FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Mirel Rădoi a început cumpărăturile: primul venit la Steaua e un artist!

Articol de GSP - Publicat joi, 28 mai 2015 00:00

”Rădoi mi-a spus că Florin e mai bun decît Teixeira”, dezvăluie Gigi, căruia îi vine perfect opțiunea antrenorului, fiindcă românul e și mai ieftin decît portughezul.

La 35 de ani, Florin Cernat redevine un fotbalist interesant pentru formațiile de top din România. Liga 1 credea că mijlocașul nu mai poate juca la un nivel bun, doar Oțelul a fost atrasă să-l ia în iarnă, atunci cînd Florin a decis să se întoarcă în campionatul românesc.

Posturi diferite, jucători asemănători

Cluburile bune au avut nevoie de o jumătate de an ca să se prindă că fostul fotbalist al lui Dinamo Kiev nu și-a pierdut calitatea. Steaua insistă pentru semnătura jucătorului, pe care Dinamo l-a ofertat deja.

"Am vorbit cu Rădoi despre achiziții. El mi-a spus că i se pare mai bun Cernat decît Teixeira", a dezvăluit Becali. Asemănători ca profil, ca stil de joc, ei au ocupat posturi diferite în acest sezon.

Portughezul a jucat de obicei mijlocaș stînga la Petrolul, românul a fost mijlocaș central ofensiv sau chiar vîrf la Oțelul, într-un sistem în care Florin Marin a căutat să copieze tactica lui Guardiola, cu Cernat pe poziția lui Messi.

Dinamo nu rezistă în competiție

Argumentul lui Rădoi îi convine și lui Becali, Florin fiind mai ieftin decît Filipe. Dinamo, prima înscrisă în negocierile pentru Cernat, i-a propus mijlocașului același salariu de la Galați, 4.000 de euro lunar! Fostul internațional a refuzat suma, una pe care a acceptat-o la Oțelul doar de dragul de a juca acasă, în orașul natal, pentru o vreme.

"Cîinii" nu își permit transferuri scumpe și amînarea ieșirii din insolvență, implicit a revenirii în Europa, încurcă planurile din Ștefan cel Mare. Un jucător de 35 de ani, precum Cernat, nu i-ar ajuta prea mult pe roș-albi. Dinamo ar mai putea juca în Europa în 2017, cel mai devreme, cînd Florin va fi împlinit deja 37 de ani!

Copie a lui Sînmărtean

Pentru Steaua, 8.000 de euro nu ar însemna un efort. Dimpotrivă, ar fi unul dintre cele mai mici salarii din lotul roș-albaștrilor. Pe lîngă venitul lunar, mijlocașului i s-ar plăti și o sumă la semnarea contractului. Și importanța lui Cernat ar fi mai mare la Steaua decît la Dinamo.

Roș-albaștrii vor participa în preliminariile Champions sau ale Europa League și un fotbalist talentat și experimentat cum este el are capacitatea să fie decisiv în fazele dinaintea grupelor. Dovadă influența pe care Sînmărtean, tot la 35 de ani, cîți are și Florin, a avut-o în anul pe care l-a petrecut în Ghencea.

6 goluriare Cernat în 24 de partide disputate în acest sezon din Liga 1. Trei le-a înscris în etapa a 33-a, la 4-1 cu Ceahlăul

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (61)
clepsy
clepsy  •  28 Mai 2015, 17:16

*** FCSB caută mijlocași dar l-au dat gratis pe Bifalvi!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

golem
golem  •  28 Mai 2015, 15:20

daca vine cernat la dinamo ii ridicati statuie, dar la dinamo vor sosi doar *** din ligile 3 si 4

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

caine.dupa.moarte
caine.dupa.moarte  •  28 Mai 2015, 14:45

mai am niște idei pentru mirel rădoi: cămătaru e liber de contract, camerunezul roger milla, fost golgeter al CM, în poartă walter zenga și pele, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (61)
Comentează