FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Milanov e scump, grecul vine să fie testat! » Steaua ratează fundaşul pe care Reghecampf şi-l dorea cel mai tare

Zhivko Milanov era jucătorul dorit de Reghecampf la Steaua. +1   FOTO
Zhivko Milanov era jucătorul dorit de Reghecampf la Steaua.

Articol de - Publicat vineri, 21 decembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 21 decembrie 2012 01:09

Achiziţionarea bulgarului s-a complicat după ”modelul Maxim”, adică din cauza salariului pretins de fotbalist. Kontoes, apărătorul de la AEK Atena, acceptă să joace în Ghencea cu contract doar pînă la sfîrşitul sezonului.

Steaua şi-a găsit fundaş dreapta dimineaţă şi l-a pierdut după-amiază! Becali l-a convins pe Porumboiu să i-l cedeze pe Jivko Milanov, al cărui contract la Vaslui mai e valabil doar şase luni, însă afacerea s-a blocat cînd a venit vorba despre contractul fotbalistului. Internaţionalul bulgar a cerut să fie plătit cu 20.000 de euro lunar şi Steaua i-a refuzat pretenţiile.

"Nu ţin cu forţa la Vaslui un jucător care oricum pleacă în vară", motivase Porumboiu decizia de a-l împinge pe Milanov în rîndurile unei rivale. Zilele trecute a fost ratat Maxim, căruia i se oferiseră 8.000 de euro pe lună. Şi în cazul lui, Becali a specificat că ar fi mers în negocieri pînă la 10.000 de euro lunar, nu mai mult de atît.

Înţelegere după modelul Georgievski
Mai puţin pretenţios e Giannis Kontoes. Grecul de 26 de ani de la AEK Atena acceptă jumătate din banii pe care-i vrea Milanov şi e dispus să fie testat şase luni în Liga 1. "Semnează doar pînă la vară şi prelungim înţelegerea cu el dacă sîntem mulţumiţi", a explicat Becali acordul cu Kontoes.

Grecul e pe cale să devină liber din cauza datoriilor pe care AEK le are faţă de el, deci achiziţionarea lui n-ar implica nici o sumă de transfer. Şi-a depus memoriu săptămîna asta şi aşteaptă să-i fie soluţionat litigiul în care cere să fie ruptă înţelegerea care-l leagă de gruparea din Atena pînă pe 30 iunie 2014.

Steaua a procedat la fel astă-vară cu Daniel Georgievski. Tot "lateral" dreapta, macedoneanul a semnat pe şase luni, liber de contract fiind. A avut un randament bun şi şi-a cîştigat un contract nou, pe trei ani, doar că el s-a accidentat şi încă nu e clar dacă va fi apt pentru prima manşă contra lui Ajax, din Europa League.

MM s-a opus
Opţiunea Milanov, una pe placul lui Reghecampf, nu e cea mai potrivită, după Mihai Stoica: "Se va reface Georgievski, deja am vorbit cu el şi se simte bine. Deci avem fundaş dreapta de valoare, ce rost are să mai aducem încă unul? Revine Valeriu Lupu, pe care-l împrumutaserăm la U Cluj, dar acolo a fost dat afară din casă, că nu i-au plătit chiria. Şi Lupu e mai bun pe dreapta decît era Dumitraş, la care am renunţat".

"Pena nu e de Steaua!"
Reghecampf a comentat şi opţiunile ofensive pe care le are Steaua în campania de transferări din iarna asta: "Grozav e o ţintă pentru noi, Pena nu e. Nu vreau să-l jignesc, dar eu consider că avem soluţii mai bune pentru postul de vîrf". Becali pomenise numele lui Pena, de la Oţelul, un atacant de 27 de ani aflat şi pe lista lui Dinamo. Gălăţenii vor 300.000 de euro pe el.

"Europa e mai aproape de la Steaua"
Alegerea lui Maxim, de a continua măcar pînă la vară la Pandurii, încă îi contrariază pe stelişti. "Un transfer în străinătate e mai uşor de realizat de la Steaua decît de la Tîrgu-Jiu, eu aşa văd lucrurile", a comentat Reghecampf. Agentul Victor Becali nu crede ca Maxim să fi fost speriat de concurenţa cu Chipciu, cu Tănase şi cu Adi Popa: "Nu-l cunosc bine, dar mi se pare un băiat tupeist, deci nu văd să se fi speriat de concurenţă".

104 meciuri a jucat Kontoes la Panionios şi la AEK, fără să înscrie vreun gol. Grecul e înalt de 1,85 metri, cu 6 centimetri peste Georgievski

"Milanov e un jucător bun, e deja obişnuit în România, dar mai avem şi alte variante pentru postul de fundaş dreapta. Vom alege una, pînă la urmă" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Lui MM îi e greu să antreneze şi-o pisică!"

Fostul portar al Stelei, Dumitru Stîngaciu, l-a atacat în direct la Radio GSP pe managerul general Mihai Stoica. "MM l-a făcut mare pe Rusescu? A antrenat el pe undeva? Lui MM îi e greu să antreneze şi-o pisică! De unde să-l aducă Stoica pe Rusescu? De la Slobozia, Raul a fost adus de Dan Petrescu. MM vorbeşte frumos şi bine, prinde lumea la glume, dar atît", a spus Stîngaciu.

"Şiman nu m-a lăsat la Steaua"
Costin Curelea a dezvăluit că a fost la un pas să ajungă în Ghencea, după ce acceptase oferta roş-albaştrilor, dar Vasile Şiman s-a opus transferului. "În septembrie, am fost ofertat de Steaua. Cei de acolo mă doreau sub formă de împrumut pînă la vară. Eu am acceptat propunerea, dar clubul s-a opus din moment ce nu s-a realizat transferul. Probabil că domnul Şiman are influenţe pe la comisii, din moment ce eu nu sînt lăsat liber de contract de atîta timp", a precizat Curelea pentru DigiSport.

Ofertă din Rusia pentru Rusescu
Raul Rusescu a fost declarat "Fotbalistul anului" în Ancheta Gazetei şi evoluţia foarte bună din ultimele luni l-ar putea propulsa în străinătate. Potrivit publicaţiei ruse Tden, Dan Petrescu îl doreşte foarte mult pe atacantul pe care l-a antrenat şi la Unirea Urziceni. "Bursucul" a fost impresionat de progresul lui Raul şi îl vrea din această iarnă la Dinamo Moscova. Pentru a-l transfera, ruşii ar fi dispuşi să ofere 5 milioane de euro.

Cantonament la Malaga
Steaua şi-a stabilit programul primului cantonament din această iarnă. Jucătorii lui Reghecampf vor pleca în Spania, la Malaga, în perioada 10-24 ianuarie, apoi vor reveni la Bucureşti pentru trei zile. Momentan, oficialii stelişti nu s-au decis unde va avea loc cel de-al doilea cantonament, din perioada 28 ianuarie - 8 februarie, în Spania sau în Turcia. Steliştii au programată vizita medicală pe 7 ianuarie. Ieri, Reghecampf a anunţat că se gîndeşte să mai efectueze un stagiu de pregătire în Olanda, înaintea primei manşe cu Ajax de pe 14 februarie 2013.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
soarerodion
soarerodion  •  21 Decembrie 2012, 10:37

Dumitru Stîngaciu deja mie scarba de astia care il ataca pe meme si dupa tot ei se plang ca ataca gloriile

carol_k
carol_k  •  21 Decembrie 2012, 04:42

Asa MM respinge tot....Mai nou trebuie sa-l asteptam si pe Georgievski dupa ce ni s-au lungit urechile un an jumate dupa dupa Matei.Blocheaza postul,ce,esti prost ?

andystar
andystar  •  21 Decembrie 2012, 01:50

O MARE greseala ca nu l-au luat pe Milanov !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează