FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

Mihai Rotaru, planuri mari la Craiova după anunțul lui Răzvan Burleanu: „Vreau să fac Athletic Bilbao de Oltenia”

Athletic Bilbao FOTO Imago
Athletic Bilbao FOTO Imago

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 aprilie 2021 11:35 / Actualizat vineri, 30 aprilie 2021 14:55

Răzvan Burleanu le-a propus echipelor din Liga 1 să aibă în lot minim 7 jucători formați la nivel național, iar Mihai Rotaru, finanțatorul CS U Craiova, a anunțat că va construi echipa după filosofia celor de la Athletic Bilbao.

Filosofia celor de Athletic Bilbao este cunoscută în toată lumea. Clubul de pe San Mames semnează doar cu fotbaliști crescuți în regiunea mare a Țării Bascilor. Athletic are o academie puternică unde crește și recrutează jucători basci tineri și talentați. Mihai Rotaru spune că și-ar dori ca la Craiova să existe o echipă asemănătoare.

Mihai Rotaru: „Vreau să fac Athletic Bilbao de Oltenia”

„Dacă echipele din prima ligă vor fi de acord să folosească minimum șapte jucători formați la nivel național și să crească la 10 la sută cheltuielile cu centrele proprii de tineret, membrii Comitetului Executiv vor fi de acord cu eliminarea celui de-al doilea fotbalist sub 21 de ani din regulă”, a spus Răzvan Burleanu după Comitetul Executiv al FRF.

Eu aș face la Craiova un Athletic Bilbao de Oltenia. Această nouă regulă, dacă va fi introdusă, pare interesantă. Pare o regulă care poate să ajute mai mult decât un jucător U21. Nu sunt un fan al aducerii foarte multor jucător străini. Dacă vin, să fie jucători cu calitate, care fac diferența. De exemplu, Stephane Acka n-a jucat două luni de zile și apoi a făcut două meciuri fantastice”, a spus Mihai Rotaru la ProX.

Credem că se pierde foarte mult cu regula U21, având un al doilea jucător în teren. Noi luăm în calcul să desființăm echipa a doua. În acel moment se vor pierde 25 de locuri de muncă pentru echipa a doua. Ei vor fi nevoiți să stea la echipa mare pentru a suplini o suspendare, un cartonaș roșu. Sacrifici 5-6 jucători la echipa mare, dar și echipa a doua cu această regulă.

Mihai Rotaru, finanțator CS U Craiova

VIDEO. Adrian Mititelu, despre Mihai Rotaru: „Se bagă la echipă. Este mai rău decât Gigi Becali!”

Citește și alte știri din fotbalul intern:

Noi contre în războiul CSA Steaua - FCSB » Gigi Becali: „Prejudiciul de 36 de milioane de euro, cerut de CSA, nu poate fi recuperat niciodată!”

Anunțul clar al lui Răzvan Burleanu: „Folosiți tineri sau mai mulți români!” + Ce se va întâmpla cu echipele care au antrenori fără licența PRO

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
suporterucv
suporterucv  •  01 Mai 2021, 12:37

Deocamdata, felicitari patronului Rotaru pt manag financiar - cel mai solid, echilibrat si transparent al unui club din L1 (la Craiova nu exista spectrul vreunui faliment sau insolventa, daca nu se castiga titlul sau nu se intra in grupe europene, ca in alte cazuri...!!) Daca vom castiga si campionatul, atunci va fi si un MARE RESPECT !! Ramane de vazut...

dragdim
dragdim  •  30 Aprilie 2021, 23:34

Cu o ordonanța de urgentă se pot rezolva multe, trebuie doar sa găsească “înțelegere” la guvernanți.

gazistu
gazistu  •  30 Aprilie 2021, 22:38

SA NU EXAGERAM

Vezi toate comentariile (21)
Comentează