FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

MM Stoica, 12 ani de ALB și NEGRU la FCSB » Performanțe, gesturi penibile, transferuri și citate celebre: „Dacă fotbalul în sală se numește futsal, atunci cum ar trebui să se numească fotbalul în curte?”

Articol de , - Publicat vineri, 09 august 2019 09:00

Mihai Stoica se desparte de FCSB și lasă în urmă un amalgam de performanțe, gesturi penibile, transferuri bune și achiziții proaste, toate adunate în peste un deceniu la clubul roș-albastru. 

MM pleacă de la FCSB. Nu e pentru prima oară când această legătură e întreruptă. E chiar a treia despărțire, dar e pentru prima dată când decizia îi apaține doar managerului.

2007  
- Stoica a fost demis de Becali, care i-a reproșat inginerii financiare în transferurile brazilienilor Andrey și Elton 

2014 
- MM a fost condamnat la închisoare cu executare în "Dosarul Transferurilor" și a trebuit să se predea și să meargă la închisoare 

2019 
- MM decide să plece și a invocat în spațiul public probleme grave în familie, un membru al acesteia fiind pe moarte 

De fapt, Stoica părăsește clubul deranjat în primul rând de influența aproape de zero pe care o mai avea în acest moment. Chiar și în privința numirii noului antrenor, MM a avut o declarație care întărește argumentul că nu mai conta în momentul de față: "Nu am nicio implicare, aștept decizia patronului". 

MM Stoica, 12 ani de ALB și NEGRU la FCSB » Performanțe, gesturi penibile, transferuri și citate celebre: „Dacă fotbalul în sală se numește futsal, atunci cum ar trebui să se numească fotbalul în curte?”
Fotografie veche de 17 ani, din primul sezon al lui MM Stoica la Steaua, alături de Piţurcă și Teia Sponte

Fotografie veche de 17 ani, din primul sezon al lui MM  Stoica la Steaua, alături de Piţurcă și Teia Sponte

Ce lasă relevant Mihai Stoica în urma sa după aproape 12 ani adunați în conducerea clubului lui Becali? În primul rând, multe controverse, inclusiv scandaluri care au conținut agresiuni fizice. Dar și multe lucruri bune, de la antrenori până la fotbaliști propuși pentru a fi aduși și care au confirmat din plin. Plus o serie de declarații și polemici care au conținut fraze memorabile, cu umor și ironie de mare calitate. Pe scurt: MM Stoica a fost și va rămâne un personaj aparte al fotbalului românesc!

"El ar vrea să se implice mai mult și nu poate, cred că ăsta e de fapt motivul pentru care a renunțat" 
Gigi Becali, patron FCSB

Mandatele lui MM la FCSB 
2002-2007 
2010-2014 
2016-2019

Palmaresul lui MM la FCSB 
- 4 titluri de campion 
- 1 Cupa României 
- 2 Supercupe ale României 
- 1 Cupa Ligii 
- semifinală de Cupa UEFA (2006) 
- 4 prezențe în grupele Champions League 
- 5 calificări în primăvara europeană

"11"-le celor mai reușite transferuri realizate la propunerea lui MM 
Cernea - Varela, Chiricheș, Ghionea, P. Marin - Nicoliță, Pintilii, Boștină, Chipciu - Thereau, Keșeru 

"11"-le celor mai penibile achiziții realizate la propunerea lui MM 
Andrey - G. Matei, Tudose, A. Jorge, D. Popescu - Golofca, D. Popa, Elton, Ochiroșii - Tatu, Golubovici

ANTRENORI » A propus 4 nume, doi au fost foarte buni

Și în privința unora dintre alegerile pe care Gigi Becali le-a făcut pentru banca tehnică, Mihai Stoica a avut o contribuție directă. În cele 3 mandate, lui MM i-au fost practic validate 4 propuneri pentru postul de antrenor: Zenga, Protasov, Levi și Dică. Cu primii doi, FCSB a avut rezultate foarte bune: a câștigat titlul și s-a calificat în primăvara europeană. Chiar și Dică a avut un mandat decent, chiar dacă a ratat campionatul, a dus și el echipa în "16"-imile Europa League. Singurul eșec cert poartă numele lui Levi. Tehnicianul israealian a lăsat echipa pe locul 9 în clasamentului din Liga 1 în momentul în care a fost demis.

S-a păcălit cu Wesley și Sânmărtean

MM a fost cel care s-a opus aducerii celor doi fotbaliști. De fiecare dată când a fost întrebat de Becali în privința acestora, a spus că nu sunt soluții pentru bune pentru FCSB. Wesley nu a ajuns niciodată la clubul roș-albastru, dar continuă să fie și astăzi cel mai bun marcator străin all-time din Liga 1. Sânmărtean a fost adus cu toată opoziția lui MM și a încântat la FCSB. De fapt, în acel an, Sânmărtean a fost declarat cel mai bun fotbalist român al anului 2014, în Ancheta Gazetei Sporturilor.

Momentul cel mai jenant al carierei: a bătut un suporter

Unul dintre cele mai şocante gesturi ale managerului roş-albaştrilor de când a intrat în fotbal, dacă nu chiar cel mai şocant, a fost când a coborât din loja stadionului din Ghencea pentru a lovi cu pumnul un suporter al Stelei de la tribuna I. Se întâmpla în primăvara lui 2005, în timpul meciului Steaua - CFR 1-0. Fanul respectiv îl contesta pe Dică, unul dintre jucătorii favoriţi ai managerului. MM a ieşit iniţial pe geamul lojei şi l-a ameninţat pe fan, care însă nu a fost intimidat pe MM. Stoica a coborât apoi, însoţit de gărzile de corp ale lui Gigi Becali şi, când a ajuns lângă suporterul respectiv, i-a aplicat un pumn direct în faţă!

"Mihai Stoica, MM, a fost pe rând un student bun la "Siderurgie", un jucător modest la nivelul Diviziei D, pentru ca, în 1992, să devină vicepreședintele clubului Oțelul. Ascensiunea abruptă în conducerea formației gălățene a fost facilitată de tatăl său și de nașul său de cununie, Florentin Sandu, ambii oameni influenți în Combinatul Siderurgic din Galați" 
Pasaj dintr-un portret pe care Gazeta i l-a făcut lui MM în urmă cu 15 ani

"Eu n-am fost de acord cu venirea lui MM la Steaua. Gigi l-a vrut, iar Teia Sponte a tot insistat că e bine să-l aducă, că-l trimitem la emisiuni să vorbească, să facă scandal. I-am zis lui Gigi că dacă tot îl vrea așa tare, îi fac pe plac și... i l-am adus pe dracu' în casă. A fost principalul element care l-a schimbat pe Gigi în rău" 
Victor Pițurcă, la TV Telekom Sport

10 CITATE CELEBRE CARE ÎI APARȚIN LUI MM STOICA

"Daca ești gras, nu purta geacă matlasată, semeni cu Michelin-Man" 
Despre Cornel Țălnar 

"Dică e pentru Steaua ceea ce e Google pentru Internet" 
În 2006, după Dinamo Kiev - Steaua 1-4 

"La liceu, dacă părinții îți cunosc profesorii, iei note mari chiar dacă nu meriți întotdeauna. Asta nu se mai întâmplă dacă mergi la facultate în străinătate" 
Despre Cristi Borcea și raportul palmaresului său cu Dinamo: trofee interne vs performanțe externe 

"Dacă fotbalul în sală se numește futsal, atunci cum ar trebui să se numească fotbalul în curte?" 

"Dacă ai card, ai grijă să-ți pui la codul PIN combinație de 7,8,9,0. Altfel, trebuie să te ia cineva în brațe că să tastezi la bancomat" 
Într-o polemică cu Vasile Turcu 

"Dacă tușierul ăsta avea delegare în fiecare etapă, marca mai multe goluri decât Dănciulescu" 
Despre Mirel Albon 

"De data asta, Sorin Cârțu n-a mai pus autobuzul în poartă, a pus autobaza" 

"Am primit delegările. Stan Prodan, Ispas Cojocaru. De unde scot eu 4 camere single?" 

"El Altmayer, eu alt fraier" 
Despre fostul arbitru Sorin Altmayer 

"Decât să mai lucrez vreodată cu Gigi Becali mai bine trăiesc tot restul vieții într-o cutie de carton" 
În primăvara lui 2010

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
sandi
sandi  •  09 August 2019, 14:49
Postat de forcesteauaforever pe 09 August 2019, 14:39

Meme ai batut un suporter si asta e grav si nu uitam. Daca eram in locul la acel suporter nu scapai atunci.

esti tare in gura ca fraierii la telefon. vezi ca nu sa ascuns MM, il gasesti si arati cine esti tu :)))))))

sandi
sandi  •  09 August 2019, 14:48

"Decât să mai lucrez vreodată cu Gigi Becali mai bine trăiesc tot restul vieții într-o cutie de carton" În primăvara lui 2010 :)))))) *** :))))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

519390434920818
Foto-video Lucian Ciobanu  •  09 August 2019, 14:42

duteeee!!!!! drum bun!!!! se curăță fotbalul!!!!!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează