FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - RAPID 3-1

MM Stoica susține că fanii de la FCSB n-au fost rasiști la meciul cu Rapid: „Cei mai mulți țigani suporteri îi avem noi!” + „Să ajungi să te smiorcăi pentru așa ceva...”

Articol de GSP - Publicat marti, 08 noiembrie 2022 15:21 / Actualizat marti, 08 noiembrie 2022 16:50

Mihai Stoica, managerul FCSB, a vorbit despre incidentele dintre galerii de la meciul cu Rapid, 3-1.

Oficialul roș-albaștrilor a încercat să apere galeria roș-albastră, care a avut scandări rasiste la meciul cu Rapid, și s-a arătat deranjat de faptul că giuleștenii luau în calcul să oprească meciul din cauza scandărilor rasiste.

În încercarea de a-i apăra pe fani, MM a folosit de mai multe ori termenul rasist „țigan”. Ulterior, când i s-a atras atenția, acesta a folosit cuvântul „rom”.

Mihai Stoica, răspuns incisiv pentru Mutu: „Cea mai mare mizerie ați făcut-o voi! Aia a fost găinărie!”
FCSB - Rapid 3-1
Mihai Stoica, răspuns incisiv pentru Mutu: „Cea mai mare mizerie ați făcut-o voi! Aia a fost găinărie!”

Mihai Stoica, după scandările rasiste de la FCSB - Rapid: „Când conduceau de ce nu au venit să oprească meciul că strigau ai noștri?”

„O găinărie a fost ceea ce au încercat să facă, să oprească jocul. Cântecul pe care-l au ai noștri face parte din folclorul meciurilor. OK, trebuie schimbat. Dar aia e poreclă... Eu am prieteni țigani. Nu am nicio fel de problemă. Niciodată nu întreb «E român sau e țigan? Sau e aromân?»

Cei mai mulți țigani suporteri îi avem noi. Pentru că suntem cei mai mulți în România. Noi am avut un jucător reprezentativ țigan, Bănel Nicoliță. Mă rog. rom. Retrag tot și spun rom în loc de țigan. Nu știu... Nu suntem xenofobi, nu suntem rasiști. Am avut și vom avea mereu romi în echipă, în rândul suporterilor.

Ei, când au câștigat Cupa «După 20 de ani, Cupa vine la țigani». Am filmare. Ei au voie să-și spună țigani, dar noi nu avem voie?

Oamenii care se uită la TV și ascultă «MM Stoica să... în familia și fiica ta și alte»... Asta nu-l mai scandalizează pe Csaba Asztalos? Sau cum îl cheamă... Nu oprește nimeni, asta e problema. Că eu dacă mă duc la Chivulete și spun «Ăștia îmi înjura fata și mă înjură pe mine». El nu se duce la Colțescu și zice «Uite ce a spus MM». Nu se spune «Stai că oprim dacă mai înjurați». E mult mai gravă. E atac la persoană.

Nu avem nicio problemă cu vreo minoritate. Când ei strigă «În pădurea cu alune aveau casă și vine și hap Steaua...». Hai să fim serioși! Să ajungi să te smiorcăi pentru așa ceva... Dar când conduceau de ce nu au venit să oprească meciul că strigau ai noștri? Dar după aia am aflat că noul co-patron, co-propietar, co-finanțator, «co-co» le-a zis «Terminăm cu astea». 

Păi, oameni buni, jucați pe teren! Băgați materiale pe teren și câștigați pe teren. Nu veniți să câștigați cu chestii «Hai să oprim meciul că nu ne mai putem concentra dacă strigă» ”, a spus Mihai Stoica la OrangeSport.

VIDEO Jucătorii de la FCSB au sărbătorit victoria cu Rapid alături de fani

Citește și: 

Omenește, FCSB e Steaua » Editorial Remus Răureanu: „Inexplicabil, oamenii continuă s-o iubească, s-o urmeze”

FCSB, fără cel mai în formă jucător la următorul meci de campionat » Gigi Becali a luat decizia

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (52)
grigs1981
grigs1981  •  08 Noiembrie 2022, 21:51

***u inteleg de ce toata mi se cenzureaza cand zic *** stoica iar cand altii zic meme stoica,nu...Acest individ,care a facut"facultate"ca si prietenul lui de la ***,da lectii despre orice,tuturor-noroc ca nu intra in politica-acolo si-o lua...urgent...aici,jurnalistii il plac,il admira,il promoveaza...el si patronul lui,"bantuie"televiziunile,care in goana dupa rating promoveaza aceste personaje toxice pentru o societate romana bolnava moral...Multi jurnalisti se plang ca nu avem fotbal de calitate...avem ce promovati...intens...si stiti asta,dar nu va puteti abtine,exact ca Angheluta,care este un excelent comentator sportiv(nu numai de fotbal),dar,nu se poate abtine sa nu fie fan zecesebist si s-o arate cu orice prilej...Sic transit gloria...football...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

freddy
freddy  •  08 Noiembrie 2022, 21:25
Postat de oncica07 pe 08 Noiembrie 2022, 20:07

Prazare,voi acolo in sud toti sunteti neam cu bairam,jean de la craiova si stefan banica..lasa tu cluju'..aici e civilizatie.

:)) Cea mai mare civilizație e în Cluj. Civilizația cucuteni.:)) Viena. Ce Viena? Zurich. Paris...mai zi și tu 2-3 țări:)) După ce va face piticul si metrou o sa fiți New York. Și Florestiul o sa fie Miami :))

bizzonu
bizzonu  •  08 Noiembrie 2022, 21:09

Lumea trece prea ușor peste acel moment penibil pe care l-a creat galeria fcr-ului, atunci când s-a ținut un moment se reculegere pentru Bassa și reporterul de la Digi. Atunci când huidui în momentele de reculegere ținute pentru persoane decedate, *** Rușine feceriștilor!! ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (52)
Comentează