FOTBAL  »  Superliga  »  MTS

Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, detalii despre reluarea Ligii 1: „Atunci vom avansa un calendar!”

Ionuț Stroe. foto: Raed Krishan +29   FOTO
Ionuț Stroe. foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat miercuri, 13 mai 2020 12:00

Ionuț Stroe, ministrul Sportului, a susținut în urmă cu scurt timp o conferință de presă, în care a vorbit despre reluarea activității sportive și a competițiilor după încetarea stării de urgență. 

Ionuț Stroe a anunțat noi detalii despre reluarea Ligii 1:Până la data de 1 iunie, sau chiar 25 mai, o să știm dacă putem relua competițiile. Nu fac referire doar la Liga 1, ci la toate competițiile care ne vor solicita acest lucru. Vom putea avansa un calendar”

Restart în Liga 1 pe 12 iunie?

„Depindem de lucruri pe care le cunoaștem mai puțin. Am făcut referire la o lună de pregătiri și o lună de competiții, hai s-o gândim în felul ăsta. Există niște solicitări de la UEFA și o sincronizare la nivel european. Pe data de 20 iulie ar trebui să finalizăm competițiile pentru a ne trimite reprezentantele în cupele europene”, a spus Ionuț Stroe la conferința de presă.

Astfel, dacă MTS va da undă verde meciurilor din Liga 1 după o lună de pregătiri, sezonul s-ar putea relua pe 12 iunie cu etapa a treia din play-off și play-out.

Ce sporturi se reiau de la 15 mai:

„Încercăm să redeschidem sportul în condiții de maximă siguranță pentru toți. Dorim să redeschidem cât mai multe discipline sportive. O vom face, dar gradual, cu maximă precauție. Am studiat modele similare din Uniunea Europeană și vă pot asigura că totul e calculat, anticipat, pentru că nu-mi plac lucrurile făcute la mica înțelegere. Am pregătit împreună cu Minsiterul Sănătății cadrul în care se va practica sport după 15 mai. Acest cadru va fi actualizat din două în două săptămâni. 

„Din data de 15 mai, se vor relua o serie întreagă de sporturi, care se vor desfășura individual și în aer liber. Vorbesc de sporturile organizate și de sporturile care se pot practica în mod individual: aeronautica, alpinismul, atletismul (probele de alergare, de aruncarea  ciocanului, suliței), automobilismul, caiacul, canotajul, ciclismul, echitația, golful, kartingul, moticiclismul, tenisul (proba de simplu), tir cu arcul, tirc sportiv, bărci cu vele și pregătirea fizică generală

În cazul în care aceste discipline sunt practicate în aer liber, dar în interiorul unor baze sportive, organizatorii trebuie să adopte unele măsuri pentru protejarea sportivilor”, a declarat Ionuț Stroe. 

  • Bazele trebuie să fie împrejmuite. 
  • Trebuie să se facă un triaj epidemiologic. 
  • Trebuie măsurată temperatura. Sportivii trebuie trecuți într-un tabel nominal.
  • Accesul trebuie să fie permis doar în funcție de capacitatea bazei pentru a evita aglomerația. 
  • Nu va fi permis accesul public, nu se pot folosi dușurile, sauna. Acestea vor fi închise
  • Orice fel de activitate sportivă trebuie să fie precedată de un procedură de autoevaluare. 
  • Deplasarea la băzile sportive trebuie să se facă respectând măsurile impuse de autorități.
  • Se va permite practicarea activităților sportive doar pe terenuri în aer liber
  • Pe parcursul antrenamentelor, trebuie să fie păstrată o distanță de siguranță față de celelalte persoane.

Ionuț Stroe anunță reguli pentru tenisul de câmp

„Proba de simplu a tenisului va avea câteva chestiuni clare. Pe un teren de tenis, e permis accesul a cel mult trei participanți. Nu e permis accesul copiilor de mingi, nici schimbarea terenului. Jucătorii vor trebui să-și marcheze propriile mingi și să le folosească doar pe acestea la serviciu. Toate echipamentele sportive trebuiesc dezinfectate, echipamentul trebuie pus în pungi speciale”

Ionuț Stroe, despre sporturile de grup, de contact și cele în sală:

„Sporturile în grup, de contact sau în sală prezintă un risc epidemiologic ridicat. Ele au și prezintă în acest moment un risc major de îmbolnăvire. Dacă un club își asumă regimul de cantonament în izolare, atunci poate să facă asta. Dacă nu, reevaluăm din două în două săptămâni și în curând sper să avem posibilitatea să facem acest lucru”

FOTO. Imagini surprinse în București, în timpul pandemiei de COVID-19:

+25 FOTO

VIDEO. Klaus Iohannis a vorbit despre ridicarea stării de urgență din România și măsurile care vor fi adoptate după 15 mai

Citește și alte știri de actualitate:

Klaus Iohannis, declarații importante despre restricțiile de după 15 mai: ce se redeschide și ce se întâmplă cu activitățile sportive

„Doctor” Christoph Daum știe cum se vor vindeca germanii de coronavirus: „Asta ne va întări sistemul imunitar”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
972879692803196
Ilie Alexander  •  13 Mai 2020, 14:22
Postat de catalynn pe 13 Mai 2020, 13:33

Tu compari 3 săptămâni de vacanța cu 2 luni de carantina!? Oamenii ăștia au ajuns practic “civili”, oricât te antrenezi in casa nu e nici pe departe suficient pt un sportiv profesionist. Aici nu mă refer la Ronaldo “izolat” într-un conac cât comuna Pantelimon ci la amaratii noștri, majoritatea locatari la bloc. Pt a nu risca accidentări grave vor avea nevoie de minim, dar minim o luna de pregătire.

BAI, cataline, tu chiar le știi pe toate! De la legile justitiei, până la pregătirea fizică, a unei echipe de fotbal! Bravo, tată, ești cel mai tare! Culcă-te, zdrancani, ești jena absolută! Steaua Acum - Steaua Mereu! ????

764468963651742
Ilie Golombioschi  •  13 Mai 2020, 13:59
Postat de Claude SH pe 13 Mai 2020, 13:06

Ce s-a decis acum nu e mare lucru față de ce a fost. Tot antrenamente de 3. Echipa întreaga va începe sa se antreneze ipotetic peste doua săptămâni. Deci, Dora draga, la o asemenea pauza toți specialiștii au spus ca ai nevoie de 1-2 luni sa recuperezi cât de cât, nu sa revii la forma inițială. Pentru fotbal nu s-a decis nimic începând cu 15 mai, a rămas tot asa. Adică în aer.

Felicitari pentru raspuns. Vezi lucrurile corect, asa trebuie sa fim toti.

felix_grandet
felix_grandet  •  13 Mai 2020, 13:40

Măcar prima etapa să o vedem, ca să râdem de FC FCSB și gigistii care o susțin.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează