LIGA 1  ·  GAZ METAN - STEAUA

”Messi din Ghencea” e la Cesena! » Florentin Matei va împărţi vestiarul cu Adrian Mutu

Refuzat de Steaua,
Matei a ajuns în Serie A
Refuzat de Steaua, Matei a ajuns în Serie A

Articol de - Publicat duminica, 11 septembrie 2011 00:00

Florentin Matei a ajuns în Serie A, la opt luni de cînd a fost dat afară de la Steaua de către Becali, care a pariat că puştiul nu va ajunge fotbalist


Presa din Italia a anunţat că Florentin Matei a ales să semneze cu Cesena. Peninsularii l-au prezentat pompos pe mijlocaşul ofensiv de 18 ani: "A fost catalogat în România drept noul Messi şi alb-negrii au cîştigat cursa pentru achiziţionarea lui, mişcîndu-se mai rapid decît Monaco şi Partizan Belgrad, care l-au dorit şi ele". Matei va iscăli primul contract de cînd a fost dat afară de Becali de la Steaua, adică de la începutul acestui an.

Gestul făcut atunci de Gigi a fost unul surprinzător, dat fiind felul în care patronul se purtase cu el în anii trecuţi. Florentin a fost cel mai bine plătit junior din istoria fotbalului românesc, cu 3.000 de euro lunar, deşi el nu juca nici măcar la "satelitul" din Liga a II-a. Tot Becali a forţat debutul lui în Liga 1, cerîndu-i lui Stoichiţă să-l trimită pe teren pe Matei, "să-l văd şi eu ce poate". "Messi" a apărut atunci zece minute împotriva Craiovei. A mai bifat încă un joc în CV înainte să-i fie reziliat brusc contractul.

2 români mai are Cesena în lot, în afara lui Florentin Matei, pe Mutu şi pe Andrei Popescu, un fundaş de-o seamă cu "Messi din Bucureşti"

A refuzat-o pe Liverpool
Cînd juca pentru grupele de copii din Ghencea, Matei a avut posibilitatea să semneze cu Liverpool, care-l dorea. "Cormoranii" l-au folosit pe Gerrard ca să-l convingă. Căpitanul istoric al englezilor a discutat cu Florentin, dar familia copilului a considerat că ar fi mai bine pentru el să continue la Steaua.

Copia lui Balaci e în Belgia
Steaua l-a dat afară pe noul Messi, ajuns în Italia, dar a mai renunţat şi la viitorul Balaci, Andrei Ionescu. Olteanul luat cu 500.000 de euro şi plătit cu 12.000 de euro lunar a fost lăsat să plece gratis la Anvers, în liga a doua belgiană. El cîştigă acolo mai puţin de jumătate din salariul pe care-l primea în Ghencea.Cristi Borcea recunoște: are probleme cu Valentina Pelinel! Ce se întâmplă în familia celor doi
Libertatea
Comentarii (6)
constantin.draghici  •  11 Septembrie 2011, 12:24

messi de unde? ghencea? ce e acolo? :D

z3tis  •  11 Septembrie 2011, 12:19

Probabil nu a vrut sa semneze cu becaliotii contract de reprezentare. Mai bine ca a plecat... Totusi, cat de idiot sa fii ca parinte sa spui ca la Steaua (lui jiji) e mai bine decat la Liverpool?

nubreed  •  11 Septembrie 2011, 10:42

Becali stie tot ma esti nebun... a dovedit de atatea ori ca se pricepe ... el isi da seama de un jucator doar dupa podoaba capilara ( vezi Grzelak) , talentul lui si "ochiul" pentru fotbalisti se vede si in jocul Stelei ... el este "EL Ciobandante "

Vezi toate comentariile (6 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
20:00 Fotbal, Cupa României
FCSB - Dinamo
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:00 Fotbal, Premier League
Manchester City - Newcastle
Eurosport
20:30 Fotbal, Serie A
Genoa - Napoli
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:30 Fotbal, Serie A
Fiorentina - Cagliari
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
20:30 Fotbal, La Liga
Getafe - Villareal
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
22:15 Fotbal, Premier League
Brighton - Liverpool
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Roma - Parma
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:45 Fotbal, Serie A
Atalanta - Sampdoria
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
23:00 Fotbal, La Liga
Barcelona - Espanyol
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1