FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO EXCLUSIV „La FCSB nu voi mai antrena niciodată!” » Mirel Rădoi a explicat la „Profu' de sport” de ce nu mai vrea să lucreze cu Becali: „De ce să ne mai certăm încă o dată?”

Articol de - Publicat duminica, 21 mai 2023 10:25 / Actualizat duminica, 21 mai 2023 15:39

Mirel Rădoi (42 de ani) a fost invitat într-o ediție specială a podcastului „Profu' de sport”, realizată de redactorul-șef GSP, Cătălin Țepelin, în Arabia Saudită. Printre subiectele abordate a fost și relația cu nașul său, Gigi Becali, și perioada petrecută ca antrenor la FCSB.

În vara lui 2015, după ce FCSB devenise campioană cu Gâlcă, Mirel Rădoi era numit de Gigi Becali antrenor, deși acesta nu mai pregătise nicio echipă. A rezistat până în noiembrie, plecând după ce relația cu Gigi Becali s-a deteriorat. Acum, Mirel Rădoi spune că nu ar mai accepta să lucreze la FCSB.

VIDEO. Mirel Rădoi e categoric: „La FCSB nu voi mai antrena niciodată!"

- La FCSB ce s-a întâmplat? Ai rezistat doar 5 luni. 
- Discuțiile au fost altele când am venit eu. Am plănuit că, în momentul în care era nemulțumit, Becali să vină și să-mi spună, nu să înceapă să aibă discuții cu alte persoane sau să vină să facă discuția care a provocat plecarea mea.

- Te-ai simțit ușor trădat de momentul ăla? 
- E mult să spun trădat, dar...

- Dezamăgit? 
- Da, dezamăgit. Pentru că eu am avut o discuție cu el... El mi-a reproșat mai târziu, în formă de glumă, că a făcut cancer la limbă și bube la gură că n-a putut să vorbească din cauza mea. Eu niciodată nu i-am impus să nu vorbească. Singura înțelegere dintre noi, una verbală, nimic în contract, a fost să nu iasă public să se ia de jucători. 

- De ce?
- De ce? Pentru că orice aș încerca eu să vorbesc cu un jucător, să-l motivez, să-l aduc pe linia de plutire, el în 30 de secunde a distrus. Și nu l-a distrus doar pe el, ci i-a distrus familia, prietenii, tot! În momentul acela, toți îl întreabă dacă a văzut ce i-a spus patronul și i se inundă creierul de informații negative. Asta a fost rugămintea mea. El a avut o perioadă în care n-a făcut lucrurile acestea. Eu am apreciat, iar lucrurile chiar au început să meargă, după care a început să intervină în numite situații. Ba aflam că erau sunați jucătorii, ba de către el, ba de către alte persoane. El discuta cu alte persoane că-i nemulțumit de mine și atunci eu i-am spus: "Trebuie să vii să-mi spui mie lucrurile astea! Așa ne-a fost înțelegerea. Nu ne mai înțelegem, nu-ți place ce joacă echipa, nu ești mulțumit, atunci singur ies din scenă fără niciun fel de problemă. Nu trebuie să fie scandal, nu trebuie să fie ceartă".

- Ați mai apucat să aveți vreodată discuția asta omenească, ochi în ochi? 
- Da, o dată chiar la el acasă, iar eu i-am spus că nu-s de acord, pentru că el mereu vorbește despre demnitate și bărbăție. Or, dacă vorbești despre demnitate și bărbăție, când eu trebuie să accept părerea ta și ceea ce crezi tu că este adevărul, la fel și invers: și tu trebuie să accepți că adevărul poate fi și de partea mea! Altfel nu poți spune că ai demnitate și bărbăție dacă accepți lucrurile acestea doar dintr-o parte, nu și invers. Bine, el și în ziua de azi crede că eu am fost singurul vinovat. Și i-am zis: „Da, sigur, pentru liniștea ta, eu sunt singurul vinovat, de asta nici nu mai sunt antrenor”.

- Singurul vinovat că nu mergea echipa? Adevărul este că jumătatea aceea de sezon n-a fost una strălucitoare.
 - Chiar n-a fost!

- S-a pierdut calificarea, în campionat echipa nu mergea bine. 
- Da, dar noi am avut alte înțelegeri, ar fi trebuit să vină anumiți jucători, se știau și numele, se știau și sumele, se știa exact și perioada din cantonament în care... iar toate lucrurile astea s-au întârziat. Mie mi-a spus că-s banii la zi, dar erau întârzieri salariale. A trebuit să mă lupt să primească FCSB de la Al Hilal banii pentru Pintilii ca să poată plăti clubul restanțele din urmă. Eu am crezut că banii ăia pe care-i luăm vor fi direcționați spre sume de transfer. Când au ajuns banii în club peste o săptămână, au dispărut!

„La FCSB nu voi mai antrena niciodată!” » Mirel Rădoi a explicat la „Profu' de sport” de ce nu mai vrea să lucreze cu Becali: „De ce să ne mai certăm încă o dată?”

