FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA - STEAUA, SÎMBĂTĂ, 2 APRILIE, 19:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RP

Miză enormă la Poli-Steaua: autorităţile din Timişoara dau 3 milioane de euro pentru titlu!

În tur, Cosmin Contra a executat perfect o lovitură liberă, profitînd de plasamentul prost al lui Tătăruşanu, şi a egalat în minutul 80
În tur, Cosmin Contra a executat perfect o lovitură liberă, profitînd de plasamentul prost al lui Tătăruşanu, şi a egalat în minutul 80

Articol de GSP - Publicat marti, 29 martie 2011 00:00 / Actualizat marti, 29 martie 2011 11:31

Jucătorii lui Poli vor juca derby-ul cu Steaua fără prime de joc, dar miza financiară îi aşteaptă la finalul campionatului. Pe lîngă recompensa stipulată în contract, care ar putea ajunge la 150.000 de euro de fiecare titular, fotbaliştii ar avea asigurat bugetul de premiere. Astfel, autorităţile locale au demarat deja proiectele de hotărîre pentru alocarea a 3 milioane de euro în cazul în care Poli va aduce primul titlu din istorie pe Bega.

Consiliul Judeţean va aloca un milion de euro, în timp ce restul sumei ar veni din partea Consiliului Local. "Am stabilit nişte parametri de performanţă, noi ne-am propus să investim şi apoi să vină şi susţinerea factorilor locali, în funcţie de atingerea obiectivelor. Asta nu s-a înţeles iniţial la Timişoara, dar ulterior am găsit răspunsul adecvat", a comentat patronul Marian Iancu. "Există o propunere, nu este dezbătută şi nici nu are girul comisiilor, dar dacă Poli ia campionatul ne gîndim să premiem echipa cu un milion de euro, în două tranşe. În condiţiile în care se clasează pe primele trei locuri, vor primi 750.000 de euro, iar dacă intră în cupele europene în jur de 500.000 de euro", a confirmat Constantin Ostaficiuc, preşedintele Consiliului Judeţean.
Poli - Steaua se joacă sîmbătă, la 19:30, în direct pe DigiSport şi live-text pe gsp.ro.

4 milioane de euro încasează minim campioana Ligii 1 din viitorul contract de drepturi TV

6 milioane de euro este bugetul lui Poli pentru sezonul în curs

10 milioane de euro e suma minimă garantată de UEFA pentru grupele Champions League


Anul trecut s-au certat
Neplata unei sume din contractul asumat în vara trecută de Consiliul Judeţean Timiş a iscat un scandal între Marian Iancu şi autorităţi, Iancu ameninţînd că va părăsi Banatul cu destinaţia Giuleşti. "Nu am primit nici un ban, nu sînt respectat ca investitor la Timişoara. E ca şi cum cineva merge la muncă zi de zi, iar la finalul lunii, i se spune că e criză financiară şi nu i se dă salariul", a comentat atunci ironic Iancu.

"E decisiv pentru Steaua"
Revenit după o absenţă de 5 luni, din cauza unei operaţii de menisc, mijlocaşul Alex Curtean crede că presiunea rezultatului îi apasă mai mult pe stelişti. "Vrem să cîştigăm, va fi un meci greu. Steaua e o forţă în campionat şi sînt într-o formă bună acum. Pentru ei poate e decisiv meciul cu noi, au nevoie de puncte. Ştiu doar că va fi foarte greu, poate e unul din cele mai importante meciuri de pînă acum, pentru că noi luptăm să luăm titlul", a spus Curtean.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
silviu.bahrim
silviu.bahrim  •  30 Martie 2011, 21:04

steaua bate la timisoara si ia titlul.

trident
trident  •  30 Martie 2011, 07:05

Chestia asta cu Bragadiru arata limitarea unora dintre "inteligenţii" de la Bucureşti sau de prin alte zone. Deveniti penibili cu aceste comentarii.Din ce in ce mai penibili. Daca tineti mortiş să îi numiţi pe cei de la Timişoara , FC Bragadiru nu aveţi decât. Sunt curios însă,ce veti zice după meci când "Bragadiru" o să facxă să pălească definitiv in campionatul ăsta steaua aceastei echipe Steaua care nu este altceva decât o amintire la cea care a fost cândva adevărata Steaua Bucureşti, faţă de care am tot respectul. Cu bine. PS. Apropos inteligenţilor : "Bragadiru" ăsta va lua campionatul anul ăsta. Cred că pe la Bucureşti în special va fi....doliu.

lilu
lilu  •  29 Martie 2011, 15:38
Postat de soulflyro pe 29 Martie 2011, 12:59

Adica... din bani publici vor fi platiti angajatii unei societati private?

Adica... din bani publici vor fi PREMIATI angajatii unei societati private

Vezi toate comentariile (7)
Comentează