FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Mircea Lucescu se implică din nou la Dinamo: s-a dus la Ludovic Orban pentru a-i cere ajutorul! PCH anunță noi detalii despre stadion

Mircea Lucescu o ajută pe Dinamo +22   FOTO
Mircea Lucescu o ajută pe Dinamo

Articol de - Publicat luni, 20 iulie 2020 18:46 / Actualizat luni, 20 iulie 2020 21:44

Fanii lui Dinamo nu renunță la construirea unui stadion nou pentru echipa alb-roșie și anunță că au făcut demersuri importante pentru a-și duce planul la bun sfârșit.

Suporterii din Peluza Cătălin Hîldan, acționari în cadrul clubului prin programul DDB, au emis un comunicat în care anunță că luptă pentru construirea unei noi arene, pe locul velodromului, și anunță că se bucură de sprijinul lui Mircea Lucescu.

PCH a dezvăluit că Mircea Lucescu, fost jucător și antrenor la Dinamo și actual membru elite în programul DDB, a avut o întâlnire cu premierul Ludovic Orban pentru ca acesta să se dea o mână de ajutor în proiectul „câinilor”.

Potrivit reprezentanților DDB, noul stadion va avea 33.000 de locuri, așa cum s-a stabilit la întâlnirile cu reprezentanții CNI, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Secretarul de Stat MAI, Bogdan Despescu, Vice-Primarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, reprezentantul departamentului de urbanism și arhitectul care se va ocupa proiectul stadionului.

EXCLUSIV Probleme și la velodrom! Piedică incredibilă pentru Lucescu, Vela și PCH » Cine blochează construirea noului stadion Dinamo

Mesaj către MAI

Mai mult, dinamoviștii au trimis o adresă către Ministerul Afacerilor Interne în care solicită construirea unui stadion nou, fără pistă, și exprimă motivee pentru care consideră că e nevoie de noua arenă.

Comunicatul integral emis de PCH:

Participarea fiecăruia dintre voi în Programul DDB începe să dea roade. Am devenit un fenomen care nu poate fi trecut cu vederea de către autorități.

Am atras alături de noi nume importante din fotbal, iar faptul că un nume precum Mircea Lucescu se alătură demersurilor noastre, face ca proiectul nostru să devină tot mai puternic.

În urmă cu o săptămână v-am vorbit despre demersurile DDB legate de constructia noului stadion. Revenim cu detalii, pentru a vă ține la curent și pentru a nu lăsa impresia că deblocarea proiectului pentru stadion a apărut din senin sau dintr-o altă zonă decât DDB.

În luna iunie, ProgramDDB a creat o echipă de lucru care se ocupă de problema Stadionului Dinamo. Echipa este formată din profesioniști, conducători de companii, specialiști din mai multe domenii și avocați.

Primul pas a fost solicitarea unei audiențe la CNI, unde echipa DDB a fost primită de directorul de investiții Adrian Cefalan. S-a discutat despre blocajul birocratic și despre motivele pentru care nu s-au putut demara lucrările pe amplasamentul actual.

După această primă întâlnire, am primit o mână de ajutor de la Mircea Lucescu, membru Elită al Programului DDB, care s-a întâlnit cu premierul Ludovic Orban pentru a-l convinge să-și îndrepte atenția către clubul cu cea mai activă și organizată comunitate de suporteri.

Au urmat alte două workshop-uri, la care, pe lângă echipa DDB și reprezentantul CNI, au participat Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Secretarul de Stat MAI, Bogdan Despescu, Vice-Primarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu împreună cu reprezentantul departamentului de urbanism și arhitectul care se va ocupa proiectul stadionului.

Reprezentanții suporterilor au prezentat opțiunile legate de amplasarea stadionului și au fost analizate chestiunile legale pentru deblocarea proiectului.

Noua locație acoperă zona velodromului și se întinde, cu tot cu spațiile pentru parcare, până aproape de actualul stadion. Ținând cont de spațiul extins pentru amplasarea noului stadion, reprezentanții DDB au solicitat o examinarea unei variante de stadion cu o capacitate de 33.000, propunerea care a rămas în picioare după evaluarea din partea specialiștilor. De asemenea, s-a convenit că noua arenă va fi fără pistă de atletism, dar va îngloba alte secții sportive, cum ar fi tir și box, discipline ale căror structuri actuale ar urma să fie demolate pentru a se face loc stadionului.

O altă solicitare se referă la acustica stadionului, care trebuie să protejeze zona de locuințe din vecinătate și să concentreze sunetul către interior.

Am atașat la această postare memorandumul Asociației Peluza Cătălin Hîldan către Ministerul Afacerilor Interne, în care sunt prezentate argumentele în favoarea demersului nostru.

