FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - DINAMO, AZI, 20:30, DIGI, DOLCE, LOOK, GSP.RO

Mihai Joița vorbește despre motivele prăbușirii ”găzarilor”: ”Capră e principalul responsabil”

În vară, înainte să semneze cu Dinamo, Gnohere a făcut pregătirea cu Petrolul
În vară, înainte să semneze cu Dinamo, Gnohere a făcut pregătirea cu Petrolul

Articol de - Publicat luni, 07 decembrie 2015 00:00

La 3 luni după ce a plecat de la Petrolul, Mihai Joița oferă detalii de culise despre dezastrul unui club condamnat la retrogradare.

"Cea mai mare greșeală s-a comis cînd l-au dat afară pe Selymes, pentru că echipa începuse să joace, grupul se închega, iar rezultatele n-aveau cum să întîrzie", susține Joița.

Și pune pe masă următorul scenariu: "Ia închipuiți-vă cam ce trupă avea acum Petrolul dacă mai rămîneau Ripert, Altama, Gnohere! Urma să-i mai aduc pe Essombe și Boli. Ultimul vedeți că e acum un fundaș trăsnet la Hagi! Și cum ar fi arătat o ofensivă cu Gnohere, Essombe și Moussa?! Petrolul se ducea liniștit spre play-off".

Joița arată apoi cu degetul către finanțatorul Dan Capră: "E principalul responsabil pentru situația echipei. Paradoxal, e un tip care-și respectă cuvîntul, însă ascultă de sfaturile proaste primite de la oameni din jurul său. Nu l-aș include aici pe directorul executiv Andi Crîngu, care încearcă să rezolve problemele așa cum se poate în situația dată. Cît a fost Capră «dincolo», lucrurile se legau încurajator. După ce a ieșit, s-a rupt filmul! Spun asta cu părere de rău și nu din dorința de a plăti vreo poliță, fiindcă n-am de ce".

Accidentare tratată cu apă rece?

Oferă amănunte concrete despre jucători: "Pe Bocognano l-au îndepărtat fiindcă s-a lovit la un antrenament, iar noi îl tratam doar cu apă rece, fiindcă n-aveam doctor! Pe Faug Porret l-au pus să joace fundaș stînga, cînd băiatul n-are nici o treabă cu postul ăla. L-am luat ca să evolueze stoper de picior stîng. Iar dacă vă spun cum l-au «lucrat» pe Gnohere vă luați cu mîinile de cap!".

Joița amintește că Gnohere semnase pe 3 ani cu Petrolul, negociase un salariu de 7.000 de euro pe lună, plus o primă de instalare de 15.000 euro: "Au început repede să-l șicaneze, pe considerentul că e prea gras. I-au spus că îi dau doar o parte din bani pînă cînd ajunge la greutatea optimă, l-au presat ca să rezilieze contractul și să renunțe la drepturile financiare. Sincer, nu mi-a spus nimic despre contactele cu Rednic. M-am trezit pur și simplu cu el la Dinamo".

"Petrolul s-a dispensat prea ușor de niște jucători care pot fi titulari oricînd, la orice formație din Liga 1. Se crease un grup admirabil, care putea crește rapid sub comanda lui Selymes"
Mihai Joița, ex-manager sportiv Petrolul

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
821251504618379
Doru Sandu  •  16 Decembrie 2015, 08:14

Capra s de vina cu tot ce sa intamplat la petrolu, dar cu Harlem a fost o manarie ordinara intre rednic si selimes.

masim
masim  •  08 Decembrie 2015, 20:45

sunt de acord ca decizia de al schimba pe selymes cu tudor a fost una falimentara. echipa juca dar rata mult. cam asa face si acum cand jocul se leaga dar cu greu ajunge mingea in plasa. dar cel putin sunt sperante sa se intample ceva bun si sa se adune puncte. dar la mintea lui capra nu se stie de ce minunatii o sa mai avem parte

Vezi toate comentariile (2)
Comentează