FOTBAL  »  Superliga  »  COVID-19

Ministrul Sportului, Ionuț Stroe, VEHEMENT cu echipele din Liga 1: „Dacă s-ar fi respectat măsurile, n-am fi ajuns aici!”

Ionuț Stroe +49   FOTO
Ionuț Stroe

Articol de GSP - Publicat luni, 15 iunie 2020 20:04 / Actualizat luni, 15 iunie 2020 21:10

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a comentat apariția celor două cazuri de coronavirus din Liga 1, fiind de părere că echipele au tratat cu pasivitatea perioada în care jucătorii s-au aflat 14 zile în cantonament.

„Odată cu relaxarea măsurilor și dorința lor de a părăsi cantonamentul, s-a lăsat garda jos și avem două cazuri de infectări în Liga 1”, a declarat Ionuț Stroe, care a vorbit și despre posibilitatea ca meciurile din Liga 1 să se dispute cu spectatori în perioada următoare. 

„Lucrăm deja la scenarii privind accesul într-un mod securizat pe stadioane, care să pună sănătatea spectatorilor înainte de orice. Deocamdată, pandemia asta ne ține blocați în anumite situații. E bine totuși că am putut relua competițiile sportive, că s-au jucat meciuri în Liga 1. Mă supără în continuare că avem două cazuri de Covid-19 la echipe din campionat.

Din păcate, ele creează un blocaj din punct de vedere sportiv și avem meciuri suspendate. Eu aș insista puțin pe modul în care în fază inițială am descris acest cantonament cu izolare și testare succesivă. Dacă s-ar fi respectat, nu am fi ajuns în situația aceasta. Pentru că acești oameni inițial erau negativi. Odată cu relaxarea măsurilor și dorința lor de a părăsi cantonamentul, s-a lăsat garda jos și avem două cazuri de infectări în Liga 1”, a afirmat Ionuț Stroe, la Digi 24.

Ionuț Stroe: „E foarte greu să înțeleg de ce există cazuri de COVID-19”

„E foarte greu să înțeleg cum și în ce condiții, asumându-și responsabilitatea totală a jucătorilor și membrilor staff-ului, cluburile au cazuri de Covid-19. Sper ca lucrul acesta să nu se mai întâmple. Acestea sunt greșeli, nu e nimic întâmplător. Inițial erau negativi, şi au devenit pozitivat ulterior.

Acești oameni împreună sunt o comunitate de 6-700 de oameni care au contact direct. În această competiție, în decurs de o lună, se vor întâlni unii cu alții. Sper că vom învăța din greșeli, că e un semnal clar pentru cei care au pornit competițiile sportive în România. Trebuie să înțeleagă, sănătatea lor este mai presus decât orice. Sper să nu mai avem cazuri de genul ăsta, să putem să terminăm Liga 1”

- Ionuț Stroe

Două cazuri de COVID-19 în Liga 1 

  • Meciul CS Universitatea Craiova - FC Botoşani, programat inițial pentru vinerea trecută, cel care trebuia să redeschidă Liga 1, a fost amânat din cauza faptului că medicul echipei oaspete a fost depistat pozitiv cu coronavirus. 
  • Totodată, magazionerul echipei Dinamo este infectat cu noul tip de coronavirus. Drept urmare, partida Dinamo - Chindia, care urma să aibă loc sâmbăta trecută, a fost amânată pentru o dată ulterioară. 
+45 FOTO

VIDEO. Justin Ștefan a explicat ce pași trebuie să urmeze Dinamo și FC Botoșani în ancheta epidemiologică

Citește și alte știri despre Liga 1: 

DINAMO. EXCLUSIV Claudiu Florică și Tahnoon Nimer au reintrat în cărți pentru preluarea clubului » Avem toate detaliile!

Remus Răureanu oferă 4 explicații pentru succesul „norocos” al CFR-ului cu FCSB: „Dan Petrescu a devenit noul Pițurcă!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
1587743664836447
Ionita Mihai  •  16 Iunie 2020, 13:37

Daca traiam intr-o tara normala, tu nu erai ministru

168745830219525
Laurentiu Evc  •  16 Iunie 2020, 13:28
Postat de rocky2 pe 15 Iunie 2020, 23:28

Care masuri mincinosilor? Cum sa tii incuiata 14 echipe de fotbal 2 saptamani? Doar nu sunt hoti sau infractori! Ati mai inventat niste cazuri de pseudoinfectari ca sa va justificati incompetenta jenanta!

Peste tot e asa, dar romanul e destept si s-a prins, stie el.

bizantinul
bizantinul  •  16 Iunie 2020, 00:01

Cica sanatatea inainte de toate. Foarte adevarat, dar spune-le asta si bolnavilor din alte cauze decat covidul care nu prea au (unii chiar nu au) acces la proceduri si tratamente in policlinicile si spitalele din Romania. Fereasca Dumnezeu de ceva minor cum ar fi vreo apendicita, vreo toxinfectie alimentara, sau mai stiu eu ce, ca poti sa dai ortul popii pana ajungi la tratament.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează