FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Mesaj dur al ministrului de Interne pentru AFC SC Dinamo: ”Cedați!” » Reacția lui Badea

Carmen Dan încearcă să lămurească situația încurcată a arenei din Ștefan cel Mare
Carmen Dan încearcă să lămurească situația încurcată a arenei din Ștefan cel Mare

Articol de - Publicat joi, 11 mai 2017 00:00

Mesaj dur al ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru societatea lui Nicolae Badea, AFC SC Dinamo. Președintele acceptă condițiile, dar actele încă nu s-au semnat.

Corpul de Control al MAI a fost să facă verificări la CS Dinamo pentru a definitiva situația stadionului. Ieri, ministrul Carmen Dan a avut o reacție directă, care vizează AFC CS Dinamo.

Mesajul a fost clar: "Apreciem că singura soluție o reprezintă cedarea de către AFC Dinamo a arenei și a bunurilor imobile ce fac obiectul investiției: stadionul, gazonul, tribunele, vestiarele și intrarea principală".

Nicolae Badea, șeful AFC CS Dinamo, a declarat ulterior la DigiSport că este de acord cu propunerea: "Noi am convenit cu CS Dinamo să scoatem din contractul de asociere stadionul, cu tot ceea ce reprezintă el, tribune, teren, căi de acces. Suntem în etapa de a semna un act adițional pentru ca apoi stadionul să fie transferat la Compania Națională de Investiții".

Datorii de 4 milioane de lei

Carmen Dan a mai spus: "Acest stadion este mai presus de un beneficiu privat, vorbim de un bun al statului, al românilor. Cred că este momentul să avem o abordare corectă și transparentă, de aceea am efectuat acest control.

Ca să vedem în ce condiții, în 2002, a fost acordat drept de folosință, comună, pe o perioadă nedeterminată, celor de la AFC CS Dinamo și cum această asociere poate înceta.

Situația e cu atât mai complicată cu cât AFC CS Dinamo se află în insolvență, în timp ce CS Dinamo e înscris la masa credală cu 4 milioane de lei, care reprezintă un procent de 8,3% din datoriile AFC CS Dinamo, datorii neachitate.

Suma este dată de neplata utilităților în perioada 2002-2010, cotele de asociere și cotele de penalități".

"Verde" pentru Cotroceni

În cazul în care arena dinamovistă nu-și va rezolva problemele, cel de-al patrulea stadion care se va moderniza în vederea Euro 2020 va fi cel din Cotroceni. DolceSport a anunțat ieri că BNR, proprietara bazei din Strada Doctor Lister, și-a dat acordul pentru a ceda guvernului arena.

De la Năstase încoace

Între CS Dinamo și Nicolae Badea există un contract prin care celui din urmă i s-a cesionat stadionul, iar dacă acest contract nu va fi anulat, arena nu poate fi modernizată.

Guvernul condus de Adrian Năstase - recunoscut ca fan al "câinilor" - a emis în 2002 o hotărâre  prin care a facilitat transferul stadionului de la MAI la societatea lui Badea. Iar AFC CS Dinamo a primit dreptul de a folosi pe o perioadă nedeterminată o parte importantă din complexul din Ștefan cel Mare.

E nevoie de acordul acestei societăți pentru a se moderniza arena. AFC CS Dinamo deține diverse suprafațe la intrarea principală, 3 garaje, un teren de zgură, copertina de la tribuna I și cabinele de transmisie TV.

40.000.000 €ar costa modernizarea stadionului Dinamo, care ar urma să aibă 25.000 de locuri

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
aldo_m
aldo_m  •  11 Mai 2017, 17:32

filme...cu...prosti...badea...primeste...gratis...stadionul...baga...echipa..in...faliment...si..nu..plateste..nici..datoriile...si...acum...ministerul...se.roaga...de.el...numai....la...noi...e.posibil..asa..ceva..in...alte...tari..badea..era.la...puscarie

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  11 Mai 2017, 15:05

Mai trebuie semnat numai ca i sa terminat pasta picsului lui Badea. Ce dracului este asa de greu de inteles?

1258802267479225
Marian Ghergus  •  11 Mai 2017, 12:25

Santaj si abuz in serviciu d-na ministru ! Sa fiu in locul lui Badea nu renuntam niciodata la concesionare !

Vezi toate comentariile (6)
Comentează