FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Miroase iar a play-out » Trei greșeli capitale pe care Dinamo le repetă obsedant

Articol de - Publicat duminica, 30 septembrie 2018 09:00

Predicţii sumbre pentru "câini" după 4 meciuri fără victorie, toate în septembrie. Ce trebuie să-i îngrijoreze pe dinamovişti.

Două veşti, una bună, alta rea, pentru "câini". Bună: s-a încheiat luna septembrie. Rea: a fost din nou o lună de coşmar pentru Dinamo, trasă la indigo după cea de anul trecut, care a fost primul pas spre "Groapa" play-out-ului. De fapt, ca număr de puncte, chiar mai slabă decât în ediţia 2017/2018. Atunci s-au obţinut două remize şi trei înfrângeri în 5 jocuri, acum o remiză în 4. Echipa a repetat obsedant greşelile din campionatul anterior:

1. Transferurile considerate importante le-a făcut după cantonamentul de vară, chiar după închiderea perioadei de transferuri: Gomelt, Cooper, Subotici şi Mezague.

2. Antrenorul care a făcut strategia de vară a fost îndepărtat tot în septembrie! În 2017, Cosmin Contra a avut şansa de a deveni selecţioner, după ce oricum strânsese nemulţumiri la Dinamo şi-l păştea o debarcare. Acum, Florin Bratu a fost îndepărtat după trei eşecuri la rând în Liga 1.

În 2017, a venit Miriuţă, acum Claudiu Niculescu. Miriuţă a început cu două înfrângeri şi un egal până la prima victorie, Claudiu are totuşi o victorie în Cupă şi-o remiză.

3. Şi anul trecut, după 10 runde, Dinamo era tot pe loc de play-out. Numai că mai sus decât acum. Pe poziţia a 7-a, cu 16 puncte. 5 puncte în plus faţă de ceea ce este în prezent în dreptul elevilor lui Niculescu.

Şi-n încheiere, alte două veşti, una bună, alta rea. Bună: Dinamo n-a mai primit gol, a doua oară în această ediţie, după victoria cu Viitorul (1-0). Rea: echipa nu mai dă goluri în campionat, al doilea meci la rând fără să puncteze, doar unul în septembrie în 4 meciuri! 

3 eşecuria înregistrat Dinamo în septembrie, cu CSU Craiova (0-3), cu Astra (1-2) şi cu Iaşi (0-1)

"De luni ne vom ocupa de problemele care nu merg. Eu am mare încredere. Avem mult de muncă. Fanilor, puţini, mulţi, pe care-i mai avem, le promit că vom face orice pentru a fi sus din nou"
Claudiu Niculescu, antrenor Dinamo

Cândva, după "Minune"

Dinamo a avut o singură participare în cupele europene în "epoca Negoiţă", ediţia trecută, când a fost eliminată de Athletic Bilbao (1-1, 3-0) în preliminariile Europa League. Precedentul an când roş-albii au prins luna septembrie în Europa s-a întâmplat în 2009. Singura dată când au fost în grupele Europa League, după "Minunea de la Liberec", doar că n-au ajuns ulterior în primăvara europeană. Doar o dublă victorie cu Sturm Graz, în rest eşecuri cu Galatasaray şi cu Panathinaikos. Au mai fost eliminaţi în preliminarii, ulterior, de Hajduk Split, Vorskla Poltava şi Metalist Harkov. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (52)
bogdany8
bogdany8  •  01 Octombrie 2018, 18:20
Postat de Radu Fifea pe 30 Septembrie 2018, 10:19

***. Erai probabil un tanc in acea epoca si, bineinteles, ai fost spalat pe creieri de cei care stiu sa dezinformeze. Ati infiintat dinamoviada (stii cate echipe de dinamo au infiintat comunistii?), apoi acel antrenor blatuitor pe care tu il consideri 'mare' avea la sfarsitul anilor '90 mai bine de jumatate din echipele care participau in campionat care se dadeau la o parte, in frunte cu Victoria, Bucuresti, Flacara Moreni, Bacau, Brasov, U Cluj etc.

Prostule, du-te si te culca ca ***. La SAHTAR DONETK ce echipe sau dat la o parte ?? VORSKLA, Metalist, Karpaty ?? Dar in Europa League cand a castigat trofeu ?? Sunt convins ca stiind germana, M.Lucescu le-a zis ceva de bine Werniezilor din Bremen ( cand au jucat atunci finala in europa league) si la lasat pe Lucescu sa castige trofeu. Hai ca esti prost, fugi si ia troleu ca intarzi la servici si daca te da afara si de la jobu ala , nu mai ai ce pune pe masa ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bianconerri
bianconerri  •  30 Septembrie 2018, 21:27
Postat de nightought pe 30 Septembrie 2018, 16:40

Tu traiesti pe alta lume ! Probabil in aceeasi lume in care traieste randoom care o vede pe steaua campiona lumii ? A carei lumi? Nu s-au gasit bani si s-a desfiintat exact echipa de pe primul loc ! De ce nu s-a desfiintat CCA -ul ? 2 Nu au fost 6 minute ci 15 ...nu te-ai documentat suficient ! Iar sa tragi de timp nu cred ca e interzis de regulament ! Toate echipele aplica aceasta tactica cand sunt in avantaj ! 3 Cand ai parasit terenul , indiferent de motiv ( arbitaraj partinitor etc ) eu stiu ca se aplica regulamentul ! Pierzi cu 3-0 ! Nu ti se acorda trofeul ! Esti genul de om care niciodata nu vede barna din ochiul propriu ! Ambele echipe au fost favorizate de sistem ! Steaua chiar mai mult ! Doar era echipa simpatizata de fiul dictatorului , de Valentin Ceausescu , care se implica direct la echipa !

"La Oradea încă se joacă..." se auzea la radio, mult după ora de terminare a meciurilor etapei. Moralul "magicei" nu trebuia zdruncinat. Nu poți arunca "rușinea" asta în cârca unor jucători fenomenali, dar echipa Partidului Unic trebuia protejată.

bianconerri
bianconerri  •  30 Septembrie 2018, 21:23
Postat de 1745flo pe 30 Septembrie 2018, 16:34

No problemo! Si Milanul a fost in B!

Și Juve! Cu Del Piero și Buffon în lot. Plus Nedved. Și?

Vezi toate comentariile (52)
Comentează