FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

VIDEO / EXCLUSIV Mutarea pe care Mihai Rotaru ar trebui s-o facă urgent la Universitatea Craiova: „Mâine l-aș pune director tehnic”

Aurel Țicleanu, prezent în studioul Gazetei Sporturilor / foto: Ionuț Iordache (GSP)
Aurel Țicleanu, prezent în studioul Gazetei Sporturilor / foto: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de - Publicat vineri, 16 februarie 2024 13:50 / Actualizat vineri, 16 februarie 2024 13:50

Invitat la GSP Live, Aurel Țicleanu, fotbalist legendar al Universității Craiova, a analizat echipa patronată de Mihai Rotaru. „Chiose” amendează strategia oltenilor și vorbește despre lipsa unui nume cu rezonanță în conducerea clubului.

În prezent vicepreședinte al Comisiei Tehnice de la Federația Română de Fotbal, Țicleanu e de părere că CSU Craiova nu funcționează pe baza unui plan coerent, stabilit pe o perioadă îndelungată.

Legenda Craiovei s-a săturat de Rotaru și Mititelu: „Lăsați-vă, nu vă pricepeți!”
CRAIOVA
Legenda Craiovei s-a săturat de Rotaru și Mititelu: „Lăsați-vă, nu vă pricepeți!”

VIDEO. Aurel Țicleanu, radiografie a Universității Craiova: „Schimbi antrenorul la 5-6 luni și e o varză în capul jucătorilor”

„Lumea nu are răbdare. Nu știu cum vii tu an de an și anunți că vrei să iei campionatul, când tu termini mai mereu pe locul 3. Nu e mai bine să o iei treptat? Ca să termine mai sus de locul 3, trebuia să aducă jucători cu titluri în CV, antrenori cu trofee în palmares. 

A venit Reghecampf, dar l-ai dat afară că s-a dus la o emisiune. În momentul în care a revenit, te-a lăsat și pe tine baltă, cum l-ai lăsat și tu. În viață, toate lucrurile se plătesc”, a declarat Țicleanu, 65 de ani, la GSP Live.

De asemenea, fostul mare mijlocaș al Craiovei Maxima consideră că schimbarea haotică a antrenorilor reprezintă una dintre cauzele pentru care CS Universitatea nu face încă pasul spre titlu: 

„Cum să creezi o echipă dacă tu tot timpul schimbi antrenorii? Schimbi antrenorul la 5-6 luni și e o varză în capul jucătorilor!

A venit Mitriță și s-au schimbat polii de putere. În primele meciuri, Mitriță era 2-3 clase peste ceilalți jucători. După 7-8 etape, a devenit un jucător normal. Iar Ivan s-a dus în jos. Ivan, același fotbalist pentru care domnul Rotaru îi certa pe toți, că nu e în echipa națională, în echipa lumii... Sunt niște probleme acolo. Au rămas aceiași jucători, întrebarea e de ce randamentul scade? Această lipsă de răbdare, această precipitare te privează de continuitate”.

Mutarea pe care Mihai Rotaru ar trebui s-o facă urgent la Universitatea Craiova: „Mâine l-aș pune director tehnic”
Aurel Țicleanu, prezent în studioul Gazetei Sporturilor / foto: Ionuț Iordache (GSP)

Aurel Țicleanu: „Mâine l-aș pune pe Sorin Cârțu director tehnic la Universitatea Craiova!”

În ultimul an, Universitatea Craiova s-a despărțit de Marcel Popescu, Sorin Cârțu și Gică Craioveanu, iar Mihai Rotaru a rămas singurul conducător din club. Țicleanu blamează deciziile lui Rotaru și spune că l-ar numi și mâine pe Cârțu pe un post de conducere.

„Ca să faci performanță, ai nevoie atât de o echipă în afara stadionului, cât și de o echipă pe teren. În conducerea administrativă nu regăsesc pe nimeni. Cârțu, Craioveanu, Marcel Popescu nu mai sunt. Cum poți să renunți la oamenii ăștia? Nu poți să fii one man show (n.r. - se referă la Mihai Rotaru). Mai faci și circul ăla, îl pui pe Cârțu să câștige alegerile și apoi îl dai la o parte. Și te întrebi de ce lumea se îndepărtează de tine. Păi, de asta se îndepărtează! 

Sorin Cârțu a fost utilizat așa cum nu trebuia. A câștigat campionatul ca jucător, a câștigat campionatul ca antrenor. Eu l-aș fi pus director tehnic. Și mâine l-aș pune! Nu l-aș fi pus niciodată președinte. Președintele răspunde de bugete, ca președinte trebuie să coordonezi departamente. E greșit. 

Băiatul ăsta are competențe de campion, pe teren și în afara lui. Are o vârstă, nu mai poate să antreneze, dar poate să urmărească cum lucrează antrenorii, să evalueze antrenamentele, meciurile. Rolul ăsta îi venea mănușă! Poate se gândesc la această variantă în ceasul al 12-lea. Deși Sorin cred că s-a săturat, știu că el era înjurat când echipa nu mergea. Așa e curentul, deranja și a fost îndepărtat. Și văd că patronul dă lovituri tot timpul, îi fură jucători lui Șucu, lui Becali, bine că Berlusconi s-a lăsat”, a încheiat, pe un ton sarcastic, Aurel Țicleanu.

338 meciuria strâns Aurel în Divizia A, în tricoul Craiovei ('77-'85) și în cel al Sportului Studențesc ('85-'89). A marcat 21 de goluri

6 trofeea câștigat Țicleanu: două titluri de campion ('79-'80, '80-'81) și patru Cupe ale României ('76-'77, '77-'78, '80-'81, '82-'83)

42 de partidea disputat Aurel în cupele europene, în perioada 1977-1988. A înscris de două ori

VIDEO INTEGRAL. Emisiunea GSP Live cu Aurel Țicleanu

Mai multe articole despre CSU Craiova: 

„Tunarul” din Bănie a dat primele declarații în tricoul Universității Craiova: „Transferul meu a fost un lucru de ultim moment”
CSU Craiova
„Tunarul” din Bănie a dat primele declarații în tricoul Universității Craiova: „Transferul meu a fost un lucru de ultim moment”
Mihai Rotaru, „înțepătură” de nicăieri la adresa Rapidului: „Eu cred că domnul Șucu l-a comandat!”
CSU Craiova
Mihai Rotaru, „înțepătură” de nicăieri la adresa Rapidului: „Eu cred că domnul Șucu l-a comandat!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
parachioara5
parachioara5  •  17 Februarie 2024, 08:46
Postat de dandana pe 16 Februarie 2024, 19:14

Super! Și ce spui acolo? Băi dar nu înțeleg ceva... Oare este posibil sa existe careva să-l susțină pe rotaru. A stricat tot în ultimi ani, aduce numai jucători care-i plac, și nu care aduc un plus la echipă.

...ce putem face ?...noi n avem bani sa sustinem echipa ...eu nu s suporter de rezultat ...tin numai cu U Cv si la bine si la bine ...si este vina celor de la bucuresti gino burleanu si hategan ...care ne urasc si s au jurat ca noi n o sa castigam campionatul ...cat timp sunt ei la butoane ...

stefan..
stefan..  •  16 Februarie 2024, 21:37

Individul, fosta legendă a Universității Craiova, era un fan al mititelului. Ce-l mai interesează de Știința? Ticleanu sa-si vadă de drum...

danucv
danucv  •  16 Februarie 2024, 21:00

Pana la urma, bun, rau (Rotaru) ....altul nu avem. Nu e coada de investitori in fotbalul romanesc !! Uitati-va la Dinamo ce a gasit...dupa ce s-a retras Negoita !! Sa fim mai rationali cand vorbim de bani bagati...

Vezi toate comentariile (9)
Comentează