FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - RAPID 0-0

Mihai Stoica îl distruge pe Ilie Stan, pe care-l vede vinovat pentru 0-0 cu Rapid şi 0-5 la Haifa: ”Tactică greşită”

Articol de - Publicat miercuri, 26 octombrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 25 octombrie 2011 22:04

Argumentele cu care MM îl critică pe antrenor: dispune prost jucătorii şi e singurul din România care lucrează fără un preparator fizic


Ilie Stan a cerut timp ca s-o transforme pe Steaua într-o echipă foarte bună, dar există un om care nu-l vede în stare să-şi ducă planul la capăt. Mihai Stoica a plecat recent dintre roş-albaştri, ştie lotul şi situaţia din club. A fost implicat inclusiv în campania de transferuri din vara trecută şi a participat la startul prost de sezon. Fostul manager crede că actualul antrenor duce echipa către mai rău, nu spre mai bine. Pentru ce îl critică pe Ilie Stan?

1. Greşeşte tactic
Stan a jucat 4-4-2 şi 4-2-3-1 de cînd a fost numit în funcţie. Greşit, crede MM: "Cum vrei tu să joci sistemul ăsta cu Martinovici fundaş dreapta, care e stoper, de fapt, şi cu Prepeliţă mijlocaş dreapta, deşi el e mijlocaş central la bază?". Stoica are şi o soluţie: "Stelei i s-ar potrivi sistemul 4-3-1-2, pe care-l joacă Lazio acum. Italienii îl au pe Hernanes în spatele vîrfurilor Cisse şi Klose. Tiberiu Bălan ar fi Hernanes al roş-albaştrilor, iar Tatu unul dintre vîrfuri. Ar mai trebui un marcator, păcat că nu l-am putut aduce pe Junior Moraes!". MM a mai povestit o discuţie pe care a avut-o cu Becali: "I-am zis lui Gigi după plecarea lui Nicoliţă că, nemaiavînd un mijlocaş dreapta, Steaua poate juca doar 4-3-3!".

2. Face singur antrenamentele
Ilie a renunţat la Michele Bon, preparatorul fizic, imediat după ce a preluat conducerea echipei. "Unde mai găseşti, în 2011, o formaţie care să nu aibă preparator fizic?", se întreabă MM. El a adus argumente în emisiunea "Fotbal club", de la DigiSport: "Bon a lucrat timp de opt ani la un nivel foarte bun în România. Inclusiv Dan Petrescu, cel mai bun antrenor român al momentului, l-a luat cu el pe italian oriunde a fost! Deci cum te poţi gîndi că el ar putea fi un preparator fizic slab?".

3. A pierdut din cauza lui la Haifa
Antrenorul a primit critici pentru tactica superofensivă cu care a pierdut cu 0-5 la Haifa, în Europa League. MM a detaliat: "L-a lăsat pe Bicfalvi să se apere la Amasha, deşi atacantul lui Maccabi e foarte rapid şi Eric n-avea cum să se ţină după el! Şi cum să te duci acolo cu fundaşii la centrul terenului, deci foarte ofensiv, în condiţiile în care egalul era un rezultat care te păstra în calculele calificării cu şanse foarte bune?!".


"Milan a jucat 4-3-1-2 anul trecut şi a cîştigat campionatul în Italia. Aşa ar trebui să joace şi Steaua, fiindcă are oamenii potriviţi. Linia de trei de la mijloc ar fi Prepeliţă-Bourceanu-Tănase"
Mihai Stoica

"Fiecare dintre Florin şi Mihai joacă cel mai bine pe partea stîngă a atacului, în 4-3-3. Ei nu pot juca împreună, după părerea mea. Pe Mihai în nici un caz nu-l poţi folosi ca vîrf!"
Mihai Stoica

A criticat şi înainte să revină
Mihai Stoica şi-a păstrat, practic, poziţia critică pe care o avea faţă de Steaua şi înainte să revină în Ghencea. Din vara lui 2010 pînă în toamnă, el a contestat ca invitat în emisiunile DigiSport alegerile lui Piţurcă şi valoarea unor jucători precum Gardoş şi Răduţ, pe care îi recrutase Piţi. "Eram jurnalist, era normal să am opinii", a explicat după ce şi-a reluat funcţia de manager general.

Credea şi el că Ilie face bine:)
MM crede acum că alegerile pe care Ilie Stan le-a făcut la Haifa au fost dezastruoase. Dar cu un sfert de oră înaintea meciului postase o predicţie pe contul lui de facebook: "Am văzut echipele. Cu şase oameni defensivi pe teren, Steaua n-ar trebui să aibă emoţii. Doar să nu greşească arbitrul suedez!". N-a avut dreptate: Steaua a pierdut cu 0-5 şi n-a contat nici un moment în faţa israelienilor.

Mititelu îl sprijină pe MM
Printre contestatarii lui Ilie Stan s-a înscris şi Adrian Mititelu, motivat de faptul că stelistul nu se înţelege cu fraţii Costea. "În loc să se certe cu Florin, Stan ar trebui să-i ceară autografe zilnic! Dacă se comportă aşa cu fraţii Costea, s-a terminat! Florin va pleca sigur de la Steaua dacă nu joacă! El e cel mai bun atacant din România, dar ca să-şi revină trebuie să fie pe teren, nu pe bancă!".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
sylar_1923
sylar_1923  •  26 Octombrie 2011, 13:00
Postat de nick.name pe 26 Octombrie 2011, 05:43

Hylar_1923, cine citeste stiri despre rrompid? 50 de bronzati analfabeti? Iesi mascarici zburator de aici....

Tipic stOISTILOR vorbesti. In primul rand am tot dreptul sa reclam cand mi se baga pe gat o mizerie pe care nu mi-o doresc, intr-un loc unde ar trebui sa fie stiri despre echipa mea favorita. Daca o luam pe sistemul tau, hai mai bine sa bagam stiri despre FC STANA la sectiunea despre Vointa Sibiu sau la Tg. Mures !! Doar pentru ca echipele respective nu au multi suporteri, asta inseamna ca nu merita sa fie tratati egal ?? Asta bineinteles, in conditiile in care noi RAPIDISTII chiar am fi doar "50 de bronzati analfabeti". Dar si aici ma tem ca dai gres, de partea voastra fiind numai CIORI !! iar la noi oameni ca Paunescu si Motu Pitis. Deci prefer sa avem simpatizanti putini, de ca

ruseflorin
ruseflorin  •  26 Octombrie 2011, 11:45

PAPAGAL

liviu2408
liviu2408  •  26 Octombrie 2011, 10:09

sistemul potrivit ar fi 6-9-6-9 sau cel in care s-ar apuca de alt sport

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close