FOTBAL  »  Superliga  »  SPECTATORI

Fanii, tot mai aproape de revenirea pe stadioane: „Se lucrează la asta” » Ministrul anunță cum se va face accesul în arenă

Articol de GSP - Publicat vineri, 11 septembrie 2020 17:20 / Actualizat vineri, 11 septembrie 2020 19:05

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a vorbit din nou despre posibilitatea ca fanii să revină pe stadioane, oferind o veste bună.

Oficialul Guvernului a declarat că se lucrează la un plan pentru a permite din nou prezența fanilor pe stadion și a dat detalii despre cum li se va permite acestora accesul în arene.

„Nu vă ascund faptul că lucrăm la acest scenariu. Există un cadru pe care îl realizăm, apropo de modul în care se pot organiza aceste competiții, de momentul de sosire la stadion și de momentul de plecare de la stadion după ce s-a terminat evenimentul. Stadioanele sunt zone cu risc epidemiologic ridicat, sunt de mii de oameni adunați acolo în același timp. Crește enorm riscul. DSP-ul și Ministerul Sănătății ne ajută în elaborarea acestor norme.

Modalitatea de a așeza publicul este extrem de ușoară, pe baza unei rezervări online. Exact cum rezervăm bilete la cinematograf. Dar trebuie asumate câteva responsabilități clare. Noi trebuie să punem la punct acest cadru, iar clubul organizator, care are stadionul în administrare, trebuie să se asigure că are suficienți stewarzi, ca să poată face accesul etapizat, pe parcursul a mai multe ore. Iar la plecare, fanii părăsesc stadionul mai târziu, tot etapizat.

Și trebuie să fie și responsabilitatea spectatorilor. Un eveniment cu spectatori trebuie să aibă participanți care să se conformeze voluntar. Probabil că ne vom întâlni cu fanii și trebuie ca ei să își asume respectarea lucrurilor. Dar trebuie să avem puțină răbdare”, a declarat Ionuț Stroe în cadrul unei conferințe de presă susținută la Iași.

Citește mai multe știri din sport: 

Fotbalul mic, în pragul colapsului: copiii și juniorii nu joacă fotbal de 10 luni, FRF fuge de răspunsuri. Fiica lui Balaci sare la gâtul federalilor: “Comunicarea lor e zero barat!”

Lorena Balaci vrea să plece din România: „Probabil iau copiii și mă duc cu ei în Azerbaidjan!”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (11)
mdg1
mdg1  •  11 Septembrie 2020, 22:03

Tare curios sunt ce va fi cu EURO 2020. Mai revenim vreodată la normal?

10200848093840916
Giuliano Junc  •  11 Septembrie 2020, 21:50

”pe parcursul a mai multe ore”???? Nene, pe o scară de la 1 la 10 cât ești de ***??? :))))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

116538290032900
Alice Popa  •  11 Septembrie 2020, 21:23
Postat de Mihai Precup pe 11 Septembrie 2020, 21:07

Vin alegerile, sa curgă promisiunile.

Dupa alegeri vin starea de urgenta si se inchide Romania!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează