FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Mihai Teja s-a răzbunat pe Reghecampf și pe Anamaria Prodan! TOATE detaliile din culisele venirii la FCSB

Articol de , , - Publicat vineri, 28 decembrie 2018 21:58

Familia Reghecampf l-a demis pe Teja de la U Cluj și l-a instalat pe Ogăraru, în baza amiciției cu patronul Walter. Noul ”principal” al FCSB s-a revanșat acum: a dat peste cap planul pus la cale de Anamaria și de soțul ei.

Relația Anamaria Prodan- Florian Walter i-a încheiat lui Mihai Teja cel mai de succes mandat de antrenor profesionist. Machedonul a obținut răzbunarea acum, când a învins, cu ajutorul lui Mihai Stoica, o nouă strategie pe care o puseseră la cale Ana și Reghe.

"Vă rog, schimbați-l pe Teja!"

Familia urmărea să-l instaleze pe Dan Alexa la FCSB, Becali a respectat rugămintea lui Mihai Stoica și l-a ales pe Teja. Revanșa i-a fost facilitată lui Mihai și de disputa MM-Ana.

Conexiunile impresarului i-au fost fatale lui Teja în 2014: i-au provocat demiterea de la U Cluj, în ciuda parcursului bun pe care-l avuseseră alb-negrii cu el la conducere.

Anamaria ținea neapărat să-l impună pe Ogăraru la U și a profitat de o petrecere pe care a organizat-o Florian Walter de ziua lui. A insistat în timpul party-ului că angajarea lui George ar fi soluția cea mai bună și Walter i-a făcut pe plac, l-a sacrificat pe Teja fără să mai țină cont că echipa mergea foarte bine.

Mandatul lui Ogăraru n-a fost de succes și fostul fundaș dreapta nici măcar n-a mai prins vreun joc ca "principal" al vreunei formații de seniori.

mihai teja

S-a întors roata!

Reghecampf a fost de data asta opțiunea principală a lui Becali. Patronul avea de gând să-l dea afară pe Dică și discutase cu Laurențiu cu o lună în urmă. Eșecul cu CFR avea să-i amplifice supărarea lui Gigi, însă decizia de a renunța la Dică fusese luată din timp.

Laur a purtat negocieri și cu formații din străinătate și a ales să refuze revenirea la FCSB. "Mi-a spus că are o ofertă mai bună din altă parte", a admis Gigi. Reghe și Ana l-au susținut cu insistență pe Alexa și l-au convins pe Becali să aibă o întâlnire cu fostul mijlocaș al lui Dinamo.

Strategia Aneimaria n-a mai funcționat, fiindcă patronul l-a ales pe Teja, până la urmă. Mihai n-a mai ratat încă un job din cauza planurilor și a legăturilor invizibile ale familiei Reghecampf.

O salvase pe U, fără el a picat

Teja o condusese pe U Cluj în șase etape din sezonul 2014-2015. Avea două victorii, două egaluri și două înfrângeri. 44 la sută dintre punctele puse în joc câștigate. Walter a mers pe mâna Aneimaria și l-a instalat pe Ogăraru, a cărui linie de clasament a fost dezastruoasă: două victorii, patru egaluri și șapte eșecuri, doar un sfert dintre puncte câștigate.

George avea să fie demis înainte de finalul unei stagiuni în care "șepcile roșii" au retrogradat. A urmat și falimentul clubului. Cu un sezon în urmă, când Walter îl angajase pe Teja, U era ultima în clasament și Mihai izbutise salvarea.

MM i-a scos bani din buzunar

Stoica a colaborat în 2012 cu Reghecampf, deci și cu Anamaria, doar că relația lor s-a deteriorat între timp, ceea ce i-a subțiat șansele lui Alexa.

"MM a plâns de bucurie când a auzit că nu-l pun pe Alexa! Nici nu-l interesa de Teja, nu se bucura că vine Mihai, era fericit doar că nu l-am ales pe Alexa!".

Povestea lui Becali a confirmat concurența Stoica-Anamaria Prodan, una accelerată din momentul în care fusese demis Dică și se eliberase postul de antrenor principal.

Mihai Stoica a lucrat între 2012 și 2014 cu Reghecampf, soțul impresarei, deci exista un precedent. Iar cu Alexa nu avea nimic personal, din moment ce încercase să-l aducă la Steaua ca jucător.

Ce a schimbat lucrurile între timp? Ana a fost cea care i-a reproșat managerului câteva inițiative care i-au afectat ei activitatea. MM a considerat că judeca în interesul clubului, Anamaria a interpretat episoadele drept niște atacuri, ceea ce a stricat de tot legătura lor.

"M-am întâlnit cu Alexa, dar Teja m-a impresionat atât de tare încât n-aveam cum să nu-l angajez pe el. Mi-a promis că echipa va avea posesia meci de meci și a remarcat jucători pe care eu nu-i consideram foarte buni"
Gigi Becali, patron FCSB

"Dacă ar fi putut Reghe să se întoarcă, nici n-aș mai fi făcut o listă, l-aș fi instalat imediat pe el. Când a zis că mai are o ofertă, am spus că voi avea discuții cu Alexa și cu Teja"
Gigi Becali, patron FCSB

"Îl iubesc pe Gigi, e din familia mea, dar nu pot să revin acum la Steaua. Cea mai bună variantă pentru club e Dan Alexa, un antrenor tânăr, pe care-l cunosc foarte bine"
Reghecampf, înainte de angajarea lui Teja

Două episoade în care a supărat-o Stoica

- Anamaria obținuse permisiunea lui Becali pentru un transfer al lui Pintilii în zona arabă. 200.000 de euro ar fi încasat FCSB pe mijlocașul-veteran. Din momentul în care a aflat de afacere, MM a încercat să-l convingă pe patron că Pintilii mai era un fotbalist foarte bun, important pentru echipă, și a izbutit să-l facă să-l păstreze. Ana s-a enervat, fiindcă ratase transferul lui Pintilii în Asia, deci pierduse comisionul, banii. Și l-a identificat pe MM ca vinovat.

- Managerul a insistat pentru rezilierea contractului cu Marian Pleașcă, un fundaș dreapta care n-avea cum să mai joace, în concurența cu Romario Benzar. Becali a agreat despărțirea de apărătorul fost la Pandurii, Ana s-a supărat din nou, l-a învinovățit pe manager pentru ruperea acordului convenabil pentru clientul ei. Pleașcă avea un contract pe 4 ani cu 10.000 de euro salariu lunar, condiții grozave pentru un fotbalist mediocru, cu un istoric medical complicat, cu o operație la ligamentele genunchiului. Clubul l-a forțat pe Pleașcă să se antreneze singur până când jucătorul a semnat rezilierea. Ana a pierdut iar și i s-a confirmat ideea că Mihai Stoica n-o susține.

Alexa i-ar fi garantat "intrarea"

Cele mai mari afaceri ale Aneimaria ca impresar au fost facilitate de prezența lui Reghecampf pe banca FCSB. Datorită soțului a reușit să semneze contracte de reprezentare cu steliști și a participat și la transferuri care n-o priveau, oficial, în niciun fel.

Dar Ana devenise impresarul oficial al clubului, intermedia și afaceri cu fotbaliști pe care nu-i reprezenta. Așa au venit la FCSB Varela și Piovaccari, cu Anamaria implicată în tranzacții deși n-avea contracte cu jucătorii.

Doar a participat la negocieri și a încasat comisioanele. Cum Reghe a refuzat să revină acum, Ana avea nevoie de Alexa pentru a repeta "rețeta".

Prima etapă: duel Alexa-Teja!

Competiția pe care a creat-o Becali se va prelungi și în 2019, cu un meci între antrenorul pe care l-a preferat el, Teja, și tehnicianul pe care i-l propuseseră Anamaria și Reghecampf, Dan Alexa. Duelul se va consuma exact în prima etapă de anul viitor! În weekendul 2-3 februarie se va disputa meciul Dunărea Călărași-FCSB.

Va fi prima partidă oficială a lui Teja pe banca roș-albaștrilor. Nou-promovata a pierdut în campionat, în tur, cu 0-2, însă a eliminat-o pe FCSB din Cupa României, a fost 2-1 pentru călărășeni.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (43)
2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  29 Decembrie 2018, 19:00

Curat razbunare. .. Era la mintea cocoselului sa spui ca daca nu l-a pus pe alexa cineva... undeva... candva... s-a razbunat. ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

merace
merace  •  29 Decembrie 2018, 17:56

Cancanuri despre antrenori, patroni si impresari... Ca sa nu-i uite lumea... :D

widoqq
widoqq  •  29 Decembrie 2018, 15:58

Poza se numeste `doi puscariasi cu parasuta`!

Vezi toate comentariile (43)
Comentează