FOTBAL  »  Superliga  »  CHIAJNA - PETROLUL 0-0

Micul X în locul marelui X » Răzvan Lucescu şi Petrolul par a avea aceeaşi filozofie: remizele

Articol de - Publicat luni, 24 martie 2014 00:00 / Actualizat luni, 24 martie 2014 00:09

Răzvan Lucescu îşi confirmă postura de mare iubitor al egalurilor după cele două obţinute de cînd a preluat echipa, iar Petrolul pare o echipă ce îi împărtăşeşte filozofia. Fostul antrenor, Cosmin Contra, era tehnicianul cu cele mai multe remize din ultimele sezoane de Liga 1.

Dacă fanii ploieştenilor iubesc victoriile spectaculoase şi credeau că o dată cu plecarea lui Cosmin Contra de la echipă situaţia se va schimba, atunci cifrele spun că se înşală. Cosmin Contra, într-adevăr, a fost regele absolut al remizelor. "Guriţă" a adoptat întotdeauna ideea de a securiza un punct, în locul riscului de a ataca şi de a putea pierde meciul.

Actualul tehnician al celor de la Getafe conduce detaşat clasamentul antrenorilor cu cele mai multe rezultate de egalitate în Liga 1, 44,4% din meciurile în care a stat pe bancă terminîndu-se fără victoria vreunei echipe.

Negocierile după plecarea lui Contra l-au adus pe Răzvan Lucescu pe banca "lupilor". Acesta este cunoscut drept unul dintre cei mai pragmatici antrenori români, iar statisticile confirmă. În topul amintit, pe care Contra îl conduce, Răzvan Lucescu vine pe poziţia secundă, 31,3% din meciurile sale încheindu-se la egalitate!

Răzvan a venit de două etape la Ploieşti, iar după aceste meciuri, Petrolul a obţinut două puncte, cu Astra şi Chiajna, în urma unor jocuri bazate mai degrabă pe conservarea rezultatului decît pe încercări ofensive. În cele două partide, Petrolul a reuşit să marcheze doar un gol.

De unde vine renumele lui Lucescu? Răzvan a fost pus de mai multe ori în situaţia de a forţa victoria, însă a eşuat, obţinînd doar rezultate de egalitate. Unul dintre exemple este "dubla" din "sferturile" Cupei UEFA din 2006, cînd Rapidul lui Lucescu nu a reuşit să se califice, deşi nu a pierdut nici unul dintre cele două meciuri cu Steaua.

Un alt exemplu ar fi ediţia 2006-2007 de Cupa UEFA, cînd giuleştenii, sub conducerea lui Răzvan Lucescu, au obţinut patru remize în grupă şi nu au reuşit să se califice mai departe. Au avut nevoie de o victorie în Grecia, la Panathinaikos, în ultimul meci, însă scorul a fost 0-0 după un meci fără ocazii.

Clasamentul antrenorilor cu cele mai multe remize
1. Cosmin Contra: 44,4%
2. Răzvan Lucescu: 31,3%
3. Dan Petrescu: 29,2%
4. Dorinel Munteanu: 27,5%
5. Ovidiu Sabău: 24,8%
6. Mircea Rednic: 24%
7. Marius Lăcătuş: 23%
8. Cristiano Bergodi: 23%
9. Laurenţiu Reghecampf: 21,3%
10. Dario Bonetti: 18,8%

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
steaua.libera
steaua.libera  •  24 Martie 2014, 11:36

Adio FC Primaria Ploiesti!

dora
dora  •  24 Martie 2014, 09:36

Petrolul nu mai joaca nimic in retur dupa ce si-a vindut cele 3 piese de baza care construiau si marcau goluri...cine sa o mai bage in poarta acum...ptr ca ocaziile sunt foarte rare iar precizia in executii lasa de dorit.

subiectiv777
subiectiv777  •  24 Martie 2014, 09:19

Da, dar Raj este si ramane neinvins :P Asta conteaza, restul e apa de ploaie...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează