FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Mircea Lucescu susţine numirea ca antrenor la Dinamo a lui Ionuţ Chirillă

Ionuţ Chirilă e bomba pregătită de acţionarii lui Dinamo Foto: Mediafax
Ionuţ Chirilă e bomba pregătită de acţionarii lui Dinamo Foto: Mediafax

Articol de - Publicat vineri, 01 iulie 2011 00:00 / Actualizat joi, 30 iunie 2011 21:14

În culise se vorbeşte că Mircea Lucescu îl sprijină din umbră pe Ionuţ Chirilă pentru postul de antrenor la Dinamo.


În relaţii foarte bune de ani de zile cu Cristi Borcea, dar apropiat şi de Nicolae Badea, şi de tot ce înseamnă Dinamo, unde a şi antrenat la grupele de copii şi juniori, Ionuţ Chirilă a devenit favorit să o antreneze pe Dinamo în noul sezon! Cum a ajuns antrenorul de 44 de ani să fie în capul listei de tehnicieni?

Cristi Borcea l-a propus primul într-o şedinţă a Consiliului de Administraţie, iar Dragoş Săvulescu a îmbrăţişat ideea şi a început demersurile pentru instalarea acestuia în funcţia de antrenor. Asta deoarece e chiar mai ieftin decît Liviu Ciobotariu: ar accepta să vină gratis, fără salariu şi să ia doar procente din viitoarele transferuri ale tinerilor pe care îi promovează! "Este susţinut şi de Mircea Lucescu, cel care îi este ca un tată! Şi a promis că aduce şi sponsori la club, iar pe praful ăsta orice e bine venit", explică o sursă din cadrul clubului. Se zvoneşte în Ştefan cel Mare o variantă năucitoare: că Il Luce ar fi dispus să preia o parte din acţiunile lui Vasile Turcu, cel căruia "cîinii" nu i-au achitat cele 2,5 milioane de euro datorate: "Ar vrea, cînd se retrage, să revină în ţară ca acţionar la Dinamo, apoi să lase acţiunile moştenire copiilor".

Chirilă i-a fermecat pe acţionari şi cu planurile sale de viitor: "Dacă mă lăsaţi să fac treabă, promovăm tinerii şi vom avea transferuri răsunătoare, cum a fost cel al lui Ştefan Radu!". "Ştie fotbal, vorbeşte frumos şi e dornic de afirmare, ar fi o soluţie foarte bună pentru Dinamo" este argumentul lui Săvulescu şi al lui Borcea. Nicolae Badea este rezervat, dar nu s-a opus momentan ideii, el putînd fi singura salvare a lui Liviu Ciobotariu!

Fraţii nu-l plac
O piedică în calea instalării lui Ionuţ Chirilă ar putea fi fraţii Ioan şi Victor Becali, care îi reprezintă pe majoritatea fotbaliştilor din Ştefan cel Mare. Aceştia se opun şi deoarece Chirilă deţine şi licenţă de agent de jucători, plus că îşi doreşte să aibă un cuvînt important de spus în eventualitatea unor oferte venite pe adresa clubului.

Ciobi şi Dinu ar pleca
Dacă Ioan Chirilă sau oricare antrenor va fi numit ca antrenor în Ştefan cel Mare, Liviu Ciobotariu împreună cu staff-ul său nu vor mai rămîne la prima echipă. Aceştia au transmis clar conducerii că nu acceptă să facă echipă cu un alt antrenor, ci doar cu Cornel Dinu. Iar Mister, un simpatizant al lui Ciobi, nu ar face notă discordantă, fiind dispus să-şi retragă ajutorul acordat acum lui Ciobotariu.

Mesaje cu Il Luce
Un apropiat al clubului a povestit o întîmplare cu Ionuţ Chirilă, în momentul în care acesta a fost informat de conducere că este pe lista lui Dinamo. Imediat, acesta i-ar fi cerut susţinerea lui Mircea Lucescu: "Nea Mircea, ţi-e frică să nu cumva să iau eu titlul şi să nu-l ia Răzvan cu Rapidul? Să-mi fii alături!". "De unde, Lucescu chiar îl susţine. În primul rînd pentru că este ca şi copilul lui, apoi pentru că nu-l vede deloc drept o ameninţare pentru Rapid în lupta la titlu", a povestit o sursă din cadrul clubului.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
aldo_m
aldo_m  •  02 Iulie 2011, 08:02

trebuie lasa LIVIU CIUBOTARIU ,cum faca pregatirea cu el si apoi vine un altul ,la acest club mereu a fost si este o debandada a sefilor ,oamenii astia n-au NIMIC IN CAP ,nici macar creier

tachebacanu
tachebacanu  •  01 Iulie 2011, 16:47

Dece ce te bagi unde ai scuipat???!!!!Nu-ti ajunge raul pe care l-ai facut???

viomarc
viomarc  •  01 Iulie 2011, 14:09

Mircea,mai bine propune-l la Rapid.Oricum nu e mai slab ca Razvan.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează