, pentru care FC Porto a plătit în total 6 milioane de euro.

Cele mai mari vînzări din România
Jucător De unde a plecat Unde a ajuns Suma (euro)
Săpunaru Rapid FC Porto 6.000.0000
R. Ştefan Dinamo Lazio 5.400.000
B. Stancu Steaua Galatasaray 5.200.000
M. Rădoi Steaua Al-Hilal 5.000.000
A. Perreira CFR FC Porto 4.500.000
Traore CFR Kuban Krasnodar 4.500.000

Ar rămîne în 3 stoperi
Plecarea lui Chiricheş ar crea o foarte mare problemă în lotul Stelei. Reghecampf ar mai dispune doar de 3 fundaşi centrali. Gardoş îl va înlocui în primul "11" pe Chiricheş şi va face cuplu cu Szukala, în timp ce Doru Bratu ar fi singura variantă ca rezervă.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (237)
daniels7714
daniels7714  •  23 Iunie 2013, 17:30

merita un transfer la o echipa mare ! banii pe plan secund pt ca la un club mare are sanse mari de a creste in valoare ... meciuri in Liga , campionat puternic etc ...

flaviulucianr
flaviulucianr  •  23 Iunie 2013, 14:23
Postat de flaviulucianr pe 23 Iunie 2013, 14:18

Chiriches are tot ce se cere in acest moment in fotbalul mondial pentru a juca la o echipa mare, e ofensiv, foarte tehnic pentru un fundas, da pase filtrante si apare des la finalizare, iar echipele mari ale Europei cauta acest gen de jucatori pentru a creea superioritate pe plan ofensiv si pentru a-si mentine posesia pe tot parcursul meciului....Chelsea il are pe David Luiz, Barcelona pe Pique si Dani Alves, Milan il avea pe Thiago Silva, acum la PSG, Mexes apare des la finalizare pentru Milan, fundasii lui juventus la fel, ce sa mai spun de fundasii lui Bayern care sunt superofensivi - Dante a si inscris ieri cu Italia, la fel Marcelo etc.

insa fundasi centrali sunt putini care sa aiba asemenea calitati tehnice,sa poata sa elimine din joc prin driblinguri alti jucatori, as aiba viteza pe faza ofensiva si sa ofere pase filtrante si sa aiba o foarte buna viziune asupra joccului atat pe plan ofensiv cat si defensiv..doar pe David Luiz il vad in acest moment la fel ca si Chiriches,insa Vald mi se pare,repet mai bun pe plan defensiv... ma bucur ca multi carcotasi si rautaciosi au dat chix cu criticile nefondate la adresa lui, venite din rautate si nesustinute cu argumente,pentru ca baiatul chiar joaca incanatator.... sper sa ajunga la Milan, pentru ca eu sunt un fan a lui Milan si o echipa ca Milan are nevoie de un jucator ca el

flaviulucianr
flaviulucianr  •  23 Iunie 2013, 14:18

Chiriches are tot ce se cere in acest moment in fotbalul mondial pentru a juca la o echipa mare, e ofensiv, foarte tehnic pentru un fundas, da pase filtrante si apare des la finalizare, iar echipele mari ale Europei cauta acest gen de jucatori pentru a creea superioritate pe plan ofensiv si pentru a-si mentine posesia pe tot parcursul meciului....Chelsea il are pe David Luiz, Barcelona pe Pique si Dani Alves, Milan il avea pe Thiago Silva, acum la PSG, Mexes apare des la finalizare pentru Milan, fundasii lui juventus la fel, ce sa mai spun de fundasii lui Bayern care sunt superofensivi - Dante a si inscris ieri cu Italia, la fel Marcelo etc.

Vezi toate comentariile (237)
Comentează
Close