FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Mihai Butean s-a înțeles cu CFR Cluj » Motivul pentru care ales campioana, nu FCSB

Butean (dreapta) va împlini în septembrie 23 de ani și nu va mai fi eligibil pentru regula U21 FOTO Raed Krishan
Butean (dreapta) va împlini în septembrie 23 de ani și nu va mai fi eligibil pentru regula U21 FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 23 iulie 2019 20:56

Mihai Butean, fostul fundaș dreapta al Astrei, care a fost declarat azi liber de contract, a ales să meargă în Gruia, atras de promisiunea pe care i-a făcut-o Petrescu: "O să te fac să ajungi mai bun decât am fost eu".

Unul dintre cei mai atractivi jucători din campionatul precedent va semna cu CFR. Mihai Butean a ajuns la o înțelegere cu șefii campioanei și va putea trece în curtea grupării din Gruia din postura de fotbalist liber. Comisiile l-au declarat azi cu acest statut și cum sentința e una definitivă, Astra nu mai poate ataca la niciun alt for ce s-a decis.

Butean va semna un contract pe 4 ani cu CFR Cluj, urmând să primească 180.000 de euro pe an. Jucătorul va fi prezentat zilele viitoare. 

Duelul financiar

Pentru semnătura lui Butean a existat o dispută între principalele rivale în lupta pentru titlul de campioană: FCSB și CFR. Gigi Becali chiar l-a sunat săptămâna trecută și i-a propus un angajament pe 5 ani, cu un salariu aproape de nivelul maxim de la FCSB, între 150.000 și 180.000 de euro. În același timp, ardelenii l-au ofertat și ei pe Mihai, căruia i-au făcut o propunere salarială superioară: 180.000 de euro!

Promisiunea "Bursucului"

Nu banii au contat însă în alegerea pe care jucătorul a făcut-o. Aceea de a merge la Cluj. Argumentul principal a fost o discuție între Butean și Dan Petrescu, în care actualul tehnician al CFR-ului i-a transmis, printre altele: "Dacă vii aici și o să te am sub comandă, atunci o să te fac să ajungi mai bun decât am fost eu!". Dan a fost unul dintre cei mai buni, dacă nu cel mai bun, fundași dreapta din istoria fotbalului românesc.

În plus, Butean a fost atras și de faptul că ar reveni în orașul în care s-a născut și în care a și jucat până să plece de la Universitatea Cluj, formație la care a debutat în divizia secundă.

Cine a fost Dan Petrescu ca fotbalist

  • a câștigat 5 trofee cu Steaua
  • a jucat finală de Cupa Campionilor Europeni cu Steaua
  • a câștigat 4 trofee cu Chelsea, printre care Cupa Cupelor și Supercupa Europei
  • a jucat în Serie A în anii '90, la Foggia și la Genoa
  • are 95 de selecții în naționala României, fiind pe locul 6 all-time la acest capitol
  • a jucat la 4 turnee finale: două de Mondial (1994 și 1998) și două de European (1996 și 2000)

Va juca în locul lui Susici

CFR a pierdut, față de precedentele două ediții, în care a câștigat titlul, un fotbalist extrem de important: pe Cristi Manea. Pentru a acoperi golul lăsat de plecarea acestuia, Petrescu l-a adus pe bosniacul Mateo Susici. Tot pe poziția de fundaș dreapta, CFR îl are și pe Peteleu, însă niciunul dintre ei nu e văzut la nivelul lui Manea. Foarte probabil, după ce se va pune la punct cu pregătirea fizică, Butean va fi titular ca fundaș dreapta!

A doua răzbunare după cazul Olaru

CFR l-a dorit pe Butean, dar odată cu această achiziție a reușit și să preia conducerea într-o dispută inedită cu FCSB: cea a jucătorilor din Liga 1 care au fost doriți de ambele cluburi. Prima a punctat vicecampioana, care l-a transferat pe Darius Olaru, fotbalist ce avea un acord verbal și cu CFR. Apoi, CFR a egalat prin aducerea lui Cestor, pe care l-a dorit și Becali, iar acum, cu Butean, scorul a devenit 2-1 pentru campioană.

1.000.000 €e cota la care e evaluat Butean în momentul de față, de peste 3 ori mai mult decât acum 1 an, când făcea doar 300.000

43de meciuri în Liga a 2-a a disputat Butean în 2015 și 2016: 29 de partide în tricoul lui U Cluj și restul pentru Academica Clinceni

3selecții în naționala de tineret a bifat Butean, care însă a pierdut lotul pentru CE din Italia, de luna trecută, acolo unde au ajuns, pe postul lui, Manea și Boboc

Giurgiuvenii au pierdut o super-echipă

Butean este încă un fotbalist important pe care Astra nu-l va mai avea față de componența lotului de pe parcursul sezonului precedent. De fapt, s-ar putea alcătui un "11" extrem de competitiv pentru nivelul Ligii 1: P. Iliev (Ludogoreț) - Belu (FCSB), Bejan (Dinamo), Erico (Sabail), Cestor (CFR), Al. Stan (FCSB) - Butean (CFR), Mrzljak (Dinamo), N. Roșu (Gaz Metan) - Sg. Buș (Levski/Gaz Metan), Llullaku (Soligorsk).

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
flojo
flojo  •  24 Iulie 2019, 06:07

Mostră de *** a impachetatorilor de pește: Liga 1 fcsb- Mihai Butean s-a înțeles cu CFR Cluj!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

flojo
flojo  •  24 Iulie 2019, 06:05

Ce om sănătos la cap ar alege cloaca fc fcsb?

fara_pista
fara_pista  •  24 Iulie 2019, 01:45
Postat de rammstein_deutschland pe 23 Iulie 2019, 23:54

fug toti de clinceni 2

Și dau năvală la RIN.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează