FOTBAL  »  Superliga  »  SPORTUL STUDENŢESC

Mic, dar tupeist » Mareş, copilul-minune venit de la Steaua, le-a pus gînd rău roş-albaştrilor: "Vreau să cîştigăm pe Ghencea"

George Mareş îşi doreşte să joace contra Stelei şi să înscrie chiar (foto: Mediafax)
George Mareş îşi doreşte să joace contra Stelei şi să înscrie chiar (foto: Mediafax)

Articol de - Publicat vineri, 06 aprilie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 06 aprilie 2012 13:43

George Mareş este al doilea copil-minune promovat de Daniel Isăilă la Sportul şi a ajuns în top 5 all-time al debuturilor în Liga 1.

Atacantul de nici 16 ani are însă o poveste tristă: a vrut să se lase de fotbal acum un an, dar a fost convins de actualul antrenor de la juniori că poate ajunge un fotbalist de mare valoare.


Daniel Isăilă surprinde aproape la fiecare meci. Nu doar că a reuşit 10 puncte în primele 4 etape din această primăvară şi i-a adus pe Ferfelea şi compania cu şanse la salvarea de la retrogradare în acest moment, dar a avut tupeul să promoveze şi doi puşti de 15 ani. Pe Răzvan Popa de 15 ani şi 2 luni l-a introdus în prelungirile victoriei de răsunet obţinute în Ştefan cel Mare împotriva lui Dinamo, iar la partida cu Mioveni chiar l-a titularizat pe George Mareş. Atacantul de doar 15 ani şi 10 luni a evoluat în primele 45 de minute şi la pauză i-a lăsat locul pe teren lui Costin Curelea, căpitanul de drept al Sportului, doar pe bancă cu argeşenii după o problemă musculară.

"Vreau să batem Steaua"
George Mareş nu a stat mult degeaba şi la primul interviu la finalul partidei a fost tranşant: "Vreau să cîştigăm pe Ghencea, ar fi foarte frumos dacă aş juca şi nici nu-mi pot imagina ce va fi dacă voi marca împotriva lor". Mareş are şanse să joace duminică de la 21:30, deoarece căpitanul Curelea încă nu şi-a revenit complet după contractura suferită acum 2 săptămîni şi, în plus, finanţatorul Vasile Şiman chiar l-a criticat pentru evoluţia din meciul cu Mioveni.

Îi place Villa, nu Messi
Gazeta Sporturilor a stat de vorbă cu puştiul, dar şi cu antrenorul de la juniori, Virgil Andronache. "Aş vrea să joc la Barcelona, normal, cine nu ar vrea? Nu ştiu însă dacă va fi posibil vreodată". Întrebarea reporterului Gazetei vine normal: "Îţi place Messi aşadar?". "Nuuu, sînt fan David Villa. El e cel mai bun. Păcat că s-a accidentat", răspunde tranşant elevul din clasa a IX-a a liceului Ion Barbu din Capitală.

"Ibrahimovici în miniatură"
Antrenorul său îl compară însă cu Zlatan Ibrahimovici şi crede că are toate calităţile starului de la AC Milan: "Nu ştiu de Villa, dar cred ca este un Ibrahimovici în miniatură. Se aseamănă foarte mult cu el, are viteză, forţă, şut, tehnică. E complet". Andronache dă şi un verdict pentru cariera elevului său: "Va ajunge unul dintre cei mai mari atacanţi din România, iar dacă nu va fi aşa, e doar vina noastră, a antrenorilor"

A vrut să renunţe la fotbal
Mareş a avut şi un moment de cumpănă acum un an cînd a şi renunţat la fotbal pentru mai multe luni. Junior la Steaua, a plecat din Ghencea alături de Popa şi încă 6 colegi, dar a decis să ia o vacanţă prelungită. Nu a jucat timp de mai multe luni şi a stat pe litoral, la o cunoştinţă. Tot Andronache a povestit: "Era la mare, nu mai voia să joace. Se pierdea un mare talent. La fel şi Popa, plecase acasă la Vîlcea şi nu făcea mai nimic".


Debuturi în Liga 1 Vîrstă
Dobrin: 14 ani şi 11 luni
Răzvan Popa: 15 ani şi 2 luni
Geolgău: 15 ani, 8 luni şi 18 zile
Gîngioveanu: 15 ani, 8 luni şi 21 zile
George Mareş: 15 ani, 10 luni
Torje: 16 ani şi 5 luni
Alin Stoica: 16 ani şi 5 luni
Balaci: 16 ani şi 11 luni
Hagi: 17 ani şi 7 luni

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
pinochios
pinochios  •  06 Aprilie 2012, 21:40

Razvan Popa, George Mares, Andrei Radu sunt copii foarte talentati si muncitori, sunt copii care-si dau viata pe terenul de fotbal, un exemplu pentru orice alt jucator de liga I. Bravo baieti! Bravo antrenorului care s-a ocupat de fiecare dintre ei, care le-a insuflat mentalitatea de invingator, spiritul de lupta! Felicitari parintilor ca au crezut in ei, doar ei stiu cate sacrificii au presupus toti anii de pregatire! Multa bafta in continuare!

dblock
dblock  •  06 Aprilie 2012, 16:13

Bravo , buna mentalitatea pustiului.

andrei_bern10
andrei_bern10  •  06 Aprilie 2012, 14:57

Debuturi în Liga 1 Vîrstă Dobrin: 14 ani şi 11 luni incredibil

Vezi toate comentariile (7)
Comentează