FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Strigătul lui Mihai Iosif: „Dați-ne voie să muncim! O facem pentru familiile noastre” + „Acum sunt la școală, în Republica Moldova”

Mihai Iosif, antrenor Rapid
Mihai Iosif, antrenor Rapid

Articol de GSP - Publicat luni, 23 august 2021 16:02 / Actualizat luni, 23 august 2021 16:12

Mihai Iosif (46 de ani), antrenorul lui Rapid, le cere oficialilor fotbalului românesc să fie mai permisivi cu privire la indicațiile și interivurile oferite de antrenorii fără licență Pro.

În ultimul meci al Rapidului, victoria de la Botoșani, scor 2-0, Mihai Iosif a văzut cartonașul galben pentru că oferea indicații de pe margine. Acest lucru le este interzis celor care nu dețin licență Pro, licența necesară pentru a fi „principal” la nivelul Ligii 1.

Mihai Iosif: „Acum sunt la școală, în Republica Moldova”

Mihai Iosif spune că în prezent urmează cursuri pentru a obține licența necesară, dar nu în România, unde nu s-a putut înscrie din cauza situației pandemice, ci în Republica Moldova.

„Dădeam indicații jucătorilor, domnul Bîrsan a venit și mi-a dat galben. Mi-a spus să stau jos, că nu am voie să dau indicații. Așa, din senin, în etapa a 6-a! Nu este rea-voință din partea mea, am luat Bacalaureatul la 18 ani, am vrut să merg la școală aici, în România, dar din cauza pandemiei, nu s-a făcut! 

Acum sunt la școală, m-am dus în Republica Moldova, cu Bacalaureatul luat. Directorul școlii ne-a ajutat pe mai mulți români care suntem acolo. Sper să se găsească o modalitate prin care să ni se dea voie să muncim, o facem pentru familiile noastre și facem fericiți o grămadă de oameni. Este un privilegiu.

Se face o mare vâlvă pentru nimic. Atât timp cât patronii ne-au acordat încrederea lor... cred că pe banii dânșilor, ei răspund. Nu vreau să intru în polemici”, a zis Iosif, la emisiunea „Liga DigiSport”.

Chestionat pe seama situației lui Mihai Iosif, Lucian Burchel, directorul școlii de antrenori a FRF, a spus: „Mihai Iosif are funcția de antrenori de portari. Licența din Republica Moldova este valabilă. Are la bază același contract, aceeași convenție. Dacă nu era pandemia, Mihai Iosif ar fi putut să se înscrie pentru licența A dacă întrunea condițiile necesare”.

Așadar, Mihai Iosif nu este calificat în prezent nici ca antrenor secund. Acesta are nevoie de o „acoperire”, astfel că antrenorul principal din acte, deși Iosif conduce echipa, este Adrian Matei.

Citește mai multe știri din Liga 1:

Atac la „Rege”! Fanii din DDB, dezlănțuiți după Farul - Dinamo: „Băștinașul vrea statuie. «Nasone» fin le are și cu latina”

Plângere penală între cluburile din Craiova! 5 capete de acuzare: „Manipulare cu rea-credință”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
remarque
remarque  •  24 August 2021, 09:33
Postat de Iuga Mircea pe 24 August 2021, 06:57

D-le Iosif,ori unde ,ca să practici o meserie,ai nevoie de calificare.Asta e legea în toată lumea,nu poți profesa fără calificare!!!Cine te-a învățat ,altceva,să-i spui să-ți dea banii înapoi!Ce ai spune dacă ar trebui să fii operat(Doamne ferește)și ar veni, de exemplu,un tâmplar,sau un geamgiu să-ți facă operația???Așa că pune mîna pe carte și învață ,ca să poți profesa!!!!!

aveti dreptate si nu prea. Sunt multe exemple de munci si meserii pe care le face oricine cu sau fara diploma de calificare. De la curatenie, gatit, taiat iarba, spalat masina, plimbat cainii, crescut copiii pana la reparat instalatii de apa canal, fabricarea mobilierului la comanda, tamplarit, reparatii de ceasuri, etc. Sa-mi fie cu iertare, dar nu e acelasi lucru o interventie chirurgicala cu antrenarea unei echipe de fotbal. In alta ordine de idei, sa presupunem ca aveti bani. Si ca aveti nevoie de o interventie chirurgicala. Va poate obliga ceva sau cineva de pe fata pamantului sa apelati la un medic? Nu-l lasa legea pe oricine sa opereze, asta e adevarat dar e altceva fata de fotbal. Daca ati avea o echipa de fotbal, care ar fi pericolul? Ca dvs sa apelati la un amator si sa pierdeti meciuri si bani? Cand o faceti cu buna stiinta alegand un amator e riscul dvs asumat. Pe banii dvs. Deci?

368023036732853
Iuga Mircea  •  24 August 2021, 06:57

D-le Iosif,ori unde ,ca să practici o meserie,ai nevoie de calificare.Asta e legea în toată lumea,nu poți profesa fără calificare!!!Cine te-a învățat ,altceva,să-i spui să-ți dea banii înapoi!Ce ai spune dacă ar trebui să fii operat(Doamne ferește)și ar veni, de exemplu,un tâmplar,sau un geamgiu să-ți facă operația???Așa că pune mîna pe carte și învață ,ca să poți profesa!!!!!

ucluj2011
ucluj2011  •  23 August 2021, 23:00

Are dreptate 100% Mihai Iosif. Marea majoritate a suporterilor sunt de acord cu Mihai Iosif... bine... exceptând o mînă de FCSBiști *** dintre care 2 sunt aici pe site și postează cu mai multe conturi. Ei sunt în misiune!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează