FOTBAL  »  Superliga  »  VASLUI

Mike cel bun » Temwanjera are o academie de fotbal pentru copii în Zimbabwe

Zimbabwe e una dintre cele mai sărace ţări din lume +1   FOTO
Zimbabwe e una dintre cele mai sărace ţări din lume

Articol de - Publicat sambata, 06 octombrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 06 octombrie 2012 10:16

Temwanjera şi-a deschis acum jumătate de an o academie de fotbal pentru copiii din Zimbabwe ce poartă acelaşi nume cu clubul pentru care joacă: Vaslui.

Atacantul african de 30 de ani nu poate evolua pentru moldoveni, fiind accidentat, însă şi-a găsit o preocupare în afara terenului. Mike se ocupă de o academie de fotbal pe care a înfiinţat-o acum şase luni în ţara natală.

Mai mult, vîrful a vrut să-şi arate recunoştinţa faţă de clubul la care evoluează, astfel că şcoala de fotbal poartă numele echipei moldovene: "Academia Vaslui". "E un club la care mă simt bine şi unde am cele mai mari satisfacţii. De aceea am decis ca şcoala de fotbal să se numească Vaslui", a declarat Temwanjera.

În prezent, cele trei grupe care activează în cadrul şcolii sportive adună peste 70 de copii dornici să devină fotbalişti. "Pentru început e foarte bine! Am doar trei grupe, care adună copii de la 8 pînă la 16 ani. Sînt copii talentaţi şi sper ca unii să ajungă în fotbalul profesionist", a încheiat zimbabweanul, care este tatăl a doi copii: Craig (7 ani) şi Cateleen (3 ani)

170 de mii de euro este salariul anual al lui Temwanjera la Vaslui

129 de meciuri şi 31 de goluri a strîns Mike din 2007 la Vaslui

"Un jucător profesionist trebuie să fie disciplinat atît pe teren, cît şi în afara lui! Să rămînă concentrat la ceea ce face şi să dea tot ce e mai bun pentru clubul său" (Mike Temwanjera, atacant Vaslui)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
peryfery
peryfery  •  06 Octombrie 2012, 18:58

Mike mai lasat fara cuvinte ,iti urez tot binele din lume ,esti tare frate ce mai !!

sportix
sportix  •  06 Octombrie 2012, 12:43

Tot respectul pentru Mike, un fotbalist talentat si extrem de serios. Prin numele academiei sale a facut cunoscuta Romania si implicit Vasluiul, lucru pe care nu foarte multi fotbalisti romani din generatia actuala ajung sa il faca vreodata. Sunt convins ca daca o sa rasara vreun copil valoros la academia lui, Vasluiul va fi prima echipa care il va lua. Bravo, Mike!

seretlek
seretlek  •  06 Octombrie 2012, 12:38

No fi el cel mai bun fotbalist din istoria vasluiului(aia multa), dar clar e cel mai devotat. Mereu si-a facut treaba pe teren, atat cat a putut.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează