FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Se amână transferul lui „Messi din Salento” la CFR Cluj » Condiția pusă de Adrian Mutu

Adrian Mutu vrea să-l vadă la treabă pe Filippo Falco înainte ca italianul să semneze. Foto: CFR Cluj
Adrian Mutu vrea să-l vadă la treabă pe Filippo Falco înainte ca italianul să semneze. Foto: CFR Cluj

Articol de - Publicat marti, 13 februarie 2024 17:06 / Actualizat marti, 13 februarie 2024 17:08

CFR Cluj încearcă încă un transfer de răsunet după ce l-a achiziționat pe Omar El Kaddouri în această iarnă. Formația din Gruia l-a chemat la Cluj pe Filippo Falco (32 de ani), mijlocaș ofensiv liber de contract, cu care negociază de câteva zile.

Italianul este aproape de activitățile echipei, iar reporterii GSP.ro l-au surprins în tribune la înfrângerea cu Rapid, de sâmbătă.

Probleme pentru CFR Cluj » O companie controlată de maghiari cere falimentul echipei lui Varga
CFR CLUJ
Probleme pentru CFR Cluj » O companie controlată de maghiari cere falimentul echipei lui Varga

Adrian Mutu vrea să-l vadă la treabă pe Filippo Falco

Pentru că nu are angajament, Falco poate semna și după închiderea perioadei de mercato, al cărei „deadline” a fost ieri, 12 februarie. Din acest motiv, conducerea feroviarilor nu s-a grăbit să-i ofere un contract, însă mutarea are toate șansele să fie anunțată zilele viitoare.

Din informațiile GSP.ro, Adrian Mutu vrea să-l analizeze bine, inclusiv pe gazon, înainte de a-i da italianului șansa de a deveni jucătorul CFR-ului, în contextul în care ultimul meci oficial în care a jucat fostul „trequartista” al Stelei Roșii Belgrad datează din 7 mai 2022.

Dacă semnează, Falco ar fi al doilea mijlocaș central ofensiv italian din istoria CFR-ului, după Roberto De Zerbi, în prezent manager la Brighton. Falco poate evolua atât pe poziția de extremă dreaptă, cât și ca mijlocaș central ofensiv. 

Se amână transferul lui „Messi din Salento” la CFR Cluj » Condiția pusă de Adrian Mutu
CFR Cluj, aproape de a ajunge la o înțelegere cu Filippo Falco (31 de ani). foto: Imago Images

Filippo Falco, poreclit „Messi din Salento”

Filippo Falco are o imagine bună în Italia, acolo unde, la un moment, era văzut drept o mare speranță de către presa din „Cizmă”. Viziunea în joc, tehnica aplicată pe spații mici, dar și aportul ofensiv i-au redat supranumele de „Messi din Salento”, cu referire la regiunea în care s-a născut și a crescut până la vârsta de 21 de ani.

În 2021, bifa prima sa experiență în afara Peninsulei, după ce antrenorul Dejan Stankovic l-a contactat personal pentru a accepta propunerea Stelei Roșii Belgrad. 

S-a integrat rapid, a marcat două goluri și a oferit patru assist-uri în primul sezon, însă nu s-a impus ca titular. În stagiunea trecută, în mai bine de jumătate din meciuri nu a făcut parte din lot.

Filippo Falco a fost legitimat de-a lungul timpului la Lecce, Pavia, Reggina, Juve Stabia, Trapani, Bologna, Cesena, Benevento, Perugia, Pescara, Cagliari și Steaua Roșie Belgrad (campion în Serbia).

5 milioane de euroa fost cea mai mare cotă de transfer a lui Filippo Falco, potrivit Transfermarkt.com. Se întâmpla în 2020, când evolua pentru Lecce.

Filippo Falco, ghinionist de serviciu sau talent întârziat?

Italianul și-a explicat în mai multe rânduri oscilațiile și de ce nu a reușit să facă pasul către Serie A sau o altă competiție de top.

Falco se consideră ghinionist și îi mulțumește familiei pentru că l-a sprijinit în carieră.

700.000 de euroeste cota de transfer a lui Filippo Falco potritivit Transfermarkt.com

„Am trecut prin momente grele din carieră: la 16 ani au spus că sunt unul dintre cei mai interesanți jucători din echipa de tineret a lui Bari, dar apoi m-au lăsat liber. Așa că am fost la Parma să dau o probă, părea că totul era pregătit pentru semnătură, apoi a picat. Același lucru cu Lazio: eram chiar în mașină cu tatăl meu îndreptându-se spre Roma pentru a finaliza transferul, dar pe parcurs am primit un apel de la agentul meu care m-a anunțat că negocierile au eșuat. Lumea a căzut peste mine. Din fericire nu am renunțat, datorită tatălui meu, care a crezut mereu în mine și m-a susținut în cele mai grele momente”
- Filipo Falco pentru Goal.com

Match Quiz Manchester City - Chelsea

Ești expert în Premier League? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul Manchester City - Chelsea și ia-ne premiile!

Citește alte știri despre CFR Cluj:

Anunț oficial: CFR Cluj a transferat titularul lui Mircea Rednic
CFR CLUJ
Anunț oficial: CFR Cluj a transferat titularul lui Mircea Rednic
Probleme pentru CFR Cluj » O companie controlată de maghiari cere falimentul echipei lui Varga
CFR CLUJ
Probleme pentru CFR Cluj » O companie controlată de maghiari cere falimentul echipei lui Varga

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează