FOTBAL  »  Superliga  »  ANALIZĂ

Moldova e raiul antrenorilor cu probleme » N-au rezultate, dar conducătorii nu se îndură să renunțe la ei

Articol de - Publicat miercuri, 31 octombrie 2018 09:00

Chiar dacă echipele lor joacă modest, FC Botoșani și Poli Iași țin de Enache, respectiv Stoican. La polul opus e Dinamo, care a înlocuit deja doi tehnicieni.

Antrenorii noștri se plâng, unii pe bună dreptate, că patronii n-au răbdare cu ei. Că nu sunt lăsați să construiască și li se cer rezultate peste noapte. În 2018-2019, din care s-au scurs doar 13 etape, 5 cluburi au schimbat deja tehnicianul cu care au plecat la drum. Lider e Dinamo, care a început campionatul cu Bratu pe bancă, apoi l-a adus pe Claudiu Niculescu, pentru a renunța și la el după doar trei meciuri, în favoarea lui Mircea Rednic.

Același numitor comun

Există însă și o regiune în România ce poate fi văzută drept un rai pentru antrenorii cu probleme: Moldova. Dacă formațiile din acea parte a țării, FC Botoșani și Poli Iași, au un numitor comun, acesta poate fi enunțat astfel: aceiași tehnicieni pe bancă, în ciuda unor rezultate cu mult sub pretenții.

Costel Enache (FCB) și Flavius Stoican (Poli) au fost instalați în 2017. Primul a scăpat, sezonul trecut, play-off-ul printre degete! L-a prins vecinul Stoican, care l-a încheiat însă lamentabil, cu 8 eșecuri, o remiză și doar o victorie! Nici în această stagiune, celor doi nu le merge mai bine.

La un punct de baraj

Botoșaniul are un parcurs sinusoidal, în contrast cu cel din prima jumătate a lui 2017-2018, în timp ce Iașiul a intrat pe o pantă descendentă, cu 4 eșecuri la rând. Ambele sunt tot mai departe de play-off-ul la care visau în debutul sezonului, Poli ajungând la un punct de baraj și la trei de retrogradare, însă conducătorii nu se îndură să renunțe la antrenorii lor.

Clauză de 100.000 E

La Botoșani, Enache și-a oferit demisia în mai multe rânduri: "Nu vreau să încurc". Dar finanțatorul Valeriu Iftime i-a refuzat-o de fiecare dată. Dincolo, la Iași, Stoican nici măcar nu s-a gândit vreodată la un asemenea gest.

Omul de afaceri Horia Sabo a decis să-i acorde credit în continuare. Pe de-o parte din convingerea că ex-craioveanul mai poate redresa corabia, dar și pentru că ar trebui să-i achite 100.000 de euro în caz că i-ar desface unilateral contractul, conform unei clauze stabilite în vară, la preluarea clubului. 

tabel antrenori

5 puncteo separă pe FC Botoșani de locul 6, ultimul care asigură prezența în play-off. Poli Iași e la 6 lungimi

19 goluria încasat Poli în 13 etape. Are a treia cea mai slabă apărare, după Voluntari (24) și Dinamo (20)

11 reușitea bifat Iașiul în campionat. Al doilea cel mai slab atac, după Chiajna (10)

6.000 de €lunar câștigă Flavius Stoican la Iași. Costel Enache ia 3.500 de euro pe lună la Botoșani

"Sunt la Iași să fac din fostul club «de stat» un business. Vizez performanța și profitabilitatea. Când nu voi mai avea această perspectivă, atunci mă voi gândi la schimbări"
Horia Sabo, finanțator Poli Iași

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
sex.deep
sex.deep  •  31 Octombrie 2018, 14:12

Ati uitat de Campioana Cfr

para.para
para.para  •  31 Octombrie 2018, 09:04

"L-a prins vecinul Stoican, care l-a încheiat însă lamentabil, cu 8 eșecuri, o remiză și doar o victorie!" - ba si ce victorie. Victoria aia face cat totul.

para.para
para.para  •  31 Octombrie 2018, 09:00

Evident ca interesul vostru de gigisti e ca sa se schimbe antrenorii la fiecare 5 minute ca sa aveti din ce sa traiti si voi. Rusine penibililor. Asa promovati voi fotbalul si sportul in general, important e sa fie scandal.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează