FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Mincinos sau falsificator? » Scandalul dintre Concordia şi Reghecampf ridică un mare semn de întrebare

Laurenţiu Reghecampf se află în conflict deschis cu primarul Chiajnei +1   FOTO
Laurenţiu Reghecampf se află în conflict deschis cu primarul Chiajnei

Articol de , - Publicat miercuri, 12 septembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 11 septembrie 2012 20:40

Primarul Chiajnei, Mircea Minea, susţine că i-a achitat lui Reghe 50.000 de euro şi prezintă declaraţii autentificate de un notar în acest sens, însă antrenorul spune că n-a primit un euro şi îl acuză pe edil că a fabricat respectivele documente.

"Subsemnatul Minea Gheorghe declar pe propria răspundere că în data de 6.06.2012, ora 10:00, împreună cu domnii Cojocaru Dănuţ, Rasdan Romeo, Cantaragiu Ioan, Nica Ionel, Minea Mircea şi Trifu Viorel, ne-am întîlnit cu Reghecampf Aurelian Laurenţiu, în biroul D-lui Minea Mircea, Primar al Consiliului Local Chiajna şi i-am achitat D-lui Reghecampf suma de 50.000 de euro, reprezentînd bonus îndeplinire obiectiv - salvarea de la retrogradare a echipei Concordia Chiajna".

Chiajna: Reghe a primit banii la negru
Acesta e primul pasaj din declaraţiile, certificate de un notar public, făcute de primarul din Chiajna şi alte 6 persoane, prin care aceştia susţin că i-au achitat lui Laurenţiu Reghecampf 50.000 de euro pentru că şi-a atins obiectivul cu echipa. Şefii Concordiei au pus la dispoziţia Gazetei respectivele documente.

Ei susţin că premierea nu s-ar fi realizat prin transfer bancar, ci cash chiar în biroul edilului Chiajnei. Suma nu i-ar fi fost achitată doar de către primarul Mircea Minea, care se ocupă de echipă, ci fiecare în parte ar fi contribuit, fie cu 12.000 de euro, cazul lui Gheorghe Minea, fratele primarului, fie cu cîte 5.000 şi 7.000 de euro, restul.

Şeful Chiajnei spune că Reghe nu mai recunoaşte acum că a primit suma respectivă, profitînd de faptul că n-a fost înregistrată în contabilitate şi că nu există nici o dovadă. Tocmai de aceea actele respective ar fi fost făcute ulterior premierii, pe propria răspundere, de cele 7 persoane, mai ales că Reghe a reclamat-o pe Chiajna la FRF.

A falsificat primarul actele? Reghe nu era în ţară pe 6.06.2012
De partea cealaltă, Laurenţiu Reghecampf a susţinut mereu că n-a primit nici un euro din partea Chiajnei. Mai mult, antrenorul Stelei aduce în apărarea lui un argument prin care, în mod direct, îl acuză pe primarul Concordiei, Mircea Minea, dar şi pe ceilalţi care au semnat respectivele declaraţii, de fals. Motivul? La data invocată pentru plata celor 50.000 de euro, 6 iunie 2012, Reghe nu se afla în România, ci în vacanţă în Statele Unite ale Americii, de unde s-a întors pe 8 iunie.

Alt semn de întrebare: actele sînt autentificate tîrziu
Declaraţiile respectivelor persoane, inclusiv a lui Mircea Minea, primesc autentificarea notarului Zamfir Mihail, la multă vreme după presupusa premiere. Mai precis, şase dintre ei primesc autentificare pe 22 iunie, la mai bine de două săptămîni, iar Gheorghe Minea, cel care susţine că a contribuit cu cea mai mare sumă de bani, a primit parafa abia pe 23 august.

Pe nici o filă din aceste documente nu apare semnătura lui Reghe. Tot în respectivele acte e prevăzută şi o dată pînă la care Reghecampf trebuia să prezinte o declaraţie autentificată de acelaşi notar prin care să confirme primirea sumei, e vorba despre 1 iulie 2012.

Reghecampf: "Primarul spune bazaconii, se face de rîs!"

Reghe susţine că a cîştigat procesul la FRF, că are de încasat mai mult de 50.000 de euro, că Mircea Minea inventează poveşti şi îl acuză de fals.

- Domnule Reghecampf, cei de la Chiajna ne-au trimis nişte documente semnate de un notar prin care v-au dat chiar în biroul primarului suma de 50.000 de euro...
- Nu mi-a dat nimeni nici un euro, nu e nimic adevărat, dar nimic.

- Dar actele sînt semnate de alte 6 persoane.
- Bine, aşa aduc şi eu 10 prieteni şi îi pun să declare că are să-mi dea Gigi Becali 3 milioane de euro. Ce e tîmpenia asta?

- În documente se scrie clar şi cum au contribuit fiecare dintre cei 7 ca să strîngă suma de 50.000 de euro, pe care v-au achitat-o pe 6 iunie 2012, la ora 10:00.
- Bazaconii. În primul rînd, că are să-mi dea mai mult de 50.000 de euro, am cîştigat procesul la FRF. În al doilea rînd, cît de penibil să fii să-ţi chemi 6 subalterni şi să-i pui să dea declaraţii?

- Bun, dar..
- Ia, staţi puţin, în ce dată zice că mi-a dat banii?

- Pe 6 iunie 2012, la ora 10:00.
- Hahaha, pe 6 iunie eram în SUA, în vacanţă, nici nu eram în ţară şi se poate dovedi uşor cu biletele de avion, aşa că primarul Chiajnei spune şi face numai chestii prosteşti.

Minea: ”Vrea banii de două ori!”

Mircea Minea, primar şi patron la Chiajna, susţine că Reghecampf l-a pîrît la Federaţie deşi a încasat prima, doar ca să mai primească aceeaşi sumă încă o dată.

- Domnule Minea, care e conflictul cu Reghecampf, de fapt? I-aţi dat 50.000 de euro şi el nu recunoaşte?
- Da, domnule, nu recunoaşte! E un om fără caracter! Fotbalistic, n-am ce să-i reproşez, dar caracterul lui e zero!

- V-a dat în judecată?
- M-a pîrît la Federaţie, deşi el ştie foarte bine că a încasat aceşti bani!

- Dar vă ajută documentele pe care le prezentaţi?
- Nu ştiu, că Reghecampf nu a semnat nimic. Actele sînt semnate de martori, suporteri ai echipei care au contribuit şi ei la plata primei către antrenor. Cu toţii ne-am gîndit că el merită recompensa asta, dar uite că ideea de a-i oferi un bonus lui Reghecampf s-a transformat într-o obligaţie de plată către el.

- Dar e adevărat că Reghecampf trebuia să beneficieze de 10 la sută din suma de transfer a lui Adi Popa la Steaua?
- Nu e adevărat, el avea procent din vînzarea oricărui fotbalist de la Chiajna, însă numai pe perioada cît antrena aici. Din moment ce a plecat, clauza nu mai e valabilă. Aşa cum nu i-am plătit Anamariei deoarece ea n-a avut contract la Chiajna, nu a îndeplinit nici o funcţie în club. Pe ea a adus-o Reghe şi şi-a ajutat soţul.

- Nu era mai simplu să-i fi plătit prima prin transfer bancar? N-ar mai fi existat litigiul.
- L-am fi evitat, dar am zis că-i mai simplu aşa, "Ia-ţi, mă, banii şi gata, du-te!".

Bergodi l-a ţepuit pe Becali în 2009
Antrenorul Stelei n-a dorit să vorbească public despre această datorie, însă mereu a spus că cei de la Chiajna s-ar fi achitat faţă de el. Ceva asemănător s-a petrecut în 2009 cu Cristiano Bergodi, care a primit din partea lui Becali 150.000 de euro, bani cash, în momentul în care a preluat echipa.

După ce a fost dat afară, Gigi n-a dorit să-i mai achite salariul, spunînd că se compensează cu ce a primit la semnătură, însă Bergodi n-a recunoscut că a încasat vreun euro, tocmai pentru a se răzbuna pe patronul Stelei, dar şi pentru a evita să fie nevoit să achite impozite pe venit.

Scandal şi pe 10 la sută din Adi Popa
Un alt diferend financiar între actualul antrenor al Stelei şi conducerea Concordiei Chiajna s-a derulat în momentul transferului lui Adi Popa în Ghencea. Reghecampf a solicitat să primească 10 la sută din suma de achiziţie, motivînd că el a avut rolul principal în ascensiunea mijlocaşului dreapta, însă şi de această dată primarul Chiajnei a refuzat, deşi acest lucru era specificat în contractul pe care Reghe l-a avut cu Concordia.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (29)
poloroman
poloroman  •  12 Septembrie 2012, 21:43

cand o sa avem o societate normal probabil, acesti infractori vor fi unde le este locul!!

hofer
hofer  •  12 Septembrie 2012, 14:47

Intrebati pe Reghe de frati Sapina si atunci stiti ce caracter are. Frati Sapina un cumparat Arbitri si jucatori in Germania si Reghe. a fost si el pe lista.

supersolo
supersolo  •  12 Septembrie 2012, 14:28

de aici e treaba DNA ....cine stie cat a devalizat Consiliul Local si cauta acoperire???

Vezi toate comentariile (29)
Comentează