FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

MIHAI TEJA LA FCSB / Să-l cunoaștem pe antrenorul ales de Becali pentru a-i lua locul lui Dică! Ce regret are și cum arată filosofia sa

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 decembrie 2018 09:17

Mihai Teja, 40 de ani, alegerea lui Becali pentru banca FCSB, a oferit un interviu pentru GSP în care a vorbit despre cariera de antrenor.

A comentat și detalii legate despre Darius Olaru, fotbalist aflat pe lista FCSB-ului, dar au ieșit la iveală și preferințele celui care cel mai probabil îi ia locul lui Nicolae Dică pe banca roș-albaștrilor. 

- Ați rămas cu un regret dintr-o experiență avută în carieră?
- De la Dinamo. Sigur că nu mi-a convenit că am plecat după un timp atât de scurt, nici n-am avut când să demonstrez ceva! Eram tânăr, îmi doream foarte mult să arăt că eram capabil s-o conduc pe Dinamo, chiar mă bucuram că ajunsesem la un brand de top. Nu s-a putut.

 - Cum e Olaru, pe care l-a ofertat FCSB?
- E un fotbalist cu un caracter foarte bun, e mai matur decât arată vârsta și progresează încontinuu. Eu l-am folosit cel mai des ca mijlocaș dreapta pentru că am căutat să păstrez o formulă, să construim niște legături între jucători. Poate juca și pe stânga, și în spatele vârfului. În 4-2-3-1 merge folosit pe oricare dintre cele trei locuri ale mijlocașilor ofensivi. Nu e neapărat un marcator, dar creează multe faze, dezechilibrează apărările, e foarte activ.

- Ce ar trebui pentru un joc mai rapid? Fotbaliști mai tehnici?
- Tehnica ajută ca să pasezi mai repede, contează și inteligența. Cel mai mult lipsesc în România automatismele, fiindcă se schimbă întruna antrenori, jucători mulți. Munca antrenorului, antrenamentele nu se mai văd în joc din cauza schimbărilor dese.

- Cât îi țineți pe jucători în cantonamente?
- Când jucăm acasă nu facem cantonamente, jucătorii vin la stadion în dimineața meciului. Avem micul dejun, un studiu video, o plimbare, masa de prânz. Și apoi, meciul. Anul trecut echipa a stat foarte mult în cantonament, și înaintea meciurilor, și după. Jucătorii au stat închiși și câte trei, patru zile la rând. Mi se pare foarte mult! Jucătorii trebuie să aibă un psihic bun, nu să fie frustrați. E adevărat, echipa s-a salvat de la retrogradare în sezonul trecut, dar nu cred că secretul l-au reprezentat cantonamentele. E greu să-l mai ții trei zile închis pe Marius Constantin, la 33 de ani, după ce a jucat sute de meciuri. 

- Randamentul e foarte bun, nu? Ați găsit destui fotbaliști buni necunoscuți. 
- Am avut noroc. Dacă din zece jucători nimerești trei, patru buni, deja ai un randament normal. I se întâmplă oricui să se mai înșele, vedeți că Mourinho a renunțat la De Bruyne, la Salah. Poți să greșești fără ca asta să însemne că n-ai "ochi". Noi am avut noroc, au confirmat cam toți jucătorii pe care i-am adus.

CITEȘTE ȘI:

INTERVIU EXCLUSIV Mihai Teja, dezvăluiri în premieră: "M-am retras din cauza unei boli rare la inimă, dar n-am avut bani de operație"

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
958984520821048
Sorin Dreyer  •  26 Decembrie 2018, 16:47

Da,Mai nea jurnalistu'dar ai uitat ceva! In sase meciuri Gazul a jucat in zece,de cateva ori jucatorul lor fiind eliminat in prima repriza. Cu CFR egal dupa 2-0,si o gramada de ocazii in zece oameni! Tot cu un om mai putin le-a terorizat pe Craiova,Viitorul si in special FCSB,care a scapat ca prin urechile acului de a fi egalata! Asa ca las-o moale,Gazul joaca foarte organizat,disciplinat tactic,are automatisme,cotraatacuri ca la carte,rezistenta fizica,f.multe dueluri unu la unu castigate,faze fixe invatate pe de rost,se vede ca are antrenor. FCSB pana acum a jucat dupa ureche,daca Jiji arhanghelul luminos im lasa trei luni in pace,atunci Teja va reusi mult mai mult! Deci lasati-l in pace,numai speculati voi,si numai veniti cu teorii bazate pe fantezii!

121768505301491
Costel Bastea  •  26 Decembrie 2018, 16:32

Nu va face nimic la Steaua . Este prea mic pentru asa o echipa.CFR se va distanta si mai mult,datorita PROSTIEI lui jiji.

bratia2003
bratia2003  •  26 Decembrie 2018, 13:02

Mihaita sa lasi loc de "buna ziua" la Medias. In curand te vei reintoarce.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close