FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Dat afară ieri, patron în viitor? Ce plan are Mircea Rednic: „Condiția principală: să fie stadion!”

Rednic se poate întoarce ca finanțator oficial al lui Dinamo, cu parteneri de afaceri din Belgia
Rednic se poate întoarce ca finanțator oficial al lui Dinamo, cu parteneri de afaceri din Belgia

Articol de - Publicat marti, 04 iunie 2019 08:45

Mircea Rednic a plătit cu postul pentru cea mai proastă clasare din istorie, dar nu a renunțat să se mai întoarcă în Ștefan cel Mare să preia clubul.

Gata, s-a sfârșit și al patrulea mandat de antrenor al lui Mircea Rednic la Dinamo. Totuși, nu-i exclus ca, la un moment dat, „Puriul” să revină ca acționar sau ca patron!

Până atunci însă, Rednic a trebuit să facă față unei demiteri, tocmai în momentul în care venise să vorbească despre buget și despre transferuri. A cerut bani, a primit demiterea prin intermediari, adică prin Bălănescu. În ultimele luni, Mircea a fost foarte vehement în decizii, nici ieri n-a stat prea mult la discuții și a acceptat să plece imediat.

„Palmaresul nu e la Negoiță”

„Mă voi întoarce ca patron aici, să termin ceea ce am început. Condiția principală: să fie stadion! Au fost și sunt oameni puternici interesați să preia clubul, să-l readucă acolo unde îi e locul, dar problema rămâne stadionul. Apoi, lămurirea palmaresului, care nu e la firma lui Negoiță”, a transmis tehnicianul cunoscuților și fanilor care l-au chestionat în privința plecării. Suporterii i-au rămas fideli antrenorului care promitea să se bată la titlu în 2020.

4mandate de antrenor a strâns Rednic la Dinamo: în 2007 a luat campionatul, ultimul din istoria „câinilor”, în 2009 a terminat pe 3, în 2016 pe 4, iar acum pe 9

11 antrenori s-au perindat în Ștefan cel Mare în „era Negoiță”

Sezon / Nume

2012/2013 Țălnar
2013/2014 Mulțescu, Stoican
2014/2015 Stoican, Dănciulescu, Teja, Stoican, Rednic
2015/2016 Rednic
2016/2017 I. Andone, Contra
2017/2018 Contra, Miriuță, Fl. Bratu
2018/2019 Fl. Bratu, Cl. Niculescu, Rednic

Negoiță a preluat Dinamo din primăvara 2013

„Eu n-am avut nicio discuție cu Negoiță. Bălănescu mi-a comunicat că patronul nu mai vrea să continuăm, după locul ocupat în clasament. Venisem să facem strategia de transferuri și uite: «Surprize, surprize!»”
Mircea Rednic, ex-antrenor Dinamo

„Pleacă ai noștri, vin ai noștri, iar noi, suporterii, rămânem ca proștii!”
Cornel Dinu, administrator Dinamo

„N-am avut nici măcar un sfert de divergență, darămite vreo divergență, cu domnul Rednic atât timp cât a fost la Dinamo. Despre plecarea dânsului, vă lămurește comunicatul”
Bogdan Bălănescu, director general Dinamo

„«Mulțumim», Negoiță! Mare caracter”
Mesaj pe Facebook al Peluzei Cătălin Hîldan

21de fotbaliști a adus Rednic de când a preluat Dinamo, în octombrie 2018, inclusiv Ziggy Gordon, care a semnat și care ar trebui să vină la reunire pe 17 iunie

11victorii, 9 egaluri și 6 înfrângeri este palmaresul lui Rednic la Dinamo în acest al 4-lea mandat

Cum își recuperează suta

Rednic are de recuperat un salariu de 10.000 de euro de la Dinamo, la care se adaugă peste o sută de mii de euro cu care a împrumutat clubul în ultima jumătate de an. Tehnicianul va primi banii direct de la LPF. Fiindcă a semnat o înțelegere cu conducerea „câinilor” ca să-și recupereze împrumutul din banii pentru drepturile TV. 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (23)
geo.b.
geo.b.  •  04 Iunie 2019, 15:47

Nu vreau sa-i iau apararea lui Rednic,dar are si dreptate.In 7 ani schimbi 17 antrenori ? De investit nu se pune problema sa invastesti,dar vrei sa castigi U.C.L. cu "nimicuri",cu no nemuri. De acord,n-ai banii lui Abramovici si mie mi-ar fi placut sa am mai multi bani,dar de unde ? Dar intinde-te domnule doar "cat ti-e plapuma",ia-o pas cu pas,doi ani construiesti cu tineri plus cativa cu experienta si incepand cu al treilea an ceri performanta.Nu poti face performanta,doar pocnind din degete.Trebuie sa depui eforturi,sa risti,sa investesti,sa trudesti.Asa ca domnule Negoita,daca nu schimbi strategie,vor mai trece 10-20 de ani si va veti "balaci" tot in mediocritate.

energydrik
energydrik  •  04 Iunie 2019, 11:44

Toate astea se intampla si pentru ca nu exista respect intre antrenori. Dupa ce Negoita isi bate joc de Andone, care a si spus ca a suferit o drama, motiv pentru care a si renuntat la antrenorat. Miriuta, Bratu, Niculescu, a venit Rednic si a luat locul elevului sau fara ca macar sa il anunte sau sa astepte ca acesta sa fie demis, a fost ca la prosti ce a facut Negoita cu acordul lui Rednic. Acum, ironie, Rednic a patit la fel, desi cred ca isi merita soarta! A dat afara fotbalisti romani tineri si a adus relicve din strainatate, rezultat, probabil echipa era mai sus cu un antrenor invatat sa lucreze cu fotbalisti tineri. Daca exista un minim de decenta, nu se ajungea aici! Acum, a adus un oltean care e invatat sa joace cu fotbalisti autohtoni, el stie doar limba olteneasca! exact cum nu se poate mai rau, un antrenor batran si limitat. Eu as fi ales un antrenor precum Lobont.

fara_pista
fara_pista  •  04 Iunie 2019, 11:39

Te așteptăm, nea Mircea! Ca să termini ce-ai început. Vrem iar derby-uri cu Chiajna și Călărașii!

Vezi toate comentariile (23)
Comentează