FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Scenariu-șoc: „Dinamo nu va retrograda! Din informațiile pe care le am, vor face campionatul de 18 echipe”

Dinamo e într-o situație dezastruoasă, însă ar putea fi salvată din nou de Federație / foto: Cristi Preda (GSP) +19   FOTO
Dinamo e într-o situație dezastruoasă, însă ar putea fi salvată din nou de Federație / foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 decembrie 2021 09:58 / Actualizat sambata, 25 decembrie 2021 10:12

Mirel Rădoi (40 de ani), fostul selecționer al echipei naționale, a lansat un scenariu uluitor în spațiul public. Acesta susține că Dinamo nu va retrograda în Liga 2 indiferent de locul pe care îl va ocupa la finalul actualului sezon. 

Pentru al treilea an la rând, Dinamo are mari emoții privind retrogradarea, iar tabloul din acest an pare cel mai sumbru: „câinii” au încheiat anul pe locul 15 în Liga 1, și-au schimbat din nou antrenorul, iar perspectivele de viitor le dau palpitații suporterilor.

Într-una dintre primele sale apariții televizate după și-a încheiat contractul pe banca naționalei, Mirel Rădoi a înaintat un scenariu surprinzător. Susține că forurile care decid destinele fotbalului românesc ar putea recurge la o nouă schimbare a sistemului competițional, exact cum s-a întâmplat în 2020, când Federația a mărit numărul echipelor de la 14 la 16, iar Dinamo a rămas în prima ligă. 

„Nu poți să nenorocești echipa!” » Interviu fără ocolișuri cu Constantin Anghelache: „Eu l-am făcut antrenor pe Stoican, dar ceva mă îngrijorează la el!”
DINAMO
„Nu poți să nenorocești echipa!” » Interviu fără ocolișuri cu Constantin Anghelache: „Eu l-am făcut antrenor pe Stoican, dar ceva mă îngrijorează la el!”

Mirel Rădoi: „Din informațiile pe care le am, vor fi 18 echipe în Liga 1”

„Indiferent ce se va întâmpla cu Dinamo, Dinamo nu va retrograda. Adică...şi dacă va retrograda sportiv, sunt sigur, din informaţiile pe care le am, că vor fi 18 echipe.

Eu nu cred că LPF, FRF, cât şi televiziunile vor ca a un brand atât de puternic să retrogradeze”, a declarat Mirel Rădoi, conform Telekom Sport

+15 FOTO

Dinamo, salvată ca pe vremea lui Nicu Ceaușescu!

În august 2020, FRF a decis extinerea numărului de formații de la 14 la 16. Principalul scop al acestei măsuri a fost ca Dinamo să fie salvată de la retrogradare, lucru care s-a întâmplat. Dinamo avea 5 restanțe nedisputate, însă în momentul înghețării sezonului, a ocupat locul 13, care conform sistemului competițional, ducea direct în liga secundă.

Decizia Federației și-a găsit la acel moment un corespondent de o asemănare izbitoare, în urmă cu 47 de ani, atunci când România era în plină dictatură comunistă. În finalul sezonului 1972-1973, Sportul Studențesc, echipă protejată de familia Ceaușescu - unul dintre băieții lui Nicolae Ceaușescu, Nicușor, având o afinitate mare față de acest club - se găsea într-o situație disperată. 

Era pe loc retrogradabil, exact ca și cazul lui Dinamo, moment în care, cu 3 etape înainte de terminarea sezonului, FRF a propus Biroului Executiv al CNEFS - forul conducător al sportului românesc - să modifice sistemul competițional.

Cum a arătat Liga 1 în ultimii 60 de ani

PerioadăNumăr de echipe
1960-196814
1968-197316
1973-200018
2000-200616
2006-201518
2015-202014
2020-?16

VIDEO Dumitru Dragomir, despre situația de la Dinamo: „Nu reușești așa!”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

EXCLUSIV „Nu poți să nenorocești echipa!” » Interviu fără ocolișuri cu Constantin Anghelache: „Eu l-am făcut antrenor pe Stoican, dar ceva mă îngrijorează la el!”

A găsit soluţia pentru salvarea lui Dinamo: „Aş face un împrumut” + „Acum are 30% şanse să rămână în Liga 1”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (149)
ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  27 Decembrie 2021, 17:48
Postat de ciprianbirtea pe 27 Decembrie 2021, 17:47

Nu se va întâmpla ca anul ăsta. Anul ăsta, dacă nu se schimba sistemul competițional, Dinamo mergea la TAS și FRF era obligată să reprogrameze ultimele 5 meciuri.

Anul trecut vroiam să zic.

ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  27 Decembrie 2021, 17:47

Nu se va întâmpla ca anul ăsta. Anul ăsta, dacă nu se schimba sistemul competițional, Dinamo mergea la TAS și FRF era obligată să reprogrameze ultimele 5 meciuri.

nightought
nightought  •  26 Decembrie 2021, 14:47

Stai liniștit, ca nu ți-a mediatizat nimeni nici un argument! Argumentul presupune chestiuni demonstrate și analizate profund, iar prostiile tale au arătat cât de limitat și lipsit de obiectivitate ești! Practic, tu vezi lucrurile într-o singura direcție si în nici un caz nu ai putea fi proprietarul adevărului! Fiecare judeca cu mintea lui și e liber sa analizeze profund și cu discernământ! Se pare ca ție îți lipsește discernământul! Crăciun fericit si ție!

Vezi toate comentariile (149)
Comentează