Noua arenă nu va fi doar pentru noi, pentru dinamoviști, ci pentru comunitate. Un spațiu al sportului și al culturii, o încumetare arhitecturală care va ridica valoarea întregii zone și va face ca Floreasca să înflorească.

Participarea noastră în ProgramDDB nu trebuie să fie descurajată de situația actuală a echipei, ba dimpotrivă, cu cât riscul dispariției este mai mare pentru clubul nostru, cu atât ar trebui să fie mai mare și dorința noastră de implicare.
O comunitate a suporterilor, puternică și numeroasă, nu va putea fi trecută cu vederea.

Ceea ce n-au reușit să rezolve până acum oamenii cu poziții mai importante decât ale noastre, putem reuși noi suporterii, dacă suntem uniți și hotărâți să mergem până la capăt.

Memorandumul trimis de PCH către MAI

Mircea Lucescu se implică din nou la Dinamo: s-a dus la Ludovic Orban pentru a-i cere ajutorul! PCH anunță noi detalii despre stadion
Mircea Lucescu se implică din nou la Dinamo: s-a dus la Ludovic Orban pentru a-i cere ajutorul! PCH anunță noi detalii despre stadion

FOTO Imagini tari de la Dinamo – Poli Iași

+18 FOTO

 VIDEO. Culisele implicării lui Mircea și Răzvan Lucescu la Dinamo: „Vă spun un secret. Nu vor să se implice doar cu atât”

 Citește mai multe știri despre Dinamo:

Gabi Tamaș a fost la Rin pentru o nouă rundă de negocieri! Ce condiție pune pentru a semna cu Dinamo

Justin Ștefan, amenințat de fanii lui Dinamo! Reacția oficialului LPF: „Încetați! Căutăm soluții”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
2036290743290484
Ion Marin  •  21 Iulie 2020, 12:45

se rascolesc in mormant cei trei arhitecti ai lui Dinamo , pentru situatia in care se afla clubul acum.Simplificati , adunarea banilor , sunt atatia dinamovisti care vor sa doneze , dar nu stiu cum , cel mai simplu ar fi PRIN SMS SI NU MAI PUNETI ATATEA CONDITII , PE NOI CEI MULTI NE INTERESEAZA SALVAREA CLUBULUI DINAMO , in rest nu mai conteaza nimic .Acum nu e timpul orgoliilor , gen Bratu , Mihalcea si altii , pe care i a deranjat acea comisie tehnica , eu i am scris lui Negoita sab o infiinteze de cand a luat clubul , dar in capsomania lui nu a inteles NIMIC ,NIMIC DIN FENOMEN.Pastrati l pe Danciu in club , e un baiat deosebit, aduceti ii si pe alti mari jucatori sa ajute , mergeti si pupati ii mana lui MIRCEA LUCESCU , SI rugati l sa se intoarca la dragostea dintai, nu plecati de la poarta lui pana nu al aveti alaturi de voi , Dinamo se afla intrun moment de cumpana , de A FI , SAU A NU FI.Dragi suporteri , puneti presiune pe GUVERN sa construiasca stadionul , insistati pe langa familia Lucescu sa se implice in acest proiect , in acest moment SINGURA SANSA CREDIBILA SI PROFESIONISTA IN SALVAREA CLUBULUI DINAMO , ESTE FAMILIA LUCESCU, mergeti si rugati ii , chiar in genunchi sa revina , cu sumele adunate rapid si cu o organizare in jurul lui Nea Mircea , Dinamo se va salva.ATI DORMIT PE COADA TIMP 7 ANI , NU ATI facut nimic altceva , decat l ati criticat pe Negoita , care din capsomanie si neatent

tequlix
tequlix  •  21 Iulie 2020, 01:03
Postat de ang3ldev1l2 pe 20 Iulie 2020, 21:09

Puii de securisti de la Ripnamo sa mearga sa ceara stadion nou actionariolor lor si nu statului roman, ca nu are statul roman vreo obligatie fata de ei, daca nu sa mearga in B..eci

Da voua cine va facut ma stadion ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tequlix
tequlix  •  21 Iulie 2020, 01:03
Postat de Sofa King pe 20 Iulie 2020, 20:59

Mda se pare ca noi ca si actionari cerem altora sa ne construiasca stadion moca. Deci dam cate 1000 de euro pe an si vrem sa conducem si sa controlam tot pe acolo. Basca sa ne construiasca statul stadion.

Atat timp cat Steaua,Rapid si Echipa de rugby au primit stadion moca, de ce Dinamo sa nu aibe si ea parte de asa ceva ?? Sa lasam mentalitatea asta ca noi de ce sa avem daca nu dam pe banii nostri, pai asa nu s-ar mai construi nimic in tara asta.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează