FOTBAL  »  Superliga  »  SPANIA / FC BARCELONA

Mina dura

Articol de GSP - Publicat joi, 21 iunie 2007 00:00

Presedintele Joan Laporta a stabilit o serie de reguli pentru a reinstaura disciplina in trupa lui Rijkaard

Joan Laporta nu are dubiu. "In lot a existat o stare de relaxare nejustificata. Autogestiunea nu a functionat si au aparut probleme grave. Multi jucatori au devenit irascibili peste limita, au pus interesul personal inaintea celui al echipei, iar actele de indisciplina nu au putut fi stopate", asa a motivat presedintele lui FC Barcelona faptul ca echipa catalana nu a obtinut nici un trofeu in sezonul abia incheiat, considerindu-l "un dezastru".

Laporta a insinuat, astfel, ca Frank Rijkaard nu a stiut sa-si tina in friu elevii. De aceea doreste sa se implice personal, ceea ce nu a facut pina acum, pentru a reinstaura ordinea in vestiar cu "mina de fier". Problemele interne cauta sa fie rezolvate printr-o serie de reguli, legate si de viata sportiva, si de cea personala, pe care jucatorii sint obligati sa le respecte cu sfintenie. Altfel, ei vor fi sanctionati fara ezitare.

Laporta crede ca recalcitrantii dovedesc "lipsa de profesionism", de aceea "5-6 jucatori trebuie sa plece" / Foto: AFP


Normele lui Laporta

1. Nu provoca altercatii sau conflicte si respecta ierarhia de conducere.
2. Jucatorii trebuie sa accepte orice ordin al antrenorului.
3. Este strict interzis sa povestesti ceea ce se intimpla la vestiare.
4. Trebuie sa fii acasa cel mai tirziu la ora 01:00 dimineata.
5. Sa ai un mod de viata corect in afara profesiei.
6. Nu poti cere ajutorul conducatorilor fara permisiunea antrenorului.
7. Persoanele straine echipei nu au voie sa intre la vestiare.
8. Nu se permit vizite in camerele hotelurilor.
9. Sa comunici absenta de la antrenament si sa poti fi localizat.
10. E obligatorie prezenta la antrenamente, unde se vine cu 10 minute inainte de inceperea sedintei.
11. Minimum doi jucatori trebuie sa vina la conferintele de presa.
12. Antrenorul si clubul sint obligati sa sanctioneze exemplar pe oricine incalca regulile.

Cine il va impune?
Cum Rijkaard e considerat prea "moale", FC Barcelona cauta pe cineva capabil sa se bata pentru respectarea noului regulament. Pina acum un sezon, de mentinerea disciplinei se ocupa indeosebi secundul Henk ten Cate, mereu ferm si ordonat. Plecarea acestuia la Ajax a produs o relaxare evidenta a jucatorilor. Cel ce ar corespunde cerintelor e Luis Enrique. Ziarul catalan "El Mundo Deportivo" l-a caracterizat: "A fost capitanul echipei. Cunoaste clubul ca nimeni altul, poseda carnet de antrenor si stie destule chestii tactice, este respectat si are caracter".



"Ramin la Barca si voi evolua cu Henry"
Eto'o a asigurat ca va refuza orice oferta si a anticipat transferul golgeterului lui Arsenal



Samuel Eto'o se declara fidel Barcelonei. "Ma doresc Milan, Inter, Liverpool, Arsenal. Toti sa-i ia gindul de la mine. Voi refuza orice propunere", a anuntat atacantul Barcelonei. Camerunezul a sustinut ca "sint citiva conducatori care ma vor plecat", insa a precizat ca "nu le voi da satisfactie" fiindca "sint proprietarul viitorului meu, nimeni nu ma poate forta".

Ar fi ceva care l-ar determina sa plece, dar nu acum: "Cind imi voi da seama ca nu voi mai avea ceva de dat Barcelonei, ma voi intilni cu sefii clubului si vom cauta impreuna o solutie. Asta in viitor, in acest moment nu este cazul".

Luat de val, Eto'o a dezvaluit urmatorul transfer al Barcelonei. "Ramin la Barca pentru a juca alaturi de Henry", a zis "nouarul" catalan, convins ca, desi ii va fi rival in atac, golgeterul lui Arsenal "sigur va fi un coleg minunat. Va fi loc pentru amindoi".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează