FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO Mihai Covaliu trage un semnal de alarmă la Dinamo: „Finanțarea este 70% din banii statului”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu

Articol de , - Publicat joi, 10 august 2023 12:43 / Actualizat joi, 10 august 2023 14:45

Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a dezvăluit care este situația financiară a clubului CS Dinamo, în cadrul unei conferințe de presă.

În cadrul unei conferințe organizate de CS Dinamo cu ocazia prezentării noilor achiziții de la handbal, în care au participat nume importante din istoria clubului alb-roșu, precum Ionuț Lupescu, Ciprian Marica sau Marius Niculae, s-a discutat și despre problema finanțării clubului Dinamo.

Prezent la eveniment, Covaliu a dezvăluit cum echipa Ministerului de Interne este finanțată în proporție de 70% din bani publici și doar 30% din fonduri private. Acesta speră ca ponderea să se inverseze pentru a putea avea succes atât pe plan sportiv cât și financiar.

VIDEO Mihai Covaliu: „Nu poate fi o susţinere 100% nici de către stat, nici de către privat”

„L-am întrebat pe preşedintele clubului Dinamo (n.r. - Ionuţ Popa) care este procentul de finanţare la Dinamo Bucureşti şi mi-a zis că 30 cu 70. Şi eu am zis: «Sper că 70 de la privat». «Nu, invers, statul, 70, şi privatul, 30». Sunt convins că paşii pe care îi face va inversa ponderea, pentru că acest proiect acolo tinde. 

Pentru că nu poate fi o susţinere 100% nici de o parte, nici de cealaltă, nici de către stat, nici de către privat. Şi cred că această cooperare, conlucrare între cele două entităţi foarte importante în economia unei ţări este calea către succes”, a declarat Mihai Covaliu. 

La noi, din păcate, timp de 30 de ani sportul nu a avut niciodată prioritate şi de aici pleacă tot. Adevărul este că şi oamenii din sport s-au bătut mult prea puţin ca să vină cu proiecte în Parlament să schimbe Legea Sportului şi cred că este o ruşine pentru România, când avem lângă noi o ţară care în 10 ani vedem ce a reuşit să facă. Nu spun să se facă copy-paste, suntem încă departe de economia ţărilor din Europa ca să ne comparăm şi nu avem investitori atât de mari. Pentru ei fiscalitatea este o mare problemă şi nimeni nu vine să îi ajute.

- Ionuț Lupescu

Citește și alte știri despre Dinamo: 

„L-am prins cu 30 de polițiști, am înconjurat tot cartierul!” » L-a șocat pe Ionuț Chirilă: „De o nesimțire extraordinară”
GSP LIVE
„L-am prins cu 30 de polițiști, am înconjurat tot cartierul!” » L-a șocat pe Ionuț Chirilă: „De o nesimțire extraordinară”
Dinamo Bucureşti a învins Coreea de Sud într-un amical din Portugalia
PORTUGALIA
Dinamo Bucureşti a învins Coreea de Sud într-un amical din Portugalia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
creeperno534
creeperno534  •  10 August 2023, 22:40

Bine ca doar de Dinamo vorbesti!

boierasul
boierasul  •  10 August 2023, 18:50
Postat de vanbasten_85 pe 10 August 2023, 15:58

Eram curios sa ne spuna domnul Covaliu cam cat este finantarea la Clubul Sportiv al Armatei Steaua care are bugetul aproape cat Dinamo, Rapid si CSM la un loc.

Niște *** critică "cheltuirea banului public")) Articol pentru ***. Dacă îl întrebi concret pe acest domn care sunt performanțele lui în cadrul acestui comitet olimpic vei vedea că schimbă subiectul. Dacă îl întrebi ce buget are acest "comitet olimpic" probabil vei rămâne surprins să vezi că au mai mulți bani decât cei criticați de ei)))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

laur33
laur33  •  10 August 2023, 18:44

Și de ce ați scris deasupra titlului Dinamo Superliga? Ce legătură are conținutul articolului cu Dinamo din Superliga?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează