FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Metamorfozat » Cifre impresionante pentru noul lider al lui Dinamo: "Trebuie să fiu un exemplu"

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 27 noiembrie 2017 17:18

Căpitanul lui Dinamo, Paul  Anton, este golgeterul "câinilor" și specialist al loviturilor de pedeapsă. Mai mult, închizătorul este și al doilea pasator al echipei.

Paul Anton a revenit în vară la Dinamo după ce Getafe nu a activat clauza de cumpărare definitivă a mijlocașului defensiv. Asta nu l-a demoralizat pe fotbalistul de 26 de ani, care a devenit căpitan al echipei atât sub Cosmin Contra, cât și acum, în mandatul lui Vasile Miriuță.

Miriuță l-a făcut responsabil și de loviturile de la 11 metri, iar Paul n-a ratat niciun penalty până acum, din patru posibile, având în total cinci reușite. Mai mult decât atât, Anton este și al doilea pasator al echipei, cu 3 assist-uri, fiind în urma lui Salomao, care are 5 pase decisive.

I-a luat locul lui Hanca

Înainte ca Anton să fie numit executantul de penalty-uri, responsabil era Sergiu Hanca, și el considerat un specialist de la punctul cu var. În acest sezon, Sergiu a marcat de trei ori, un gol fiind din penalty. Campionatul trecut, mijlocașul de bandă a marcat 12 goluri în toate competițiile, dintre care 5 goluri au fost date de la 11 metri. Sergiu a avut eficiență maximă, nu a ratat niciun penalty.

14 goluriîn 154 de meciuri a marcat Anton all-time în Liga 1

6
este media notelor GSP ale lui Anton, una dintre cele mai mari din lotul dinamovist

"Trebuie să fiu un exemplu"

Paul Anton vorbește despre banderola de căpitan și ultimele performanțe personale

- Paul, ești golgeterul echipei. Cum te simți?
- Nu e un obiectiv pentru mine. Sunt la fel de fericit și atunci când dau o pasă decisivă, mă simt ca și cum aș fi marcat.

- Ești căpitanul echipei, dar și executantul de penalty-uri. E o presiune suplimentară? Exersezi des loviturile de pedeapsă?
- Doar simplul fapt că joc la Dinamo este o responsabilitate enormă! Postura de căpitan și executant de lovituri de pedeapsă mă face să realizez că trebuie să fiu un exemplu pentru cei de lângă mine. Cât despre penalty-uri, exersez aproape zilnic, da! Mă bucur că mi-a ieșit de fiecare dată până acum, am fost inspirat

"Uneori îmi iese, pe teren, tot ce îmi propun, alteori nu, dar de fiecare dată dau sută la sută pentru Dinamo"
Paul Anton

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
lobbyone
lobbyone  •  27 Noiembrie 2017, 19:48
Postat de dinamo_fan pe 27 Noiembrie 2017, 18:52

Anton inca nu e la nivelul lui Anton de acum 2 sezoane. Dar totusi parca joaca mai bine ca la inceputul sezonului. Ca da gol din 11m e mai putin relevant decat de exemplu ca l-a potolit pe Filip in min 5 al meciului cu Iasi altfel poate aveam acum o tirada in sens invers impotriva lui Coltescu.

Anton de acum 2 sezoane era cel mai bun mijlocas roman . A fost o crima ca nu a fost luat la euro , preferat prepelita . De revenit sigur o sa isi revina , din pacate nu il ajuta prea mult echipa .

hannah.robinson
hannah.robinson  •  27 Noiembrie 2017, 19:27

Din patru a dat cinci? Am citit bine?

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  27 Noiembrie 2017, 18:53
Postat de dinamo_fan pe 27 Noiembrie 2017, 18:52

Anton inca nu e la nivelul lui Anton de acum 2 sezoane. Dar totusi parca joaca mai bine ca la inceputul sezonului. Ca da gol din 11m e mai putin relevant decat de exemplu ca l-a potolit pe Filip in min 5 al meciului cu Iasi altfel poate aveam acum o tirada in sens invers impotriva lui Coltescu.

absolut corect.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează