FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

MM Stoica într-o conferință de presă tranșantă: "Avem nevoie de un mijlocaș ofensiv, Qaka e închizător! Avem disciplină tactică" + atac la Ronaldinho: "Bătea mingea pe Copacabana... sau nu, că a fost în alt stat"

Articol de GSP - Publicat joi, 19 iulie 2018 12:08

Mihai Stoica, directorul sportiv al celor de la FCSB, a susținut azi o conferință de presă extinsă în care a vorbit apăsat despre situația transferurilor de la echipa roș-albastră. 

"Lotul pe care îl avem este suficient dacă, Doamne-ferește, nu ne calificăm în grupele Europa League.

La o echipă de fotbal există doar 11 jucători mulțumiți: titularii. Dacă ceilalți sunt mulțumiți, înseamnă că au o problemă. În momentul de față stăm bine. E mult mai greu să ne calificăm în grupele Europa League. Uitați-vă ce adversari putem avea în turul III și în play-off. Dacă ne vom califica, automat va trebui să aducem un atacant și un fundaș central. Nu urmărim pe nimeni, mi se pare lipsit de sens acum. Nu discutăm despre niciun fundaș sau atacant acum", a explicat MM Stoica.

MM a abordat și schimbările tactice pe care Nicolae Dică le-a propus în cantonament, un 4-3-3 nou, în condițiile în care Constantin Budescu a părăsit echipa.

"Dacă rămâne modulul tactic de care s-a vorbit, cred că mai avem nevoie de un mijlocaș ofensiv. Avem Ovidiu Popescu, Moruțan, Teixeira, dar Felipe dă un randament superior ca atacant lateral. Qaka e închizător și va intra în concurență pentru acea poziție. Suntem echilibrați și așteptăm să revină Gnohere. Mai are până își va recăpăta forma sportivă. Se vorbește mult despre un atacant, dar nu înțeleg de ce se vorbește despre asta când noi îi avem pe Florin Tănase și Gnohere. 

Meciurile de pregătire n-au nicio legătură cu ce se va întâmpla în sezon. Am câștigat la capitolul disciplină tactică. Nu mai avem inventivitatea de anul trecut, după plecarea lui Budescu, dar în era Gigi am avut două echipe cu rezultate și în Europa și pe plan intern: generația 2004-2006 și generația 2012-2013. Iar în acele echipe nu au fost jucători inventivi! A existat un spirit de echipă și a existat disciplină tactică. Asta încercăm să facem acum, copiem un model care a funcționat. 

De exemplu, Modrici e un jucător foarte bun, dar nu rezolvă singur meciurile. Echipele ale căror jucători puteau să rezolve singuri meciuri au plecat acasă. În 2005 îi comparam pe Gattuso cu RonaldinhoGattuso a câștigat Cupa Mondială și Champions League cu Milan, iar Ronaldinho făcea dublă pe plajă. Nu știu unde, nu cred că pe Copacabana, că el a jucat la Gremio, în alt stat". 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
1734769259936803
Cezar Căruntu  •  19 Iulie 2018, 15:56

Iar liga aia câștigată de Milan în 2005 a văzut-o la un TV de carton, că a câștigat-o Liverpool, iar CM a fost abia în 2006. Cred că a fost fumată un cel puțin 1 an non-stop, Mimi asta.

1734769259936803
Cezar Căruntu  •  19 Iulie 2018, 15:54

Pai, nah, în 2002, când a câștigat Ronaldinho Campionatul Mondial, *** să dea bani pe un TV, iar în 2006, când a câștigat UCL, i-l furaseră hoții din subsolul unde locuia.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

saramago
saramago  •  19 Iulie 2018, 14:31

"In era Gigi" - fabulos !

Vezi toate comentariile (9)
Comentează