- Deci asta s-a întâmplat în presezon, spui tu. Adică înainte să înceapă meciurile adevărate.
 - Da. Păi, dacă am luat banii de pe Pintilii și a mai rămas un singur milion de dolari... Am ajuns în ultima zi de mercato la Hotel Marriott eu, nea Vali Argăseală, Gregory Tade și impresarul lui, iar pe cealaltă parte era Iuliu Mureșan... Era cu câteva minute înainte să se închidă fereastra de transferuri. În condițiile alea, era clar că cel mai mare avantaj îl are CFR Cluj (n.r. - clubul de care aparținea Tade). Ei știau că se închide fereastra și noi avem nevoie de un atacant și atunci ne-au condiționat la nivel de sumă de transfer sau salariu. Și noi așa am ajuns. Am plătit 135.000 de dolari pe Aymen Tahar de la Mediaș, 350.000 am plătit pe Sulley Muniru, iar diferența am plătit-o pe Tade. Noi am cheltuit 980.000 de dolari. Pe restul i-am adus liberi. Pe Hamroun l-am adus gratis.

„La FCSB nu voi mai antrena niciodată!” » Mirel Rădoi a explicat la „Profu' de sport” de ce nu mai vrea să lucreze cu Becali: „De ce să ne mai certăm încă o dată?”

- Și promisiunea cum fusese? Cât îți promisese Gigi Becali că bagă în transferuri pentru tine, la început de carieră? 
- El a zis că suma de transferuri va fi de 5 milioane de euro. Eu i-am zis că n-avem nevoie de 5 milioane de euro, că nu ai pe cine să cumperi. Noi trebuia să plătim la acel moment 1,4 milioane de euro pe Denis Alibec și William De Amorim. A fost o discuție pe care am purtat-o și cu Șumudică, și cu Dani Coman, și cu nea Petre Buduru. Aveau și acceptul patronului Ioan Niculae. Practic, ne-am întâlnit la palat, transferul trebuia să se facă într-o zi, maximum două. Ei erau jucătorii pe care eu am ținut neapărat să-i aduc la echipă. Lucrurile acestea nu s-au întâmplat, nu s-au mai făcut, între timp a mai crescut și suma de transfer, voiau mai mult. S-a făcut mai târziu, după ce am plecat eu. Dar lucrurile acestea nu s-au întâmplat nici când a trebuit, iar unele dintre ele nu s-au mai întâmplat deloc. Și a fost o stare de ezitare la nivel de club, după aceea și jucătorii au simțit. Cantonamentul, practic, era deja stabilit. Când am ajuns la Săcele, terenul era dezastru! Ne-am dus acolo cu câteva zile înainte, eu cu staff-ul, cu Mache, am plătit oameni în stânga și-n dreapta să tundă terenul, să-l îndrepte, să-l tăvălugească.

- Ai mai avea încredere în Gigi Becali, dacă ți-ar face o propunere să revii ca antrenor și ți-ar promite niște chestii? 
- Nu, pentru că s-a întâmplat o dată cu nașul lui, cu Gică Hagi, și o dată cu finul lui, cu mine. Atunci, dacă s-a întâmplat de două ori, nu mă aștept la altceva a treia oară. E clar că nu se va schimba niciodată. Atunci de ce să ne mai certăm încă o dată, după ce ne-a trebuit nu știu cât timp să ne împăcăm?

- Practic, e o ușă închisă la clubul ăsta pentru totdeauna. 
- Da, probabil că ușa este închisă de ambele părți, și din partea mea, și din partea lui, că a văzut că... Încerc să mă pun și în poziția lui și nu e ușor. Mă consider un tip dificil și poate deranjez de multe ori prin gură, prin comportament. Așa am fost. Cum nici el nu s-a schimbat, probabil că nici eu nu mă voi schimba. Încerc să fiu mai maleabil, mi-e greu, dar încerc să o fac. M-am pus și în locul lor, nu este ușor să colaborezi cu mine, probabil că am și eu problemele mele. Dar în momentul în care îți asumi ceva, trebuie să fii bărbat până la capăt, indiferent ce se întâmplă!

Citește și: 

Mirel Rădoi, poveste spectaculoasă la „Profu' de sport” despre marile sale pasiuni: „Când a văzut actele, soția a crezut ca luăm o casă: «În sfârșit, te-ai deșteptat și tu!»”

Discuția cu Mourinho despre transferul la Inter l-a fascinat pe Rădoi: „ A fost fabuloasă! Nu degeaba i se spune «The Special One»”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
elgabri
elgabri  •  21 Mai 2023, 11:47

Repetentu ne da lectii ;))

miciBIO
miciBIO  •  21 Mai 2023, 11:41

Dar cine îl angajează pe *** ăsta care este 0 barat? Ăsta, Croitoru și alți "tehnicieni" fără școală, sunt execrabili!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează