FOTBAL  »  Superliga  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Mircea Lucescu nu-l înțelege pe Petrescu: „Unde e curajul? Trebuia să riște!” + „E frustrant ce a pățit Steaua fără VAR”

Dan Petrescu
Dan Petrescu

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 mai 2022 20:23 / Actualizat joi, 19 mai 2022 00:03

Mircea Lucescu a mărturisit la „Prietenii lui Ovidiu” că este dezamăgit de influența pe care greșelile de arbitraj au avut la stabilirea campioanei din Liga 1, care va avea VAR abia din sezonul viitor. Tehnicianul este fericit pentru Dan Petrescu, antrenorul campion pentru a șasea oară în Liga 1, însă nu înțelege de ce nu a preluat naționala României.

- Mircea, ești de ceva vreme în România. Ai văzut cum s-a terminat campionatul în Liga 1?
- Nu mi-a plăcut! Trebuia să fie introdus VAR-ul și la noi. Și atunci campionatul era decis în ultima etapă. Pentru că la Steaua a fost ofsaid clar la golul de 2-2. Dacă aveam VAR, altul era și finalul de campionat. E frustrant să pierzi campionatul în condițiile astea. Alta e să-l pierzi într-o confruntare directă. Inclusiv la Cluj am înțeles că a fost un ofsaid, dar CFR merita campionatul pentru Dan Petrescu, fiindcă este un tip dedicat sută la sută meseriei pe care o are.

- Ai și fost la Cluj de curând. Ai vorbit cu el?
- Am discutat despre meseria noastră, el este pentru fotbal de dimineața până seara. Cred că putea obține mai mult dacă convingerea lui nu era atât de defensivă. A luat-o din campionatul Italiei probabil. Ca să poți să reușești în Europa ai nevoie să joci pentru a câștiga fiecare meci și riscând, altfel n-ai nicio șansă.

- Și i-ai spus asta?
- Campionatul se câștigă cu apărare de fier, cu disponibilitate de alergare și cu talent. Dan Petrescu a înțeles asta și câștigă campionat după campionat cu o bună organizare defensivă. Menține un nucleu de jucători pe o perioadă lungă. Așa cum s-a întâmplat la echipele mari înainte de '90. Craiova, Steaua, Dinamo, toate aveau un nucleu de jucători de șase, șapte ani. Ăștia duc filosofia clubului de la un an la altul! Asta a făcut CFR.

- Dar tu nu erai vreun fan al VAR-ului.
- Am fost împotrivă. Plecam de la ideea că o dată se greșește pentru unii, apoi pentru ceilalți. Mă gândeam că fotbalul este extrem de important și în timpul săptămânii, analizele care se fac în presă, la radio, dar și suporterii care comentează dacă a fost sau n-a fost.

Analiza erorilor de arbitraj are o concluzie surprinzătoare: dacă am fi avut VAR, CFR n-ar fi fost campioană!
ARBITRAJ
Analiza erorilor de arbitraj are o concluzie surprinzătoare: dacă am fi avut VAR, CFR n-ar fi fost campioană!

- De numirea lui Edi Iordănescu ce spui?
- S-a decis antrenorul după foarte mult timp. Cei din conducerea Federației au vorbit cu mai mulți antrenori și au decis să-l numească pe Edi. E foarte greu să spun ce făceam eu. I-aș fi dat probabil credit lui Boloni. Pe urmă, neavând un antrenor de tipul lui Boloni sau Pițurcă, era normal să iau un tehnician apropiat de vârsta jucătorilor.

- L-ai înțeles pe Dan Petrescu că a refuzat echipa națională?
- Nu. Nu era într-o situație în care să lase un club foarte mare. Voiam de la el să facă un pas în față și să intre într-un alt tip de confruntare. Ar fi fost un progres pentru el. A ajuns la vârsta când trebuia să riște. Aici nu era vorba de bani, ci doar de curajul de a risca, pentru că avea experiență în spate. Unul tânăr n-are nimic în spate, încearcă să organizeze totul încât să fie pe filozofia lui.

EDITIA 121 // Prietenii lui Ovidiu. Invitat: Mircea Lucescu

CITEȘTE ȘI:

„Bă, ești nebun?!” » Las Fierbinți, fotbal între mici și „Barul lui Bobiță”! GSP a asistat la marele derby dintre Fulgerul Fierbinți și Dridu: „Suntem ca Bilbao, numai fierbințeni”
FOTBAL LA JUDEȚ
„Bă, ești nebun?!” » Las Fierbinți, fotbal între mici și „Barul lui Bobiță”! GSP a asistat la marele derby dintre Fulgerul Fierbinți și Dridu: „Suntem ca Bilbao, numai fierbințeni”
Pe cine vrea Mihai Stoica antrenor la FCSB: „Mi-l doresc. L-am atins la coarda sensibilă”
FCSB
Pe cine vrea Mihai Stoica antrenor la FCSB: „Mi-l doresc. L-am atins la coarda sensibilă”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
113364614707499
Adrian Stefanescu  •  19 Mai 2022, 14:13

Hai sa facem altfel calculul. Câte puncte a pierdut FCSB PE greseli de arbitraj si cate a pierdut CFR. Cu siguranta mai multe puncte a pierdut CFR. Asa ca lasati-o mai moale domnilor ca se vede de la o posta ca sunteti pro FCSB...pt ca vezi doamne Jiji face audiența cu cancanurile lui. Masmedia nu stie decat FCSB. Cat despre Dukadam, sa fim seriosi...devine tot mai caraghios pe masura ce îmbătrînește. Cat despre FCSB si Dinamo, ciocul mic. Suntem sătui de ele si de cat au nenorocit fotbalul românesc cu blaturi. Uite ca acum nu mai merge cu blaturi!

llocomotivalibera
llocomotivalibera  •  18 Mai 2022, 21:40

Danutz ar fi fost pus in situtie jenanta ,ar fi trebuit sa joace la nationala cu zerourile:Tanase,Man,morutzan sau Molaru

opinez
opinez  •  18 Mai 2022, 21:33
Postat de zorrozabal pe 18 Mai 2022, 21:25

Domnului Mircea Lucescu sa-i spuna cineva ca aici in Becalistan și Liga și FRF sunt in buzunarul lui Becali!Și daca el chiar ar fi vrut VAR ,atât Liga cât și FRF s-ar fi conformat in secunda 2!

Asa se spunea si in anii 90 ca arbitrii erau la mana lui G Copos dar sa vezi minune campionatele le lua Steaua. Ca erau mai valorosi evident. Nu se intreaba nimeni de ce Voluntari a jucat in dorul lelii acum cateva saptamanii (0-4) iar la cateva zile fac 2-2 pe acelasi stadion cu aceeasi echipa. Pentru ca fotbalul e imprevizibil evident.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează