FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Mirel Rădoi: „Există un fotbalist român care mă mai impresionează și acum” + Ce spune despre EURO U21

Mirel Rădoi Foto: Raed Krishan
Mirel Rădoi Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat sambata, 19 ianuarie 2019 10:23

Mirel Rădoi a făcut radiografia fostei echipe, considerând că FCSB a mutat eficient pe piața transferurilor prin aducerea lui Matei și Stoian, ”cheița care lipsea în jocul echipei”.

  • Corespondență GSP din Spania

Mirel Rădoi din nou la FCSB! De această dată doar în calitate de observator, selecționerul de la Under 21 inspectând în persoană cum se antrenează jucătorii roș-albaștrilor, Man, Moruțan, Nedelcu, Coman, Vlad, pe care-i are sub comandă la reprezentativa de tineret. Antrenorul stă în același hotel la Marbella cu foștii colegi, a urmărit ședința de antrenament de lângă Mihai Stoica și Marius Ianuli, a mers și până la Benahavis ca să vadă ce condiții oferă hotelul și baza pentru stagiul de pregătire al selecționatei sale de la finele lunii martie.

Fostul căpitan al Stelei a vorbit despre mutările făcute de roș-albaștri, evidențiind transferurile lui Stoian și Matei, lăudându-i pe Pintilii și pe Teja și luându-i apărarea lui Dică. Și, nu în ultimul rând, spunând ce așteptări are vizavi de Euro 2019 din Italia. 

  • "Îl știu pe Mihai Teja de mult timp, știu cum antrenează, am schimbat unele idei în ultima vreme. El știe ce înseamnă Steaua, a fost și secund, acum e "principal", eu ca jucător am lucrat foarte bine cu el"
  • "Vor vorbi rezultatele. Un antrenor care are rezultate imediat, automat e un antrenor bun, cam așa se evaluează în România. Nicolae Dică a terminat de două ori pe locul 2, a reușit o calificare în primăvara europeană, acum poate că a venit rândul lui Mihai să câștige campionatul"
  • "Matei și Stoian sunt transferuri foarte, foarte bune. Era cheița care lipsea în jocul Stelei, a completat puzzle-ul. Sunt fotbaliști care creează superioritate, care au ultima pasă, indiferent de situație își asumă riscul pe atac, echipa nu avea mulți jucători de acest gen"
  • "Fortes? Întrebați-i pe cei de la Steaua, nu vorbesc eu! Lupta la titlu? Încerc să fiu echidistant, nu e normal să am o preferată, chiar dacă am jucat mulți ani la Steaua. Toate echipele din play-off vor avea șanse la titlu. Chiar dacă CFR Cluj are 6 puncte de locul 2, nu poate spune că a câștigat titlul"
  • "Există un fotbalist român care mă mai impresionează și acum. Exceptându-i pe elevii mei, normal. Pintilii e fotbalistul care și-a pus mereu amprenta pe la echipele pe unde a fost, a adus mereu echilibru, iar absența lui din cauza accidentării a contat negativ și pentru Dică, și pentru Steaua. Pintilii are stofă de căpitan, eu am zis de multă vreme că el trebuie să fie liderul. Are determinare dusă până la extrem, are o discuție ordonată cu orice coleg și cu orice antrenor"
  • "Băieții de la lot sunt bine, sănătoși, mă bucur, sper să rămână așa până la vară. Trebuie să rezolv și niște probleme la hotelul unde vom sta la Benahavis. Sunt condiții bune, dar trebuie să reglez câteva lucruri acolo, să amenajăm un spațiu liber pentru jucători, locul unde vom avea ședințe și alte câteva detalii"
  • "Sunt foarte mulțumit de cele două adversare din luna martie. Îmi doream un adversar foarte tare, cum e Spania, a rezolvat președintele acest amical. Danezii vor juca, din câte am înțeles, cu generația 1998/1999, pe care-i vom întâlni în viitoarele preliminarii"
  • "Emoții? Nu! Sincer. Emoții au fost pe finalul campaniei de calificare, acum tot ceea ce trăim e un bonus. La Euro trebuie să fim la fel de concentrați, fiindcă acest turneu final e un premiu al muncii tuturor. Iar jucătorii să înțeleagă importanța fiecărui meci, astfel vor putea crește în carieră, în viață, pot face pasul la prima reprezentativă"
  • "Nu e nicio presiune. Când am vorbit de o calificare mai departe de faza grupelor, noi ne-am impus acest obiectiv, fără să ne zică altcineva. Trebuie să fim realiști, să înțelegem că e a doua calificare după 20 de ani. Deja vrem performanțe mărețe... OK, nu e un lucru rău, dar noi, cei din staff, trebuie să avem grijă cum vom încărca jucătorii cu astfel de informații"

"Dacă sunt un antrenor bun? Nu pot să mă evaluez, am fost la echipa națională și n-a fost munca mea, am pornit de la jumătatea drumului. Nu pot să spun încă asta, că sunt bun. Mulțumesc celor care mă apreciază, sunt la început, am determinare să arăt ce pot"
Mirel Rădoi, selecționer România U21

"Poate fi o problemă dacă tinerii de la lot nu mai joacă titulari la Steaua. Dar trebuie să fie o provocare pentru acești jucători, ca la fiecare antrenament să dea mai mult. Iar când intră de pe bancă, să impresioneze în minutele de joc. Asemenea provocări sunt un avantaj pentru ei"
Mirel Rădoi, selecționer România U21

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează